Smälter av Dixons nya Melt.

De senaste åren har en viss brittisk industridesigner tagit stora delar av inredningsvärlden med storm. Hans utsökta design med eklektiska drag tar form av såväl lampor, som möbler och mindre inredningsattiraljer och återfinns idag i många av våra kunders hem (och ett urval av produkterna säljs även i vår butik!). Jag talar förstås om geniet Tom Dixon!

Den senaste innovationen från märket som lanserades nu i våras, skapad tillsammans med det svenska designkollektivet FRONT, är den nya lampan Melt, som gör att ha-begäret återigen sätts igång! Med sin oregelbundna form reflekteras och studsar ljuset och ger en dramatisk illusion av att lampan är gjord av smält glas.
lighting_190315_02-800x692
melt_gold_onmelt-cover-02

Melt erbjuder inte bara ett utseende utan två. Som släckt påminner den om sina föregångare med sin spegelfinish, men när den tänds erbjuds en helt ny genomskinlig dimension. Lampan finns i två storlekar i färgerna koppar, guld och krom och jag anar att även dessa lampor signade Tom Dixon kommer att synas en hel del framöver!

Melt 1
Alla bilder lånade från Tom Dixon.

En dröm mitt i stan!

INSPIRATION KOLLAGE FriisgatanINSPIRATION KOLLAGE Friisgatan2

På tredje våningen i ett av Malmös fina gamla gårdshus från förra sekelskiftet ligger denna våning med genomgående läge och egen balkong. Vackra, mörka brädgolv lägger en fin grund. Dova, sobra färgval kompletterar tillsammans med platsbyggd inredning på ett helt fantastiskt fint sätt. Här trivs man verkligen från första stund. Så fint och omsorgsfullt inrett. Och i helt perfekt skick. En dröm mitt i stan! Snart till salu hos oss.

Nya lager av kläder för golvet.

En riktigt stor snackis under våren har varit Malin Glemmes nystartade Layered. Layered är ett sprillans nytt ”interior fashion brand” som erbjuder otroligt fina mattor med grafiska mönster och dova, neutrala färger gjorda i bomull som har fått de flesta av de större inredningsbloggarna att jubla.

Jag har spanat in dem lite här och där sedan tidigare, men sen ett litet tag tillbaka har deras webbshop äntligen öppnat. Så numera är det bara några klick, (och en lite mer tom plånbok) som skiljer en från att låta en fantastisk matta från Layered bli ett nytt lager kläder för golven där hemma!

kollage 1 web
kollage 2 web

Och min favorit? Mattan vid namn Labyrith Gray Garden!

Labyrinth_Botticelli-Stone-435x637

Vill ni dessutom läsa hemma-hos-reportaget med Layereds grundare Malin som Metro Mode Home nyligen gjorde gör ni det här. Magiska bilder och massor av inspiration utlovas!

IMG_8220
Bild från Malins fantastiska hall, lånad från Metro Mode Home .

 

En favorit.

Utan att jag varit medveten om det, så har jag flera gånger under de senaste månaderna fastnat för bilder som jag nu i efterhand inser att de alla är stylade av duktiga Daniella Witte. Hon fixar bilder på ett så himla fint sätt, inga konstigheter eller krusiduller, bara enkla saker som passar så himla bra i de miljöer hon valt att fotografera dem. Extra kul var det att jag hittade en av våra produkter som finns i butiken bland hennes bilder. Den fina väggvasen i bilden till höger. Lika fin tom som med vatten och växter i. Finns i vår butik på Södra Tullgatan 1 för 165kr. Dagens tips!

danielllaAlla bilder kommer härifrån.

Godbitar vecka 26.

Veckan som gått har ju inte bjudit på det bästa sommarvädret precis, men inför nästa vecka ser det bättre ut – håller tummarna detta stämmer! Däremot har det varit bättre inomhusväder, och vad lämpar sig då bättre än att låta vår fotograf Anna-Maria besöka nya spännande hem?

Denna veckan bjöd på stora våningar både i Lund och Malmö, genomtänkt funkis i Slottsstaden och en utsökt pärla på Gamla Väster – några godbitar är samlade i kollaget nedanför! Stora, fantastiska kök att umgås i för alla tillfällen återfanns i två av lägenheterna och det är verkligen en framtida dröm jag har! Ljusa, lite skira gardiner som löper från tak till golv blir denna veckans gemensamma nämnare!

INSPIRATION KOLLAGE v26 web

Posters, prints, tavlor och sånt.

Sedan förra sommaren har jag haft ett projekt hemma, att hitta pärlor och guldklimpar i form av fotografi, posters och prints att dekorera våra alldeles för vita och tomma väggar med. Jag vill skapa lite nya stilleben.

Några favoriter har jag redan i åtanke, såsom Mario Testinos fotografi i posterversion av Sienna Miller och Natalia Vodianova (ni hittar båda i vår butik på Södra Tullgatan 1 i Malmö).

Mario testino x2

Men häromdagen trillade jag över lite Köpenhamns tips här, och då blev jag påmind om en liten inredningsoas vid namn Stilleben. Butiken, som fullkomligt andas dansk design, ligger på Niels Hemmingsens Gade 3, en tvärgata till Strøget i höjd med Illum Bolighus.

Stilleben fasad

Har man inte vägarna förbi deras butik i dessa mysiga delar av centrala Köpenhamn kan man även klicka hem deras fina prints och övriga utsökta inredningsattiraljer här hemma från soffan. Prisspannet gör dessutom att det finns något för alla plånböcker!

stilleben 3
Bilder ovan är Stillebens egna.

Är man ute efter väggdekoration och traskar runt i Köpenhamn nu i dagarna kan man förutom Stilleben även besöka FINDERSKEEPERS pop-up Apartment Store No. 9 på Nørrebro, fram tills 28 juni (mer information här).

Finderskeepers popup
Finderskeepers moebe

Och varför inte haka på senaste inredningstrenden med transparenta ramar när du ändå är där? Ramarna från Moebe finns att hitta både på Stilleben och FINDERSKEEPERS.

Planering, bygglov, arkitektur och sommarbyggnation…

Gamla hus har verkligen sin charm, men när det gäller att maximera yta + behov så måste jag säga att nybyggnationer absolut kan ha sina fördelar, och tänker man fritidshus/sommarstuga så är det absolut värt att kika in HÄR om du går i byggnadstankar. Här kan du få hjälp med både planering, bygglov, arkitektur, byggnation och inredning till ditt sommarhus. Byggnaderna är helt fantastiskt fina! Personliga och unika i sitt slag. Under åren har flera framgångsrika, svenska arkitekter som Anders Landström, Hans Murman, Cecilia Margen Wigow, Tham & Videgård Hansson, Thomas Sandell, John Robert Nilsson och Kjellander+Sjöberg ritat för företaget, på Sommarnöjen vet de alltså vad de sysslar med andra ord! En sida väl värt ett besök. Vara sig du ska bygga eller ej, här finns inspiration för alla.

sommarnojen

Inspiration vecka 25.

Som vi nämnde förra veckan är nu inspirationskollagen av veckans fotograferingar tillbaks och kommer förhoppningsvis att komma i slutet på veckorna nu under hela sommaren.

Midsommarveckan detta året har bjudit på en del fotograferingar, och här kommer några godbitar från veckan! Små vaser och krukor med olika färger av grönt, mönstrade tapeter (återigen), grön marmor, mässing och olika nyanser av grått.

INSPIRATION KOLLAGE vecka25