När huvudet är fullt.

Nu i jultid, tror jag många sitter med listor – julklappslistor, handlingslistor, att göra- listor, komma ihåg-listor…

Allt ska hinnas med, om man inte väljer att bojkotta alltihop. Jag är nästan färdig, klapparna är klara och omsorgsfullt inslagna, huset står i fin vinterskrud, maten planerad, känner mig nöjd. Men visst har ett antal listor legat på mitt bord. Små lappar, noteringar lite här och där, på baksidan på ett kuvert, ett kvitto, långa anteckningar i blocket. Ingen översyn alls.

Här är lösningen!

Så enkelt och vilken koll! aDen finns att köpa här!

a1 a2

Smart och kul DIY lampa!

lampa

Basen är enkel. Och utrustningen simpel. Det du behöver är 6 ex av LAMPAN jo, den heter så, bordslampan LAMPA från Ikea, som finns att köpa för bara 29:- st. Några smala, små spännband, en borrmaskin samt en småhändig hand med det elektriska. Gå till din bygghandel och be om några ”sockerbitar” så att du med dem kan koppla ihop alla sladdar till en kontakt som passat i ditt uttag i taket. Sen är det bara att börja pyssla. Bilden talar för sig själv. Och idéen har vi fått av en pysslig säljare, fler bilder från boendet finns HÄR.

 

Fina omslagspapper till julens alla klappar…

…finns gratis att ladda ner och skriva ut HÄR! En så himla bra idé! Ladda ner en PDF med valfritt motiv – PRINT – KLART! Kan knappast bli enklare…om du förstås inte hellre vill fixa med pappret helt själv. Massa fina inspirationsbilder följer här. Omslagspapperna som du kan skriva ut själva är de med ekollon och prickar på bilden högst upp till vänster.INSPIRATION JulklapparBilder från Pinterest.

Budget jul!

greneJag tycker verkligen att Systrarna Grene har lyckats detta året! I butiken finns nu massa fina små julsaker att köpa för en obetydlig peng. Bor du i Malmö så är butiken på Triangeln i Malmö absolut värt ett besök nu i December. Min personliga favorit är de små soffborden i trä med färgad bordsskiva, smarta och lättplacerade både i sov- och sällskapsrum. Budget tips! Bilden är Systrarnas egen – och självklart finns alla saker i skåpet också i butiken.

Decemberfint!

INSPIRATION KOLLAGE Advent

Andra December, 22 dagar kvar…nu är det som sagt dags att smyga in julen! Det enkla är oftast det fina om Ni frågar mig. Som julpyntet på bilderna ovan – helt i min smak! Lätt att fixa själv, och blir SÅ himla fint!

Bilder från Pinterest.

Julen har börjat smyga sig in…

… på kontoret i Lund!

För alla oss som älskar julen och att pynta får man verkligen njuta av att det äntligen börjar kännas okej att plocka fram julpynt i alla dess former – och detta gäller såklart även på vårt fina kontor! Och vilken skillnad det blir med en gång. För det går ju inte att undgå hur mysig julen faktiskt är och hur stämningsfullt det kan bli av endast det lilla, speciellt när mörkret nu breder ut sig och november känns mörkare än någonsin.

Med små granar, pepparkakor, tända ljus, clementiner och hyacinter har vi gjort oss redo för första advent på söndag! Och som alltid är ni välkomna in om ni har vägarna förbi!jul

NU NI!

INSPIRATION Kontor

…och härom kvällen smyginvigde vi det med lite tapas och bubbel. Just nu så är det mest byggdamm och ruffiga ytor därinne, men det är faktiskt ändå inte jättelångt kvar – och det kommer bli SÅSÅ fint! Har ni vägarna förbi i helgen tycker jag att ni ska kika in genom fönsterna lite extra, Södra Tullgatan 1 – mittemot Royal!