Sneak a peek: Föreningsgatan 47A

Ni måste bara få se den här! Det här är en av Rörsjöstadens lägenheter som verkligen lever upp till sekelskiftesdrömmen. Brädgolven, kakelugnarna(!), panelen, stuckaturen… ja, till och med taket av masurbjörk är original! Wow! Grunden är perfekt. Och inredningen… Lekfull och glad med sina blandade kulörer som tillsammans verkligen har skapat en harmoni tillsammans med de pampiga sekelskiftesattributen… Skickligt och sååå vackert! Snart till salu!
NYlmatsalvylvardagsrum3kakelugn

Renovera kök

Har ni renoverat ett kök någon gång? Det har inte jag. Än. Men jag håller på att planera en renovering. Hur många timmar jag har spenderat på att rita olika layout-förslag vågar jag inte ens tänka på. Ett väldigt bra verktyg när det kommer till finlir, så som bänkskiva, kakel, blandare, luckor och belysning… (puh!) är förstås vårt bildarkiv! Där sitter jag och bläddrar i fram och tillbaka och försöker plocka russinen ur kakan och föreställa mig hur kaklet från det ena köket skulle se ut tillsammans med luckorna i ett annat… Ja, ni förstår.  Här får ni en tur i några av funderingarna:

Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.30.27-e1407508264257 Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.29.40-e1407508254599

Köket på Idrottsgatan som ni ser här ovanför passar så väldigt fint in i lägenhetens karaktär. Rutigt golv till det annars nästan lantliga köket och den svarta granitskivan stramar upp det lite grann. Fint med kontrasterna och dessutom passar Lilla Åland-stolarna perfekt in!

Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.01.12-e1407506606125 Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.18.16-e1407507526346

Ett spännande material att använda är Valchromat, det vill säga en slags formpressad MDF-skiva (rätta mig om jag har fel) som är helt genomfärgad vilket gör att man slipper måla och kan kapa den utan att få kanter i annan färg. Har använts i båda de två köken ovanför som både luckor och bänkskiva. Något annat i dehär bilderna är frågan om fog – en mörkare eller ljusare? Väldigt snyggt båda två! Man kan ju för all del börja med den ljusare och måla den mörkare om man skulle ändra sig. Och har man en gammal fog i ett äldre kök som man vill fräscha till så hade ju Ernst ett smart knep för det!

Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.13.48-e1407507295178 Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.14.06-e1407507281631

Sen är det frågan om överskåp eller inte. Jag har skrivit om det här i bloggen tidigare vet jag. Det get ju ett väldigt ljust, öppet intryck om man kan klara sig utan överskåpen. Den där marmorskivan gör förstås inte heller saken sämre.

Har ni några bra tips? Vill ni ha mer köksinspiration? Ni hittar som vanligt alla våra godbitar här på Bolaget Inspiration!

 

Veckans inspiration #10

Det är inte klokt vad denna sommaren har gått fort! Det känns som att det var igår som vi för första gången bjöd er på veckans inspirationskollage. I hela 10 veckor har vi nu varje fredag bjudit er på ett litet urplock av de föregående veckornas fotograferingar, och det tänker vi såklart fortsätta att göra!

Och givetvis även denna fredag, där kollaget bjuder på klassiska detaljer såsom det vackra pianot på Repslagaregatan, den underbara kakelugnen på Sturegatan (snart ute till försäljning), den välbevarade och så otroligt detaljrika sekretären på Kristianstadsgatan. En härlig mix blev det dessutom med trappan som kantas av glas på Repslagaregatan, och en annan variant av trappa med så otroligt smart förvaringslösning på Sofielundsvägen (snart ute till försäljning).

Glöm inte att besöka vårt välfyllda bildarkiv som vi uppdaterar varje vecka!

Ha nu en fortsatt trevlig helg!

INSPIRATION KOLLAGE v 34 web

 

Sneak a peek; Tre våningar på Repslagaregatan

Ja, hörrni, vad ska man säga… Tänk att ha 170 kvm på Gamla Väster! Tre våningar och källare. Uteplats och balkong i söder. Franska balkonger som står på glänt här på mellersta planet, som ni ser på bilderna… Hade det inte varit smått fantastiskt? Bara förutsättningarna låter ju helt perfekt. Och när vi kommer till bilderna blir man inte direkt besviken. Tvärtom! Wow! Snart till salu hos oss!vardagsrumlsallskapsrum vardagsrum2ALT

Måndags mix

Hej på er! Måndagarnas måndag är här – skolorna börjar, semestertiderna lider mot sitt slut och ja, just nu har en mörkgrå molnmatta ett stadigt tag om himlen. Det känns onekligen som att hösten är på intåg… Men vi är glada för det! I veckan har vi många roliga fotograferingar och regn och rusk betyder ju legitim anledning att tända ljus! Och om det nu går mot mörkare tider så tänkte jag ta fasta på det där med ljus – så jag letade upp tre stycken DIY-guider på temat ljus att dona med medans det regnar.DIY ljus

Sugen på att testa någon av dem? Här kommer guiderna:

1. Ljusstakar i gips

2. Lysande bokstäver att fästa på väggen

3. Ljusslinga med diamantbollar

Personligt, mysigt och ombonat!

