Roliga förvaringslösningar á la Katarina Grundströmer.

Katarina har jobbat som inredare/stylist i många, många år, både här hemma i Sverige och på olika platser i Europa. Hittade ett par fina förvaringslösningar på hennes sida som jag verkligen gillar! Dessutom fina, fina bilder.

Förvaring behöver vi alla, och många har alldeles för lite av det. Hyllorna på väggen sväljer en hel del, men det kan bli lite stökigt när man travar på fler och fler saker. Lösningen här är jättefin tycker jag, det går att dölja hela väggen, en bit av den eller ingen alls. Mjuka, diskreta textilier längs en hel vägg är suveränt – det ger mjukhet, tar volym och är i detta fallet en smart och smidig dold förvaring. När man inte hinner eller orkar plocka undan. Det här är också en utmärkt lösning för att dölja stora tv-apparater på vägg!1 f

Uteplats som heter duga!

aIKEAs sida finner jag en helt fantastisk bild på en uteplats/balkong som heter duga! Så här önskar man att fler fick sitta ute om sommaren. De relativt mörka färgerna tillsammans med överdådig grönska ger en känsla av tropisk djungel. Möblemanget är relativt enkelt och inte speciellt uppseendeväckande, utan färgerna, grönskan och den oerhört fina fasaden med spröjsat glas gör hela miljön. Massor av kuddar och utematta är nästan ett krav för att få till miljön, och jag orkar eller vill inte höra;

_ Men tänk när det börjar regna…

Solcellsslingan i luften är pricken över i!

 

En färgfråga

Vitt, vitt och vitt. De vita väggarna har verkligen dominerat våra skandinaviska hem de senaste… årtiondena. Det är ju inte precis någon nyhet att man ser mycket gråa toner uppåt väggarna florera i inrednings- och bloggvärlden. Här hittade jag några bilder på Nina Holst vardagsrum, bloggaren på Stylizimo. Det var ett så bra exempel på hur lite färg förändrar, hur det skapar djup och kontraster istället för det helvita som riskerar att bli ganska platt.

Living-room_grey_stylizimoCustomized-shelving-1 Här hade Nina bestämt sig för att måla om men blev inte riktigt nöjd med kulören. Den är en fin mint-ton, men jag kan hålla med om att den är lite för gäll. Jag har lärt mig att på ett litet färgprov väljer man ofta alldeles för mycket pigment i färgen. Jag brukar alltid gå ner 2-3 steg på en gråskala. Late-sommerdager3

Hon valde att måla om igen och resultatet – wow! Perfekt ton till den gråa soffan, och ser ni hur de vita detaljerna plötsligt kommer fram? Hyllorna och tavlornas passepartout kommer plötsligt fram. Ett perfekt exempel på hur väggfärg påverkar djupet och stämningen i rummet – lugnt och harmoniskt.
47c34714d187c4aec10e4398899eaef5Prekestolen TEALBilder: Stylizimo

 

Broberg och Ridderstråle igen!

De här killarna är verkligen duktiga! 2012 utsåg Sköna Hem Asplunds serie Tati till årets möbel, designade av just Mats Broberg och Johan Ridderstråle. Utmärkande redan då var kombinationen mjuka och strikta former med oväntade material och färger.

a1

Och nu; skåpet Besson, också för Asplunds.

a

Elegant med exklusiva materialval, mässing glas och trä.

a2Det här känns snyggt, lätt och elegant! Så vill jag känna mig!

Bilder ifrån deras fina sida

 

Bröd, grönsaker, champagne och dukade bord.

Jag gör säkert någon arg när jag sticker ut hakan med det här inlägget. Må så vara, det här står jag för. Och jag blir så trött. Det går en våg av bilder på Hemnet från framförallt Malmös och Lunds mäklare som är piffade och ”stylade” med Le Creusetgrytor, uppskurna bröd, dukade frukostbord, middagsbord med vin och grejor, och det sämsta av allt; champagne på balkongen! Herregud, det är ett par grader varmt, vem kan tycka att det här är äkta och troligt? Så enkelt man gör det för sig när man tänker så. Jag blir bara anti.

Snälla, låt det vara äkta, vackert, och avslappnat. 1 2 3 4 5 6 7

Bilderna är lånade från Hemnet.

Brunt och grått.

Jag är glad att allt det tunga och svarta, sakta går tillbaka. Det känns ganska hårt till vitt, grafitgrått känns betydligt mjukare. Enstaka fina detaljer är fint i svart, men det får inte ta över. Stod hos en kund i förra veckan som hade en stram stil med mycket grått/vitt, och föreslog just att lägga till lite bruna nyanser. När jag sa det kändes det ganska trist, och jag hoppas att kunden förstod att jag ville åt det här hållet. Alltså inte bajsbrunt!!a a1 a2

Materialvalen är också så viktigt. Trä, textilier, stickat, korgmaterial, böcker, skinn/läder, mattor och grönska mjukar upp. Former som är runda mjukar också upp. Och så fort man plockar in material från naturen sker det någonting magiskt – mer sånt!

a2 a1 a

Alla bilder lånade från en otroligt fin sida; http://www.caisak.com/