Vackert i Lund.

Jag kom in genom dörren och direkt tog den här våningen ett rejält tag i mig. Så samstämd och välgjord så jag blev helt tyst. Det här besöket var mest en njutbar stund för mig, inga pekpinnar eller förändringar. Kontraster mellan modernt och antikt, färgstämt, harmoniskt och alldeles underbart. Modern fotokonst jämte stora antika målningar, fina detaljer och en atmosfär som kändes ända in i hjärtat. Jag behöver knappast tala om att ägaren är konstnär? Strax till salu, i kungakvarteren i hjärtat av Lund.

a1a2 a3 a6

RAPPORT FRÅN FORMEX

Tidigt i torsdags morse gick flyget från Sturup till Stockholm och Formex. Självklart var vi på Bolaget på plats för att spana in alla årets fina inredningsdetaljer, möbler och interiörprodukter. Mycket kände vi igen, men mycket var också nytt. Superkul! En del saker fastnade vi lite extra för och de hoppas jag kunna visa Er lite närmare här under våren. Vi hittade massa, massa, massa fint! Omöjligt att fota allt, men här har ni ett axplock. Min favorit blev Cirkuslampan.

formex

Trender 2015.

Varje år – trenderna presenteras för vad som komma skall. Färger, material, stilar. Vet inte egentligen om jag upplever att det i år är så där nytt och spännande, men nåväl. Här en sammanfattning.

Enkelt. Rent. Omsorgsfullt. Det opersonliga försvinner ännu mer. Den så kallade loungestilen övergår till en sofistikerad och elegant stil med en mer personlig prägel – Pure Classics.a4Färger;  Färgsättningen inspireras av det nordiska ljuset. Himlens alla skiftningar från grådis till svartblå natt. Fortsatt de smutsiga pastellerna i nedtonat rosa och orange i brända toner.

bla2

Material; Rotting. Ull. Linne. Sten. Terrakotta . Kompositmaterial. Siden. Marmor. Läder. Rustika material. Patinerade ytor. Och så lite accenter av metall.

a3

Jag gillar; Det sofistikerade , eleganta med värme och vackra material. Få men fina saker. Färgerna – yes! Blå, grå, dova gröna toner tillsammans med tonat vitt/grått och trä. Helrätt!

 

 

 

 

2015 – ett spännande år!

Ett nytt år – visst är det härligt? Helt oskrivet, helt blankt, vad som helst kan hända, så spännande! Vi har bråda dagar. Logistiken inför flytt, leverans av möbler, beslut, ändringar i sista minuten, ja det är riktigt kul, och lite ont i magen…Men det kommer bli så bra! Vi har en överraskning till som väntar, men den får ni allt vänta med!

Januari starten är alltid lite lugn, men innebär att det börjar komma ut lite mer fina boenden på marknaden, och i februari är allt som vanligt igen! Den här vill jag dock höja upp lite grann! En härlig, underbar, personlig våning på Sankt Pauli Kyrkogata 12 i Malmö – här har man tagit in det man gillar! Mer bilder finns här!a a1 a2 a3 a4

GOTT NYTT ÅR.

kort

Jag tänker inte tråka ut Er med en långdragen årsresumé. Det räcker med att säga TACK! TACK för ett bra 2014, ska bli spännande att se vad 2015 för med sig. Jag är redan säker på att det kommer bli riktigt bra, mycket händer här hos oss, nya lokaler är bara en bråkdel av allt kul vi har på gång – vänta så ska ni få se! Men först; njut av morgondagen och ha en riktigt kul nyår!

nyår

Ps. Bilden högst upp är ett printable kort, gå in och kika på adressen under bilden, superfint att ge bort till en kär vän imorgon!

 

När huvudet är fullt.

Nu i jultid, tror jag många sitter med listor – julklappslistor, handlingslistor, att göra- listor, komma ihåg-listor…

Allt ska hinnas med, om man inte väljer att bojkotta alltihop. Jag är nästan färdig, klapparna är klara och omsorgsfullt inslagna, huset står i fin vinterskrud, maten planerad, känner mig nöjd. Men visst har ett antal listor legat på mitt bord. Små lappar, noteringar lite här och där, på baksidan på ett kuvert, ett kvitto, långa anteckningar i blocket. Ingen översyn alls.

Här är lösningen!

Så enkelt och vilken koll! aDen finns att köpa här!

a1 a2

Smart och kul DIY lampa!

lampa

Basen är enkel. Och utrustningen simpel. Det du behöver är 6 ex av LAMPAN jo, den heter så, bordslampan LAMPA från Ikea, som finns att köpa för bara 29:- st. Några smala, små spännband, en borrmaskin samt en småhändig hand med det elektriska. Gå till din bygghandel och be om några ”sockerbitar” så att du med dem kan koppla ihop alla sladdar till en kontakt som passat i ditt uttag i taket. Sen är det bara att börja pyssla. Bilden talar för sig själv. Och idéen har vi fått av en pysslig säljare, fler bilder från boendet finns HÄR.