När jag såg bilderna på denna lägenheten på Sölvesborgsgatan som lanserades till försäljning i fredags så var det verkligen som att någon öppnat dörren till sin egna lilla värld.

Lägenheten upplevs otroligt rymlig tack vare den yteffektiva planlösningen som en arkitekt hjälpt till att utforma, och trots att lägenheten inte är större än 53 kvadrat om 2 rok så upplevs den alltså mycket större! Men det är inte bara rymden som får mig att fastna. Det är hur den nuvarande ägaren smyckat lägenheten med enligt mig perfekta detaljer i minsta lilla hörn, smarta lösningar och hur en egen personliga touch verkligen kommer fram som får mig att bli så förtjust.

lvardagsrum2 web
Kombinationen av den retroinspirerade soffan, de gröna växterna, mattan, tavlorna, kuddarna… ja allt passar perfekt!
kokALT web
Den härliga mintfärgen på köket, tillsammans med alla saker uppställda ovanpå överskåpen – det ligger i detaljerna!
sovrum web
Och vem hade inte velat ha denna mysiga hörna att sitta och sy på?
lbalkong4 web
Sist, men inte minst den otroligt smarta bordslösningen på balkongen! Ja, varför har man inte tänkt på det innan?

För fler bilder på denna hemtrevliga lägenhet och andra inspirerande hem till salu besök vår hemsida!

Veckans inspiration #9

Massor av människor trängs just nu här på torget utanför, hela veckan har bestått av förberedelser inför denna dag och jag sitter här vid mitt skrivbord och känner dofterna från alla matstånden nedanför – för idag går startskottet för årets Malmöfestival.

Trots innerstadens ombytta utseende rullar arbetet vidare här på Bolaget, och med tanke på att det idag är fredag så betyder detta i sedvanlig ordning att vi bjuder på ett urplock av veckans rykande färska bilder i dagens inspirationskollage.

I denna veckans kollage skymtar vi den söta Berner sennen i det underbara köket på Henrik Smithsgatan, den fantastiska vindsvåningen på Sturegatan med egen takterass (!) och sist men inte minst den så fint personligt ombonade lägenheten på Sölvesborgsgatan.

Ha nu en trevlig helg, och om ni har vägarna förbi Malmöfestivalen så kan jag varmt rekommendera fisksoppan som går att få tag på i ett av matstånden nedanför vårt kontor!

INSPIRATION KOLLAGE v 33 webb

Sneak a peek: Känsla för detaljer på Andréegatan

Den här godbiten kommer snart ut till försäljning. Det är en riktigt smart planerad tvåa! Tänk att känslan är så ljus och rymlig på 35 kvm! Men det är inte bara planlösningen som gör den så unik – det är känslan för detaljerna. Det känns som att allt är väl genomtänkt och omsorgsfullt gjort. Ett bra exempel är radiatorerna som i köket är svart och om ni tittar noga – i sällskapsrumsdelen har det en krämig mint-färg som passar så bra in! Det stiliga, svarta köket gör förstås inte heller saken sämre… Snart till salu här!

NYkok2
lmatsaldetaljer

Ananaser överallt

Ja, just precis så är det! Man ser den överallt nuförtiden tycker jag, ananasen. Och om inte som den ätbara versionen så som den lite mer hållbara inredningsdetaljen i form av en lampa eller prydnadssak. Att ananasen är populär varma sommardagar vid stranden eller poolen är ingen nyhet, och den har ju sedan ett tag även förekommit i människors hemmiljö. Men dess popularitet har nu fullkomligt skjutit i höjden och den förekommer nu på allt fler ställen!

kok3 webbDenna fina variant hittade vi på en hylla i en lägenhet som vi fotograferade nu i sommar på Sturegatan 20B.

Själv kunde jag inte heller stå emot detta ha-begär för ananaser, så jag klippte till på lampan nedan från Åhléns – både snygg och funktionell i ett!

Här är några ananasfavoriter just nu:

ananas kollage webb
1. Ananas från  Pols Potten, hos Svenssons i Lammhult
2. Ananas från Pols Potten, hos Artilleriet
3. Ananaslampa, från Åhléns
4. Ananaslampa, från Zara Home
5. Ananas, från Zara Home

 

Veckans inspiration #8

Äntligen fredag och då var det återigen dags för veckans inspirationskollage! Denna veckan har svalare luft dragit sig in över vissa delar av landet, regn- och åskmoln har trängts med solen på himlen och utanför kontorsfönstret har man kunnat skymta de sista  semesterfirarna som hittat tillbaks till stan från stranden. Sista-minuten-resorna går nog åt ganska bra nu för de som fortfarande har semester. Och det här med längtan efter att ut och resa i världen kunde vi verkligen se som en röd tråd i veckans fotograferingar. Jordglobar, tavlor med världen som avbild och rullar med diverse kartor var detaljer som präglade några av de fina bostäderna.

Som vanligt är du alltid välkommen att kika in på vår hemsida för att ta del av alla fina bostäder vi har till salu, och sist men inte minst vårt överfyllda bildarkiv där vi fyllt på med en hel del godbitar under veckan!

Trevlig helg allihop!

INSPIRATION KOLLAGE v 32 webb