Veckans inspiration #6

Vilket väder vi har haft denna veckan! Det har verkligen ryckt i varenda muskel efter att få komma ut i solen och varje millimeter av kroppen har längtat efter ett dopp i det blå. Trots den stora längtan ut i sommarvädret har jag ändå lyckats komponera ihop veckans inspirationskollage – och vilka godbitar! Då det fullkomligt regnade in fina bilder på lägenheter i förra veckan tog jag tillfället i akt och skrapade ihop några favoriter som inte fick plats i förra veckans kollage. Bland annat den fantastiska lägenheten på Regementsgatan 78 som verkligen visar hur femtio nyanser av grått kan vara en favorit där hemma mer än bara i bokhyllan. Uteplatsen från Tellusgatan 6B fick även den sig en liten plats, och den lilla pärlan på Davidshallstorg 9. Alla fina bostäder hittar ni förstås  på vår hemsida och glöm inte vårt överfyllda arkiv som vi hela tiden fyller på.

Ha nu en fortsatt härlig fredag och trevlig helg!

INSPIRATION KOLLAGE v 30

En berest lägenhet

Jo, du läste faktiskt rätt. Den här lägenheten snurrade några varv runt jorden, förra gången vi förmedlade den. Viralt, förstås. Nu är det dags att sälja den igen – Lägenheten som ligger på Karlskronaplan förmedlar vi nämligen för andra gången. Det är ganska ofta så, att vi får sälja samma lägenhet igen när dess ägare bestämmer att det är dags att flytta. I det här fallet en lägenhet som i alla fall jag minns väldigt väl sen sist den var till salu. Innan jag ens jobbade på Bolaget, det vill säga. Jag studerade renoveringen av det där funkisköket extra noga, för det tycker jag är väldigt lyckat! Nu kan ni dessutom se det i två versioner! Alla bilderna på 2014 års version av Karlskronaplan, som nu finns till salu, hittar ni här.

lkoklhalllkok3

Ett härligt gäng

Ett härligt gäng samlat runt matbordet, det vill man förstås ha. Då pratar jag inte bara om middagssällskapet, utan också om stolarna. Under förra veckans foto såg vi nämligen en liten röd tråd – udda stolar runt matsalsborden. Designklassiker eller loppisfynd i krämiga toner… ja, lika fint oavsett! Mer inspiration runt middagsbordet hittar ni här.
kok_matplats1kok_matplatskok3matplats2

Båstad – mer än bara tennis

Vid denna tiden på året, när tennisveckorna i Båstad har utspelat sig blir jag alltid lika sugen på att åka upp och njuta av atmosfären, människorna och den hejdundrande folkfesten. Senast jag var i Båstad var det dock ingen tennisvecka, utan det var sista helgen i maj och första gången som jag besökte underbara Hotell Skansen. Hotellet byggdes ursprungligen, år 1877, men då till ett sädesmagasin. Under 1920-talet förvandlades byggnaden till hotell och en plats där ortens bad- och tennisgäster kunde mötas. Idag kan man åka dit för såväl spa-upplevelser, konferens eller bara för att njuta av den goda maten på Restaurang Sand och de härliga miljöerna som hotellet erbjuder.

När jag tog de första stegen in på hotellet och kunde jag inte sluta förundras över arkitekturen som hotellets byggnad präglas av. Att de har inrett hela hotellet i en lugn och harmonisk stil à la New England passade även mitt inredningstokiga öga bra.

cf118439_0
cf119621_retuskansen_8411027
2011-09-05_0149
skansen_spa_12_0079b
Att traska ut i badrock och badtofflor till det anslutande kallbadhuset, som bjuder sina gäster på dels dopp i havet men också en rykande het bubbelpool med en oförglömlig utsikt toppade hela min vistelse.
kallbadhus1_1
Alla bilder är lånade från Hotell Skansen.

Jag kommer definitivt att åka dit igen, så jag ger det mina varmaste rekommendationer! Och ja, Båstad är helt fantastiskt även när den lilla orten inte innehar sommarens tennisveckor.

