Underbara underlag.

Den kan förhöja känslan i hela rummet, dämpa ljudet, vara skön för fötterna och mycket mer – jag pratar förstås om den älskade mattan. Det finns oändliga varianter, färger, storlekar, stilar…allt för att man ska kunna hitta sin egen favorit.

En matta med karaktär kan verkligen förvandla ett rum från att vara sterilt och opersonligt till ombonat och personligt. Och att dessutom tänka på mattan som en föränderlig detalj i hemmet går ju bra när det idag finns mängder av snygga budgetvarianter att få tag på, och därmed behöver man inte lägga åtskilliga tusenlappar på dessa underbara ting.

Mina favoriter just nu (som troligtvis snart är på väg hem till mig) kommer från Ellos.

ellos mattor (web)ellos mattor 2 (web)
Mattor från Ellos.se
Mattor hm (web)
Mindre mattor från H&M Home.

Drömmen för mig är dock fortfarande en Kelimmatta, en Beni Ourain, eller möjligtvis en matta signerad Chhatwal & Jonsson – men det får vänta!

artilleriet (web)
Beni Ourain matta från Artilleriet

Så fira helgen med att handla nya underbara underlag och förändra hela atmosfären där hemma!

 

Tidig vår.

På väg tillbaka från lunchen idag skiner solen. En varm vägg, lite vindskydd och så ansiktet mot himlen, så underbart, om än bara ett par sekunder. Och visst börjar man ana den. Våren.  Så glad jag är som i höstas satte fyrahundra tulpanlökar i jorden, nu får jag snart min belöning! Är det så att man inte har trädgård så glöm inte vår på balkongen. Lökar i kruka som du köper för en spottstyver på torget, murgröna, påskliljor, örter, buxbom, snart klarar sig olivträdet ute också! Just do it.b3 b2 b1 b

Fina detaljer i barnkammaren…

barnkammare3

Det hittade vi massor under vår fotografering på Andrégatan i slutet på förra veckan. Enkelt men ändå så fint och stämningsfullt. Ett rum som verkligen bjuder in till både lek och lugn. En kul sak som självklart även fungerar i vuxna rum är att använda vackra kläder som en rolig inredningsdetalj. Perfekt om du har favoritkläder som ditt barn vuxit ur men som du ändå vill spara.

Fotograf sökes till sommaren.

aVi behöver förstärkning under ett par veckor i sommar, och ev en förlängning, av en riktigt skarp fotograf som kan gestalta alla våra vackra boenden vi förmedlar.

Hör av dig och berätta vem du är, hur du ser på bilder, och hur du kan ge oss det vi vill ha.

Vi ställer höga krav och vi förutsätter att ditt tänk är som vårt. Gärna så långt ifrån traditionella mäklarbilder som vanligt!

Hör av dig till mig på Charlotta@bo-laget.se. Hoppas att vi ses!

 

Bild lånad av Oliver Wettergren

Detaljerna igen.

Jag värnar alltid om detaljerna. Att man försöker skapa de där små blickfången som gör ett enkelt rum lite mer dynamiskt och spännande. Och det behöver inte vara så märkvärdigt eller dyrt heller för den delen. Inga pekpinnar alltså. Ett litet gäng av saker som man gillar, för samman i en grupp. Tänk olika höjder, olika former, olika material men väl sammanhållen färgskala. Använd böcker, boxar, lampor, kvistar, grönt, ljus. Listan är oändlig.

Och ju rörligare former, desto lugnare bakgrund. Den gråa krukan på bilden nedan är perfekt placerad eftersom bakgrunden är vit utan böcker. Hade det placerats böcker bakom växten, hade växten försvunnit i bild. En tavla som lutas mot en vägg blir sämre om detaljerna framför är stökiga i form. Tänk t e x en tavla på det svarta skåpet som står bakom djur och växter, det blir ju fel, bara rörigt, motiven krockar liksom. Däremot på bild två bakom växt och lampa hade det fungerat bra med en tavla strax ovanför lampan och växten.

