I jakt på det lilla extra.

Går man i renoveringstankar såhär inför hösten, men kanske inte vill ge sig på ett för stort projekt så kan det vara en kul idé att byta beslag på köksluckor, dörrar, eller kanske byta ett och annat eluttag eller lampa. Det är ju ofta, som nämnt så många gånger, det lilla som ofta gör det, detaljerna som förgyller det stora! En favorit på just snygga detaljer är Buster + Punch, ett designmärke som föddes i London, av Massimo Buster, och som sedan dess dykt upp på flertalet inredningsbloggar och varit oerhört uppskattat. Personligen har jag länge suktat efter både lamporna såväl som beslagen. Efter att ha sett Petras lägenhet där många av detaljerna är just signerade designmärket har suget blivit ännu större, och det är nog just deras detaljrikedom och känslan av exklusivitet som produkterna innebär som lockar. Som de uttrycker själva: ”We work with rare, solid materials to make extraordinary items for everyday use.”

a37548ca49f34b48675a95513e3d8d74
Petras kök med beslag från märket.
dc40a4aa43d738d7b97b68fa294e897b
De säljer allt från olika beslag och lampor till whiskybarer och motorcyklar. I en mix med övrigt sobra toner och mjuka inslag blir det hårda i Buster + Punch produkterna ett oväntat inslag, som verkligen gör det där lilla extra!

08a83454c07fc0c1661296cffce81cae
Lampor från märket.
c72cb60a44373590714975801e034be0

buster
Några av mina personliga favoriter!

Dessutom släpper de en ny kollektion inom snar framtid – so stay tuned och håll utik!

Foto: Innerstadsspecialisten och Buster + Punch

Vår egen fotograf.

Om det är någon som vi är extra stolta över här på Bolaget, så är det vår egen fotograf, AnnaMaria Sjöstrand! Hon tar fantastiska interiörbilder och har verkligen en känsla för detaljer. Just nu har hon tryckt upp en mindre upplaga prints som finns till försäljning i vår egen lilla butik. Hon har gjort en bildserie på tre bilder som är tänkta att funka i kök/matsalsmiljö, men som jag faktiskt tycker funkar lika fint i precis vilket rum som. Mörka, dova färgskalor med vackra detaljer i fokus – bilderna är helt fantastiska om du frågar mig! Finns att köpa hos oss på Södra Tullgatan 1 för 399kr/st. Mått:50*70cm.

am

Sobert, stilrent och underbara attribut!

I tisdags besökte vår fotograf Anna-Maria och jag mysiga Klostergatan 4 här i Malmö som vi har till försäljning just nu!. Två trappor upp steg vi in genom dörren och vilken lägenhet som öppnade upp sig, wow! Stilrent och sobert, med moderna inslag i kombination med sekelskiftets bästa attribut! Jag ställde några snabba frågor till lägenhetens nuvarande ägare!

SFD71891B814DD647C5BCB8F9D09B977EB7_9999x9999

Vad var det som gjorde att lägenheten fångade er?
Hallen är fantastisk med all stuckatur och bröstpanel. Det är ju det första man möts av när man kommer in i lägenheten, så redan där var vi sålda. Vi båda älskar sekelskiftes med alla fina och charmiga detaljer; stora fönster, högt i tak, stuckatur, bröstpanel, spegeldörrar osv. Det finns väldigt mycket fina lägenheter men det är inte alla som fångar en, där det liksom händer något i kroppen när du kliver innanför dörren. Men här fick vi verkligen den där speciella känslan.

stuckatur
vardagsrum

Vilken är er favoritdetalj?
Mattan i vardagsrummet är en stor favorit. Den är stor, mysig och fantastiskt mjuk, den lyfte hela rummet när den kom på plats. Den ramar in möblemanget och skapar som ett ”rum i rummet”. Sen har vi vår Baklava-lampa från Örsjö (i bilden ovan till vänster, reds. anm). Den tycker vi verkligen om, vi gillar designen och när den är tänd lyser den i ett mysigt rosa ljus.

vardagsrumsoffa

Finns det någon ”vrå” ni tycker extra mycket om?
Det är nog vardagsrummet. Det ligger mitt i lägenheten och härifrån ser du alla andra rum, det är liksom lägenhetens ”hjärta”. Här är vi som absolut mest.

kontor

Några tankar om när ni inredde lägenheten och vad ni inspirerades av?
Inspirationen kommer mycket från inredningsmagasin och inredningskonto på Instagram. När vi inredde lägenheten försökte vi välja mer moderna inslag och raka linjer för att bryta av mot det gamla. Lägenheten har så mycket detaljer och krusiduller i sig att det bryter av, det blir en bra balans. Sen tar vi god tid på oss, på så sätt hinner man bo in sig och känna efter ordentligt hur man vill ha det.

sovrumwalk-in

Några ord till framtida ägare?
Oj vad svårt, kanske att våga mer färg. Vi valde att måla hallen grå och tror att det hade gjort sig fint med någon färg även i de andra rummen. Det bryter av så fint mot det vita golvet och gör att alla fina detaljer som lister, stuckaturer och bröstpanel lyfts fram på ett helt annat sätt. Vi är säkra på att framtida ägare kommer att stormtrivas precis som vi har gjort!

