LessIsMore.

Kvist

Nu är det vår, ta vara på det naturen erbjuder och strunta i att lägga en massa onödiga pengar på stora blombuketter och pampiga arrangemang. Det räcker med en ensam kvist i en enkel glasvas, flaska eller burk – DONE – det räcker, och blir SÅ fint! Har du tillgång till en trädgård med fruktträd kanske du kan norpa en kvist från äppel- eller körsbärsträdet, blir extra vackra blommor när just dem slår ut.

Bilderna ovan hittade jag på Pinterest. En kul idé med glasramarna i bilden till vänster, vet tyvärr inte vart de finns att få tag på, är det ngn som vet så hojta!

Sitta Ribb

1Det är alltid extra kul att ta in produkter från lokala formgivare, och idag vill vi presentera en av dem vi samarbetar med – Martin Björnsson (Årets formgivare 2010 i Skåne) och hans fina pall Sitta Ribb. Så här presenterar Martin sig själv;

Jag jobbar som frilansande designer med specialitet inom möbler.
Jag vill vara med och skapa vår samtid och framtid med människan i fokus. Med ett pragmatiskt förhållningssätt vill jag bidra till föremål och processer som är till glädje för både din kropp, din själ och ditt samvete. Sedan hösten 2008 har jag varit engagerad i Möbelrikets projekt ”Design management med fokus på Green Design”, och sedan våren 2010 är jag styrelsemedlem i DiSK, Designer i Skåne.

Och snygga pallen Sitta Ribb står det så här om:

Pallen har ett starkt grafiskt uttryck och en väldigt enkel konstruktion. Två gavlar, några gram lim och fjorton liggande rundstavar, vars ändträ syns som små smycken. Den gör sig fint likaväl i hallen som i sovrummet, och har karaktär utan samtidigt som den är diskret.

Namnet »Sitta Ribb« är en eloge till Stig Lindbergs servis »Spisa Ribb«. Nu kan man inte bara äta på ribbor – man kan sitta också!

Finns i butiken – kom in och provsitt!

 

Duka med inspiration av Tant Johanna.

En av mina personliga favoriter i bloggvärlden är den alltid så kreativa och inspirerande Tant Johanna. Igår dök hennes namn upp i mitt Instagramflöde på Ellos konto, där hon fått ”duka upp för fest” och ger tips och idéer. I sina dukningar blandar hon linnetyger, med olika varianter av keramik och glas – och det blir sådär härligt, ruffigt och mysigt på samma gång! Bra inspiration till om man vill göra lördagsfrukosten lite mysigare, eller varför inte kommande vår- och sommarmiddagar i trädgården eller på balkongen.

dukatforfest_2 blogg
Och den där gråa väggen påminner mig om mitt framtida väggmåleri hemma, måste ta tag i det där omedelbums!

dukatforfest_3 blogg
Marmor, trä, linnetyger och lite grönt – att dessa ting kan passa så bra ihop!

dukatforfest_4 blogg
Samtliga bilder är lånade från Ellos.

B&B GLOBE

Häromdagen hittade jag en kul artikel om Bäccman & Berglund, ett svenskt företag grundat av två tjejer som formger och producerar beslag, dörrtrycken och skyltar för den som söker något utöver det vanliga. Deras kollektion är unik och utförandet är superexklusivt och är lämpat för såväl privat som offentlig miljö. Materialen de arbetar med är mässing, koppar, aluminium, svart aluminium och krom. De har inte någon lack på sina produkter så att de kommer åldras snyggt och få vacker patina om man inte håller efter dem med putsmedel.

Min favorit B&B produkt finns tyvärr inte att köpa än, men släpps under våren —> dörrknoppen Globe är en fin och lite annorlunda knopp. Finns i tre storlekar, mässing, borstad mässing, koppar, borstad koppar eller krom.
Håll utkik!

INSPIRATION KOLLAGE v 30

Gatukonst för hemmet.

Lite då och då kommer de ut med tillfälliga specialkollektioner, innehållande möbler och andra inredningsdetaljer, och ofta drar varuhusen stora folkmängder när släppen för dessa sker – jag talar förstås om IKEA. Som en del av initiativet IKEA Art Event, innefattar möbeljättens nästa tillfälliga kollektion 12 olika konstnärer/konstnärsteam från olika delar av världen som alla fått skapa sitt eget motiv.