Den här lägenheten är fotograferad igår. Bara så fint. Omsorgsfullt. Kärleksfullt.  Strax på till-salu-listan!a a3 a2

a1

Den digitala fotoramen – i ny tappning…!

acne3Victor Press och Johan Holmgren, ordförande respektive head of r&d på kommunikationsbyrån Acne har tagit fram en digital fotoram, självklart ljusår snyggare än den vi lärde känna som årets julklapp för några år sedan, som kommer att släppas nu i dagarna. Konceptet är lika enkelt som smart: Du köper ramen som har inbyggd wifi och styrs av ett enkelt operativ­system, ramen kommer sedan att visa upp konst som valts av curatorer som tidigare jobbat med utställningar på museer som Tate, Moma, Whitney och Guggenheim.

»En del verk kommer att växa fram över ett flertal dagar medan andra växlar varje timme, beroende på utställningens tema och budskap. Det är upp till curatorn hur verken presenteras«, berättar Victor och Johan. De planerar sex till åtta utställningar per år, och varje utställning kommer att visa ett tiotal verk. Ramarna ligger i ungefär samma prisklass som en Smartphone, sedan till­kommer en konstprenumeration för schysst mindre summa.

En sån vill jag ha!

Bild: Residence Magazine

Djupgrön färg korsad av ljusare slingor…

…det är förstås den gröna marmorn jag pratar om! Den smyger sig på lite varstans just nu känns det som. Idag hittade vår fotograf den på Bokhållaregatan 33, där vi fotograferat en superfin liten lägenhet med ett alldeles fantastiskt fint soffbord i detta material.

marmor2

Väljer du att ha marmor i köket eller badrummet så har du valt något som är både klassiskt och tidlöst vackert. Den mest kända marmorsorten är den vita, Bianco Carrara och kommer från stenbrotten i Italien. Marmorns svaghet är dock den att den inte tål syrliga ämnen lika bra som granit eller komposit. Sura ämnen som vin, citron, kolsyra mm. kan lämna avtryck efter sig om man låter de vara kvar för länge. Inte heller kan du använda sura rengöringsmedel på den. Ett tips är därför att istället rengöra din marmor med såpa eller tvål som ger en impregnerad yta. Och om du väljer marmor till köket rekommenderas en marmoryta som antingen är polerad eller finslipad.

Gillar ni vad ni ser? Då kan jag göra Er extra glada eftersom det snart kommer att finnas finfina inredningsdetaljer i vacker grön marmor att köpa i vår butik – fantasticoooo!

…och lägenheten, den kommer ut på bo-laget.se i veckan!

 

Vi öppnar inredningsbutik – halleluja!!!

Äntligen! Äntligen har så många bitar fallit på plats att vi kan släppa nyheten – vi öppnar inredningsbutik! Liten, naggande god, med en härlig blandning av spännande, välvalda produkter. Och förhoppningsvis med en stil som är efterlängtad här i Malmö. Butiken kommer att ligga i vår nya lokal på gågatan i Malmö, adress Södra Tullgatan 1.  Snart är ni välkomna – vi planerar öppning i april! 2 3 4 5 61

Stilen blir blandad, skönt avslappnad och utan pekpinnar. Allt ifrån textilier, kuddar, plädar till lampor, böcker och växter! Halleluja!!!

Bilder

Kakel uppåt väggarna!

kakel2Kaklade kök är ju bara SÅ snyggt! Och faktum är att det är en otroligt enkel (och billig!) åtgärd att ta till för att förvandla köket till något helt nytt. Det ger rummet en helt annan känsla än tidigare, och tankarna till restaurang och bistro känns plötsligt väldigt nära. Sjukt snyggt om du frågar mig! För några månader sedan så fotograferade vi en fantastiskt fin lägenhet i Lund där de lyckats helt exemplariskt med detta. Vitt, enkelt vanligt kakel med svart fog – voila!

Bilderna är såklart våra egna.

 

Speglar är grejen…

spegel…efter att ha gått loss bland massa spegelbilder på Pinterest blev jag plötsligt väldigt sugen på att gå på loppis och leta fina, gamla speglar. För de finaste är faktiskt de som är gamla, men lite svarta prickar på i kanterna. Förutom att det är fint är det dessutom väldigt smart att inreda med, dem fixar både extra ljus, rymd, känsla och atmosfär.