Nya besökare på Bo-laget.se

Ni har väl inte missat att vi byggt om på bo-laget.se? Klicka in och kika runt så ser ni nog både en och två nya besökare svischa förbi kameralinsen! (Klicka HÄR så förstår ni vad jag menar). Vår extremt duktiga fotograf har nu även blivit filmare – och vi fullkomligt älskar det!

Vi hoppas att ni kommer att gilla den lika mycket som vi – och vi gillar den MEGA!
Nu packar jag ihop för denna veckan 😉
TREVLIG HELG!!!

Ps. Är du i Malmö imorgon så är vår butik så klart lördagsöppen som vanligt, 12-16, vi har fått massa fina saker i veckan så jag kan verkligen rekommendera ett besök. Södra Tullgatan 1.

 

 

Smart trix för att öka ljus och rymd.

spegel3

Ovan så ser ni fyra bilder från två helt olika lägenheter som vi fotograferat och sålt. I de båda rummen har säljaren verkligen fångat ljuset till max! Detta är ett superenkelt knep som jag verkligen tycker att ni ska testa i ett rum hemma. Men hjälp av en spegel förstärks dagsljuset och rymden i rummet till max, trots att den står lutad längs med golvet så gör den jättemycket för hela känslan i rummet. Extra kul är om du har en spegel i någon kul form; rund, oval eller kanske diamantformad? Vilket som funkar! Testa så ska ni se, det gör otroligt mer än vad man kan tro.

DIY WALL ORGANIZER

denna sida hitta jag världens bästa hallgrej! En slags hylla som håller koll på allt det där nödvändiga i hallen, och som förutom att vara sjukt praktisk också är sjukt snygg!

DIYDet du behöver köpa hem för att fixa en likadan är:
– Plywoodskiva i valfri storlek
– Rundstav
– Såg
– Sandpapper
– Penna
– Linjal
– Borr
– Skruvar
– Skruvmejsel

Sen är det bata att köra på! Jag låter bilderna tala för sig själva. Lycka till och trevlig helg!

 

 

Ett härligt gäng!

Jag säger ofta att det är som att ha julafton varje dag om man har butik! Det är så inspirerande med alla möten, alla härliga människor, och var och varannan dag kommer det fina produkter. Arbetsamt men så kul!

Hösten kryper närmare, en härlig tid tycker jag, och en massa fina leverantörer har jag träffat för att verkligen kunna fylla butiken med inredningsaccessoarer som känns i magen. Vårt sortiment ska verkligen kännas handplockat, och vi skulle aldrig kunna sälja något som jag inte själv gillar. Så är tanken. Nu väntar vi på en massa stilsäkra produkter, som tillsammans blir den där ultimata mixen…INSPIRATION KOLLAGE v25-26Välkomna Klong; Klippans yllefabrik, Taschen, Lovely linen, Kristina Stark med flera! Vi blir ett härligt gäng!

 

GREEN.

Om ni inte redan varit inne och kikat i vår lilla butik på Södra Tullgatan 1 i Malmö så MÅSTE ni verkligen göra det nu. Vi har fått in SÅ mycket fint, mycket saker i sköna, gröna nyanser och former. Vackra växter och gröna små fina ting kan göra vilket hem som helst varmt och levande inför höstens murriga tid. Sverige har (i mitt tycke, alldeles för) många vita hem, nu det är dags att våga lite mera! Vill du börja i liten skala så är det perfekt att börja med grönt, det funkar hur bra som helst till alla stilar och smaker. Testa dig fram, börja så smått med lite växter, krukor, textilier och ljus. Det gör sig otroligt fint till både trä och vitt. Hittade lite fina inspirationsbilder (alla från Pinterest) nedan…kanske ngt som funkar hemma hos just dig?

green

Inspiration à la vecka 35.

När det känns som att sensommaren tar sina sista andetag utanför fönstret kommer en känsla hos mig som är bitterljuv. Det är tråkigt att sommaren är över men många av oss känner oss nog lite förväntansfulla inför vad hösten ska innehålla. Hösten är ju trots allt en favoritårstid för många, där man får plocka fram mysiga plädar, härliga doftljus – för att inte tala om alla lager av höstkläder man får mysa runt i. Inredningsmässigt toppar verkligen mysfaktorn denna årstid och hos mig söks det ständigt nya tips inför detta, som så mycket annat.

Vårt återkommande inslag av inspiration i kollageform från de senaste fotograferingarna fylls denna veckan av detaljer i mässing (tycks aldrig bli trött på detta), möbler i fina träslag, ljus i olika former, mysigaste skrivbordsplatsen och lite annat smått och gott.

INSPIRATION KOLLAGE v35