”Kollektionen är vital och vibrerande, och på IKEA är vi stolta över att kunna presentera en bredd av stilar och uttryck för en global publik”.

Själv spanade jag in kollektionen redan förra våren när jag under några veckor gjorde praktik i Älmhult, och mina personliga favoriter är de här tre motiven!

affisch 1
Carolina Falkholt från Sverige står bakom detta motiv, vars konst alltid har det övergripande temat feminism.

2015434_dero03a_01_PH124897
Denna abstrakta färgklick är ett verk av Nuira Mora från Spanien som tycker att ”Graffiti is an art of action”.

2015434_dero07a_01_PH124406
Holländaren Jeroen Erosie skapade motivet ovan, som är baserat på väggmålningar han tidigare gjort i samma stil och beskriver det själv som en  ”overwhelming visual overload”.

ikea art event 15
Samtliga 12 motiv som ingår i den tillfälliga kollektionen, i formatet 70×100 (alla bilder är lånade från IKEA).

Kollektionen släpps dessutom idag, den 24 april- så vill du att något av dessa motiv ska pryda dina väggar så skynda och fynda din favorit av denna limiterade kollektion!

…en mysfavorit i butiken!

Det är de babysofta vuxenplädarna från Miklagård. Superfina, mjuka plädar i precis lagom storlek, 220 x 190 cm, så fina! Varje pläd är helt unik, handgjord i 100% procent bomull. I vår lilla butik hittar du plädarna i fyra olika färgställningar; svart, gråblå, beige, brun. Perfekt för hänget i sängen, soffan eller trädgården.

mikla

Elsas gamla sybehörsaffär…

I förra veckan fotograferade vi denna coola och helt unika lägenhet som på snart hundra år bara bebotts av 3 personer, ganska fantastiskt. Från det att huset stod färdigt 1928 till en bit in på 1980-talet bodde Elsa här och drev en sybehörsaffär i butikslokalen. Hennes initialer ”E A” finns fortfarande kvar på dörrarna till de tre förråden som tillhör lägenheten. Idag är det en supercharmig och genomgående lägenhet med massor av fina originaldetaljer som knappast går att se sig mätt på. Fler bilder från detta spännande boende finns HÄR!

hantv

H&M Home till grannskapet.

Tycker verkligen att det är så härligt när det öppnar upp nya butiker och koncept i vår fina stad, allt blir så mycket mer levande! En nyhet i vårt grannskap blir snart att H&M Home öppnar upp på Gustaf Adolfs torg. För hur bra det än är att kunna handla på nätet, så är det enligt mig i alla fall inget som går att mäta sig mot att kunna uppleva produkten i verkligheten innan man köper den.

Så är ni sugna på att kunna klämma, känna eller dofta på H&M Home produkterna så är det inte långt kvar tills alla som traskar runt på stan i Malmö får möjligheten till detta.

hmprod2 web
Handdukarna på bilden ovan skulle jag gärna vilja ha i mitt eget badrum. Gärna i kombination med ett badkar på en brygga ute i naturen för den delen också!
kollage web
hmprod 13 webHärliga, inspirerande produktbilder – det är dem riktigt bra på! Alla bilder ovan hittar ni på deras hemsida.

Vi hälsar dem varmt välkomna till grannskapet!

 

Långrandigt i Köpenhamn.

pika

Nästa gång du är i Köpenhamn får du inte missa arkitekten Kira Wickstrøm Polacks fina lilla butik på Store Strandstræde 5. Här hittar man massa fina textilier, plädar, kuddar men framförallt mattor. Vackra kelimmattor i alla möjliga mönster och färgställningar. Själv fick jag två favoriter när jag var där. Ni kanske kan gissa vilka.

Bor du långt ifrån Köpenhamn har hon även en webshop, kika HÄR. Men jag rekommenderar dig dock att se allt på riktigt då det finns så sjukt mycket mer i den riktiga butiken. Ett litet tips…