En favorit.

Utan att jag varit medveten om det, så har jag flera gånger under de senaste månaderna fastnat för bilder som jag nu i efterhand inser att de alla är stylade av duktiga Daniella Witte. Hon fixar bilder på ett så himla fint sätt, inga konstigheter eller krusiduller, bara enkla saker som passar så himla bra i de miljöer hon valt att fotografera dem. Extra kul var det att jag hittade en av våra produkter som finns i butiken bland hennes bilder. Den fina väggvasen i bilden till höger. Lika fin tom som med vatten och växter i. Finns i vår butik på Södra Tullgatan 1 för 165kr. Dagens tips!

danielllaAlla bilder kommer härifrån.

Godbitar vecka 26.

Veckan som gått har ju inte bjudit på det bästa sommarvädret precis, men inför nästa vecka ser det bättre ut – håller tummarna detta stämmer! Däremot har det varit bättre inomhusväder, och vad lämpar sig då bättre än att låta vår fotograf Anna-Maria besöka nya spännande hem?

Denna veckan bjöd på stora våningar både i Lund och Malmö, genomtänkt funkis i Slottsstaden och en utsökt pärla på Gamla Väster – några godbitar är samlade i kollaget nedanför! Stora, fantastiska kök att umgås i för alla tillfällen återfanns i två av lägenheterna och det är verkligen en framtida dröm jag har! Ljusa, lite skira gardiner som löper från tak till golv blir denna veckans gemensamma nämnare!

INSPIRATION KOLLAGE v26 web

Posters, prints, tavlor och sånt.

Sedan förra sommaren har jag haft ett projekt hemma, att hitta pärlor och guldklimpar i form av fotografi, posters och prints att dekorera våra alldeles för vita och tomma väggar med. Jag vill skapa lite nya stilleben.

Några favoriter har jag redan i åtanke, såsom Mario Testinos fotografi i posterversion av Sienna Miller och Natalia Vodianova (ni hittar båda i vår butik på Södra Tullgatan 1 i Malmö).

Mario testino x2

Men häromdagen trillade jag över lite Köpenhamns tips här, och då blev jag påmind om en liten inredningsoas vid namn Stilleben. Butiken, som fullkomligt andas dansk design, ligger på Niels Hemmingsens Gade 3, en tvärgata till Strøget i höjd med Illum Bolighus.

Stilleben fasad

Har man inte vägarna förbi deras butik i dessa mysiga delar av centrala Köpenhamn kan man även klicka hem deras fina prints och övriga utsökta inredningsattiraljer här hemma från soffan. Prisspannet gör dessutom att det finns något för alla plånböcker!

stilleben 3
Bilder ovan är Stillebens egna.

Är man ute efter väggdekoration och traskar runt i Köpenhamn nu i dagarna kan man förutom Stilleben även besöka FINDERSKEEPERS pop-up Apartment Store No. 9 på Nørrebro, fram tills 28 juni (mer information här).

Finderskeepers popup
Finderskeepers moebe

Och varför inte haka på senaste inredningstrenden med transparenta ramar när du ändå är där? Ramarna från Moebe finns att hitta både på Stilleben och FINDERSKEEPERS.

Planering, bygglov, arkitektur och sommarbyggnation…

Gamla hus har verkligen sin charm, men när det gäller att maximera yta + behov så måste jag säga att nybyggnationer absolut kan ha sina fördelar, och tänker man fritidshus/sommarstuga så är det absolut värt att kika in HÄR om du går i byggnadstankar. Här kan du få hjälp med både planering, bygglov, arkitektur, byggnation och inredning till ditt sommarhus. Byggnaderna är helt fantastiskt fina! Personliga och unika i sitt slag. Under åren har flera framgångsrika, svenska arkitekter som Anders Landström, Hans Murman, Cecilia Margen Wigow, Tham & Videgård Hansson, Thomas Sandell, John Robert Nilsson och Kjellander+Sjöberg ritat för företaget, på Sommarnöjen vet de alltså vad de sysslar med andra ord! En sida väl värt ett besök. Vara sig du ska bygga eller ej, här finns inspiration för alla.

sommarnojen

Less is more. Cap Rocat.