Veckans inspiration #5

Vilken vecka! Så många fina bilder att dem inte ryms på långa vägar i vårt lilla kollage. Några har ju redan hunnit komma ut, bland annat den här på Tellusgatan i Lund som har en egen uteplats med ett gigantiskt bord och underbara korgstolar! Sen har vi ett litet gäng påväg ut i Rörsjöstaden, ett funkis-radhus och en lägenhet vars bilder nog åkte jorden runt några gånger sist vi sålde den. Jag minns att jag satt och studerade varenda millimeter av den, och det var det långt innan jag ens hade börjat jobba här. Alla dessa bostäder landar förstås på vår hemsida de närmaste dagarna och godbitarna hittar ni som vanligt på Bolaget inspiration! Nu önskar jag er en trevlig helg!
Veckans inspiration v29

Sneak peak: En skönhet på Sturegatan.

Ni kan tro att det rullar in fina lägenheter just nu! Kan inte hålla mig utan måste bjuda er på en sneak peak på en riktig skönhet som kommer ut till salu om någon vecka.

I hjärtat av Rörsjöstaden ligger denna lägenhet i ett hus byggt 1902. Lägenheten breder ut sig på 112,5 kvm, har en fantastisk takhöjd, stuckatur, spegeldörrar och kakelugnar – helt enkelt så som man drömmer att en pampig sekelskiftesvåning ska vara! Många originaldetaljer är bevarade, och väl valda ytor är renoverade. Att lägenheten bjuder på två stora sällskapsrum, ett stort kök som man gärna bjuder in familj och vänner till och 2-3 sovrum gör den till en av mina personliga drömlägenheter.

Håll utkik efter denna dröm här!

kok
sallskap_det
sallskap_hall

Fina läderhandtag.

sovDethär sovrummet hör till lägenheten vi har till salu på Erik Dahlbergsgatan nr 6 i Lund, nu. En jättefin lägenhet med många små finesser om man tittar lite extra! En av dessa finesser är handtagen på garderobsväggen. Fint! Vet inte vart just dessa kommer ifrån, eller om de till och med är hemmagjorda? Här på kontoret har vi nämligen lite liknande som kommer från Superfront. Själv jag blev lite inspirerad av idén att göra ett par själv! Nedan kommer tre olika varianter på hur man kan fästa och använda dem, och här fanns en bra bild-guide för hur man går tillväga! Ett litet projekt för en av dessa regniga sommardagar, kanske?

läder

Smartare än vad det ser ut

Har ni sett NORDLI, sängbordet från Ikea? Det har jag, på massvis av bilder i bloggar och på Pintrest har det swishat förbi. Men vad jag aldrig sett tidigare är den smarta lösningen inuti! Ser ni det översta facket? Där får man plats med ett helt grenuttag vars sladd göms i bordets ena ben. Perfekt lösning för att slippa se all oreda av laddare och sladdar!
c900596d0f9a0e274e1a61155acd3f57b109966ca70d8bb6059eccbac0cc59b4

Veckans inspiration #4

Det har varit strålande solsken utanför fönstret nästan hela veckan, gatorna här i stan har varit så när som på tomma och de flesta i min umgängeskrets spenderar dagarna på stranden. Men några är vi fortfarande som jobbar. Tack vare det så rullar det fortfarande in massor av härliga bilder från våra senaste fotograferingarna. Jag satte ihop några av mina favoriter till veckans inspirationskollage, där klassiskt möter nytt och enfärgat möter mönstrat.

Är du sugen på fler inspirerande bilder? Då är det bara att gräva ner sig i vårt enorma bildarkiv som vi fyller på varje vecka!

INSPIRATION KOLLAGE v 28

Jag vill önska alla semesterfirare en fortsatt härlig semester, och till er alla andra – ha en riktigt skön sommarhelg!

Sneak a peak: Det bästa av S:t Knut

Var bara tvungen att bjuda er på en sneak-peak av den här lägenheten på S:t Knut. Kan inte låta bli att fastna på dehär bilderna! För er som inte känner till Malmö så känns det här som ett skolexempel taget ur området runt S:t Knuts torg. Lite retro, sköna detaljer, ser sådär nonchalant ut men är säkert väldigt genomtänkt! En sommarbukett och färska hallon som hamnat på balkongen känns som pricken över i:et – kanske inhandlade hos torghandlaren? Ett fönster på glänt ut mot de härliga gatorna och ja… en underbar atmosfär, bilderna att dömma! Håll utkik på hemsidan – snart till salu!detaljerlbalkong2kontor

sovrum