Höstinspiration

Jag älskar hösten, det ger mig ok till att bara vara. Regnet smattrar mot rutorna idag, och helt automatiskt kommer känslan av att vilja göra det lite varmare, lite mysigare hemma. Sätter på lite soft jazz, tänder ljusen och hör maken pusta. (Åh är det dags nu igen?) Möblerar om, tar fram mattorna, låter ljusen får mer plats, åh vad härligt! IKEA har en del fina nyheter! a1 Jag gillar STOCKHOLM stol i valnötsfanér 1985:-. Snygg i sin form! a2Skåpet HURDAL har en fantastisk grön färg,  inte hos mig, men jag gillar! 2 495:-aDet här var också fint! En superkul galgmobil med snyggt snöre och målade träkulor. Lätt att fixa själv och så dekorativt.aDet här tyget är så vackert! Finns på löpmeter och som påslakansset för 99 :-. Blyertsblomster SISSELA.

Det är fortfarande väldigt mycket och ibland lite plottrigt i inredningssvängen tycker jag. Längtar efter det lite mer strama med varma färger och renare linjer. Så blir det hemma hos mig. Rent men varmt. Låter fint!

 

Något fint under TV:n.

Sedan jag flyttade in i min lägenhet i våras har jag varit på jakt efter en ny TV-bänk som skulle kunna sätta pricken över i:et i det nyligen inredda vardagsrummet. Jag har letat och letat på olika möbelvaruhus, och sökt inspiration lite här och var, dock inte hittat helt rätt. Men sen för någon vecka sedan när bilderna på den här lägenheten kom in så fastnade jag direkt.

tvbänk
Lägenheten vi nyss sålt på Södra Esplanaden.

Jag började direkt kolla möjligheterna att från IKEA bygga ihop något liknande. Lösningen blev två möbler från serien BESTÅ, med tillhörande högblanka dörrar, en svart glasskiva att lägga ovanpå, och sist men inte minst handtag i mässing från Byggfabriken. Resultatet blev bättre än vad jag hade kunnat hoppas på, och nu väntar jag bara på att den ska skruvas upp på väggen.

Så söker även du inspiration till något projekt hemma har vi ett helt arkiv att leta i här!

 

Veckans inspiration #11

Förra helgen bjöd på de sista sensommardagarna med över 20 grader varmt, och när måndagen bjöd på knappa 10 grader insåg man verkligen att ja, nu är hösten här. Trots att sommaren nog är min favoritårstid kan jag inte låta bli att tycka att hösten ändå är otroligt mysig – tänk alla fina höstfärger, en kopp te under en filt och alla tända ljus.

Under sommaren hade vi ju ett tema här varje fredag, nämligen veckans inspirationskollage där vi bjöd på godbitar från veckan som gått. Och jag tänkte denna fredag återinföra vår lilla fredagstradition. Nu var det ju några veckor sen sist och det har fullkomligt rullat in bilder på fina lägenheter. Så denna veckan bjuder vi på några pärlor från den senaste månaden.

Vill ni vara säkra på att inte ha missat några härliga inspirerande bilder är det bara att besöka vår hemsida, eller varför inte vårt bildarkiv som denna veckan fyllts på med massor av nya bilder.

INSPIRATION KOLLAGE v 39 blog

 

 

Det vitaste vita.

Kajsa Cramer. Keramiker och inredare med stil, otrolig känsla och så fina produkter!

a

a3 a2

Verksam i Billdal, och öppen verkstad varje lördag mellan 11-14. Hon arbetar mest i porslinslera, som är den vitaste leran och efter bränning blir den lite transparent, därav funkar hennes saker ofta som ljuslyktor. Hennes hemsida är så vacker, gillar verkligen det rena och enkla i hennes produkter och sätter stort värde av fina bilder, med känsla och tanke bakom.  Jag älskar hennes Glow&Bloom- serie, som är så enkel men så makalöst fint!

a6 a5 a4Hennes saker kan du bl a finna i hennes webshop!

 

Plast har blivit porslin.

bowl1

För Margretheskålen har utvecklingen verkligen gått bakvänt, plast har blivit porslin istället för tvärtom som det faktiskt brukar vara – men jag gillar det! Den kända gamla klassikern är designad för Rosti år 1954 av Sigvard Bernadotte och Acton Björn. Den är uppkallad efter den dåvarande tronföljaren Margrethe af Danmark och finns alltså numera i en porslinsvariant som är tillverkad av Durable porslin, ett porslin som är betydligt starkare än vanligt porslin. – En sån får det nog bli! Väldigt fin att ha framme och superpraktiskt att ha hemma när man bakar och lagar mat!

Organisera mera.

desk

 

Även om de flesta av mina anteckningar, bilder, och dokument ligger i min dator och padda så tycker jag att det är kul med ett snyggt, riktigt skrivbord! Det ska gärna, förutom bra arbetsyta, ha plats för fina lådor och burkar för förvaring av små saker och ting. När jag såg de här bilderna hos Boligcious i helgen så slog det mig att precis såhär skulle jag ju vilja ha det! Snyggt, enkelt, smakfullt och väldigt praktiskt – allt på en och samma gång. Från amerikanska GROVEMADE.

 

desk1 desk2desk3

När inspirationen tryter finns vi.

Vår inspirationsbank med tusentals bilder är så välbesökt, och vi är så glada för det! Det är ju inte alltid man själv har kristallklara idéer över hur man ska inreda eller förändra ett rum.

Vissa av våra kollegor i branschen har också stor nytta av oss, när deras idébank är tom. Jag har tudelade känslor kring det här, men har fått lära mig att bara ta det som en komplimang.

Vi sålde en lägenhet som var tom i somras och valde att göra ngt kul av det.a2 a1 a

En kollega snappade upp det och gillade tydligen tänket. Kul att vi inspirerar!

b1 b

 

Sett i ELLE Decoration…

…en lägenhet som jag direkt kände igen! Denna guldklimp sålde vi nämligen på Bolaget för drygt 1,5 år sedan – och den var precis lika fin då som nu! Det glädjer mig att se att den nya ägaren verkligen tagit hänsyn till ursprung och material. Lägenheten är i två plan och ligger i ett gammalt kafferosteri i centrala Malmö. Industrikänslan finns kvar, och det är verkligen ett helt unikt boende där den ruffiga känslan gör sig helt rätt! Kul att se!

ett tre

Grönt är skönt.

En riktig uppstickare är den gröna marmorn – vansinnigt snygg tycker jag. Tillsammans med mässing är den outstanding. Ger ett något varmare och mysigare intryck än den så vanliga och populära carreramarmorn. Jag slår ett slag för det gröna överlag!

Den gröna marmorn ser man ganska ofta i fönsterkarmar, annars är den återhållsam. Just färgen är avhängig på vart marmorn bryts.

a2

a1

 

Bilderna ovan är lånade får danska Nordstjerne, som har flera fina saker i grön marmor. Justa priser dessutom, kika gärna in!a3aLampan Ballroom är så jäkla fin, hänger hemma hos mig också. Finns på bl a på Artilleriet i ett antal olika färger, men den gröna är snyggast. Istället för golv eller bordslampa blir den här kanon som ett utropstecken. Kostar runt 2 100:-.

Sen har vi mitt önskebord längst ner Deck Table av Dennis Marquart, finns också i lite olika varianter. Bilden är den enda jag hittade i miljö, och jag kan säga att bordet är mycket, mycket snyggare i verkligheten! Prislapp cirka 6 000:-.