Mot ljusare tider!

….tittar man ut är det mest grått. Iallafall här i Malmö. Men inte länge till – för snart är det faktiskt vår! Men så länge får vi kanske hjälpa ljuset lite på traven. Hittade ett smart tips på en lampa som är fantastiskt enkel att fixa ihop själv. Känns som att även den som har tummen mitt i handen kan klara detta. Tre saker behövs. Beskrivning nedan. Lycka till!

INSPIRATION DIYTips och bilder usefulforwomen.info

När kopior känns bra.

a a1

Jag är ingen entusiast när det gäller kopior, men tycker ändå att man kan fuska lite ibland för att få till det där lilla extra. När vi fotograferade lägenheten på översta bilden hade jag föreslagit för kunden att glänsa till det lite i köket med krukor i mässing. De är ju dyra, Flower Pot från Skultuna ( 598 :-), men ack så fina! Kunden hittade själv en ”liknande” kruka på Jotex för 79 :-, och blev riktigt fint på köksbänken!

 

Nedre bild från lyx.se

En annorlunda fotografering.

INSPIRATION foto

För en dryg månad sedan följde jag med vår fotograf AnnaMaria på en annorlunda fotografering. Uppdraget var att fotografera en helt tom sekelskiftesvåning i Rörsjöstaden i ett helt fantastiskt orört skick. Detaljerna i våningen var oräkneliga, salongerna låg i fil och rummen hade både eldstäder och stuckaturer – här var så fint! …men ändå var det något som fattades för att allt skulle falla på plats på bild, något som behövdes sättas in. Visst kan man sätta in lite möbler eller små inredningsdetaljer, men detta var en våning så speciell i sitt slag att det kändes som att det krävdes något mer, något annorlunda!

Det var då vi fick hjälp av vår fotograf AnnaMarias coola morfar. För hon har turen att ha en extra bra morfar som trots sina drygt 90 år dagligen målar på sin konst, konst som vi generöst fick låna och bar upp till våningen som vi skulle fotografera. Om du besökt konsthallen i Malmö så har du kanske sett någon av tavlorna förr? Morfarn heter Gerhard Nordström och är mest känd för sin politiska konst, framför allt för sviten Sommaren 1970, en kommentar till Vietnamkriget och bland annat till massakern i Song My. Han är också porträtt-och landskapsmålare men har även blivit anlitad av riksdagen för att porträttera talmannen Thage G. Peterson.

En del av resultatet ser ni på bilderna ovan, vill ni se mer av Gerhards tavlor så rekommenderar jag Er att besöka Galleri Estetica här i Malmö mellan den 4 April och 3 Maj. Där kommer han då att ställa ut massa fint måleri.

Vackert i Lund.

Jag kom in genom dörren och direkt tog den här våningen ett rejält tag i mig. Så samstämd och välgjord så jag blev helt tyst. Det här besöket var mest en njutbar stund för mig, inga pekpinnar eller förändringar. Kontraster mellan modernt och antikt, färgstämt, harmoniskt och alldeles underbart. Modern fotokonst jämte stora antika målningar, fina detaljer och en atmosfär som kändes ända in i hjärtat. Jag behöver knappast tala om att ägaren är konstnär? Strax till salu, i kungakvarteren i hjärtat av Lund.

a1a2 a3 a6

RAPPORT FRÅN FORMEX

Tidigt i torsdags morse gick flyget från Sturup till Stockholm och Formex. Självklart var vi på Bolaget på plats för att spana in alla årets fina inredningsdetaljer, möbler och interiörprodukter. Mycket kände vi igen, men mycket var också nytt. Superkul! En del saker fastnade vi lite extra för och de hoppas jag kunna visa Er lite närmare här under våren. Vi hittade massa, massa, massa fint! Omöjligt att fota allt, men här har ni ett axplock. Min favorit blev Cirkuslampan.

formex

Trender 2015.

Varje år – trenderna presenteras för vad som komma skall. Färger, material, stilar. Vet inte egentligen om jag upplever att det i år är så där nytt och spännande, men nåväl. Här en sammanfattning.

Enkelt. Rent. Omsorgsfullt. Det opersonliga försvinner ännu mer. Den så kallade loungestilen övergår till en sofistikerad och elegant stil med en mer personlig prägel – Pure Classics.a4Färger;  Färgsättningen inspireras av det nordiska ljuset. Himlens alla skiftningar från grådis till svartblå natt. Fortsatt de smutsiga pastellerna i nedtonat rosa och orange i brända toner.

bla2

Material; Rotting. Ull. Linne. Sten. Terrakotta . Kompositmaterial. Siden. Marmor. Läder. Rustika material. Patinerade ytor. Och så lite accenter av metall.

a3

Jag gillar; Det sofistikerade , eleganta med värme och vackra material. Få men fina saker. Färgerna – yes! Blå, grå, dova gröna toner tillsammans med tonat vitt/grått och trä. Helrätt!

 

 

 

 

2015 – ett spännande år!

Ett nytt år – visst är det härligt? Helt oskrivet, helt blankt, vad som helst kan hända, så spännande! Vi har bråda dagar. Logistiken inför flytt, leverans av möbler, beslut, ändringar i sista minuten, ja det är riktigt kul, och lite ont i magen…Men det kommer bli så bra! Vi har en överraskning till som väntar, men den får ni allt vänta med!

Januari starten är alltid lite lugn, men innebär att det börjar komma ut lite mer fina boenden på marknaden, och i februari är allt som vanligt igen! Den här vill jag dock höja upp lite grann! En härlig, underbar, personlig våning på Sankt Pauli Kyrkogata 12 i Malmö – här har man tagit in det man gillar! Mer bilder finns här!a a1 a2 a3 a4

GOTT NYTT ÅR.

kort

Jag tänker inte tråka ut Er med en långdragen årsresumé. Det räcker med att säga TACK! TACK för ett bra 2014, ska bli spännande att se vad 2015 för med sig. Jag är redan säker på att det kommer bli riktigt bra, mycket händer här hos oss, nya lokaler är bara en bråkdel av allt kul vi har på gång – vänta så ska ni få se! Men först; njut av morgondagen och ha en riktigt kul nyår!

nyår

Ps. Bilden högst upp är ett printable kort, gå in och kika på adressen under bilden, superfint att ge bort till en kär vän imorgon!