Mot Medelhavet, ett gammalt militärfort i Palmabukten. Något av det vackraste jag sett. Unik, bevarad arkitektur och en helt enastående natur. Så vackert!!! Efter en lunch här är man lycklig länge… Tack P och M för att ni visade oss detta!

aa4 a2 aa1 a2b a6 a5 a2 a1

Inspiration vecka 25.

Som vi nämnde förra veckan är nu inspirationskollagen av veckans fotograferingar tillbaks och kommer förhoppningsvis att komma i slutet på veckorna nu under hela sommaren.

Midsommarveckan detta året har bjudit på en del fotograferingar, och här kommer några godbitar från veckan! Små vaser och krukor med olika färger av grönt, mönstrade tapeter (återigen), grön marmor, mässing och olika nyanser av grått.

INSPIRATION KOLLAGE vecka25

 

Höganäsgruppen på plats!

Vi har längtat – och nu har vi fått delar av beställningen från Höganäsgruppen! Vilka fina produkter, handgjorda, ursnygga och helt underbara!a a1 a2

Höganäsgruppen tillverkar och marknadsför moderna keramiska bruksföremål med fokus på form och kvalitet. Alla föremål görs för hand i Sverige och hela processen handlar om omsorgsfullt skapande. Hanskapade föremål innebär att varje sak har sitt unika uttryck, ett kvalitetssignum i sig. Guldet som används kallas polerguld och har den högsta halten äkta guld som finns på marknaden.

Heat pods på mellan bilden är fantastiska som grytunderlägg, och kan mixas i en massa olika kulörer, ett set om sex stycken och du får din helt personliga mix! Använd tre under varje gryta, låt de ligga framme på bordet som en fin detalj!

Små förändringar som gör stor skillnad.

bad

I alla våra förmedlingsuppdrag så ingår det alltid en stylingkonsultation som görs innan boendet fotograferas. Vi tar aldrig med oss möbler eller så, utan vi utgår istället från den som bor där, det som redan finns i säljarens hem, det som man redan har, det som man gillar, det som är ens eget – ens hem!

Dock så finns det nästan alltid något rum som är lite svårare att fixa till än andra, ett badrum till exempel. Ett trist badrum är nästan alltid ett trist badrum, men det finns små, enkla knep som faktiskt gör att även det rummet kan se lite roligare ut. Små fix & trix som faktiskt funkar och gör att du kanske kan trivas i rummet lite till utan att behöva lägga ner en halv förmögenhet på att renovera. Små saker kan göra stor skillnad. Jag lovar. Vill du fixa till ditt eget badrum hemma (utan att bränna hela semesterkassan) så föreslår jag att du kan se över följande:

  • Skinande duschmunstycke, slang och draperistång! Småsaker kan tyckas, men det gör faktiskt betydligt mer än vad man kan tro för helheten i rummet.
  • Nytt duschdraperi. Liten investering, stor skillnad.
  • Fult golv? – Lägg in en fin matta!
    Ikea har superfina små kelimmattor som gör sig kanon i små badrum. En smart coverup på ett mindre fördelaktigt klinkergolv.
  • Nya handdukar! Extra fint till Kelimmattan är en fin Hamam badhandduk i mjuk bomull. Finns snygga att köpa till exempel HÄR!
  • Stor, pampig spegel! Litet rum betyder inte liten spegel – tvärtom, släng upp en maffig, antik guldspegel, blir SÅ fint – och finns ofta att hitta på loppisar!
  • Pimpa upp badrumsskåpet med nya handtag. Personligen så tycker jag att det mest simpla också ofta är de snyggaste. Ett enkelt läderhandtag kan ta dig långt!

FÄRGGLATT PÅ S:T KNUT!

stknut

I förra veckan fotograferade vi en extremt modigt inredd lägenhet på S:t Knut. De som bor här har verkligen vågat att dra på med färg och de har gjort det SÅ bra! Både sällskapsrum och sovrum har fått en härlig kulör som tyvärr är lite svår att beskriva då den gör sig så otroligt bra i sitt sammanhang, men petroleumblå, är jag het galet på det om jag kallar den så? Pysselhörnan i lägnenhetens halvrum har massa välsorterad förvarning i en stor röd bokhylla. Väggarna är tapetserade i rosa och rött, sedan bryter en fint målad, mintgrön sekretär av snyggt. Så fint och så vågat, önskar ofta att fler vågade så mycket färg!

stknut2 stknut3Vill ni se mer av lägenheten? Kika här!