Vinertid = lamp- & ljustid

bloggmall

I helgen var det då dags. Sommar blev vinter. Ljust blev mörkt. Helt plötsligt måste jag har lampor på cykeln när jag cyklar hem. Från jobbet. Klockan fem. Rätt deppigt. Men det är bara att göra det bästa av situationen! Fina lampor och ljus gör det mörka så mycket bättre! Finast av allt tycker jag är lampor som man fixar med lite själv, försök att hitta en fin bas, och bygg sedan vidare på det hela på egen hand. Det kan vara rätt fint med en prålig fot, som sedan får en stor, klar, glasbubbla som lampa, eller tvärtom, en enkel fot som får en prålig glödlampa! Det finns en hel del fina glödlampor att få tag på för en billig peng, kolla till exempel på ditt lokala byggvaruhus, Lagerhaus, Design Torget eller varför inte Claes Ohlsson – det finns massor av fint!

Bilderna ovan hittade jag på Pinterest, perfekt inspiration för hemmapyssel!

Good flow.

Vi har så mycket att göra, så bloggen har blivit lidande. Massor av helt fantastiska, sagolika, vackra, udda och finurliga lägenheter ska plåtas, skrivas och förberedas. Och den ena finare än den andra – det är så roligt!

En av dem vill vi idag lyfta lite extra, den här jättefina tvåan som är inredd i en gammal butik i ett vackert hus från 1927. Den är så fin! Vardagsrum och kök flyter samman i en bekväm, avslappnad stil, ligger också på en hörna mot Kungsgatan och har sagolikt höga fönster. Insynen är begränsad genom frostade glas, där man inifrån har en härlig vy utåt, men utifrån, no way, där får man tji! Vackert stengolv är kvar,  i övrigt helt renoverad och inredd med glädje och färg! En trappa ner finns sovrummet med smart och kul förvaring, samma glada färgskala hänger med. Och allt är ordentligt och fackmannamässigt gjort med dokumentation på plats, det lönar sig alltid. Det här är så smart, så fint och så annorlunda att jag sjunger lite för mig själv när jag ser bilderna! a

a1

a2

a4

a3Och utanför dörren väntar höstklädd park…

a5

 

The Youngsters!

3

Via en snäll vän har jag nyligen upptäckt en helt fantastisk sida för Er med små (eller stora!) kids hemma! Roliga och enkla inrednings-, pyssel- och leksaker som jag lovar gör både ditt och ditt barns hem betydligt roligare, lekfullare och finare än innan. Har du en stund över så tycker jag definitivt att du ska kika in hos The Youngsters, de fina bilderna där talar för sig själva, jag fastnade en lååång stund och blev extra sugen på de fina wallstickersen med djur – får nog konferera med min ettåring hemma, vet att giraffer brukar vara populärt…

45

2
Det där med snygg förvaring för leksaker som ligger och skräpar hemma är ju alltid lite tricky…men det är ändå rätt viktigt för det är ju kul för barnen att kunna ha dem lättåtkomligt – men varför göra det så svårt? En fin påse funkar helt perfekt, och dessutom kan den i sig vara en rätt kul leksak, iallafall om man är liten! Finns även en fin version för smutskläder och STUFF, se HÄR!

Glömde ju det bästa av allt – tjejen bakom märket har sin bas i mitt kära Malmö – en liten detalj som gör sidan (som f.ö snart även finns på svenska) extra kul!

Bilderna är The Yongsters egna. Foto: Kimme Persson.

Linslusen Mathilda.

Jag älskar mitt jobb – så många fina människor man möter, tacksamma, glada och förväntansfulla tar de emot oss med öppna sinnen. Igår mötte vi en riktig linslus, lilla Mathilda, som i princip inte undkom kameran alls. Hon placerade sig lite högfärdigt precis överallt där AnnaMaria riktade kameran, och tittade djupt in i den.a

a3Och så vänlig hon var. aSovrumsbilder check, och så dök hon upp igen, utanför, när vi kört ut henne. Jag vill!!!!!a4Ja hon var verkligen ett proffs! Vi lät henne hållas, vi blev nöjda och Mathilda var nog gladast av alla! Lägenheten ligger förresten på Kilian Zollsgatan 9 och kommer strax ut på marknaden – mycket fin och så välinredd!

Drömlikt med fjädrar i sovrummet.

Just nu befinner sig denna härligt fluffiga Feather lamp högst upp på min önskelista. Tänk så fint i sovrummet, liknar ju ett enda stort moln som är handgjort av papper och fjädrar! Kan nog bli en härlig brytande detalj i ett rum med en mjuk färgskala och lite rustikt eller industriellt inrett.

Finns i 3 olika storlekar, med ett pris från 945:- och går att beställa från Artilleriet.

36cee055aaaf5dbe6a234987594ea2c5img_7051
Bilder lånade från Artilleriet och Tilda.

 

Compact living.

Varenda gång jag är på Ikea imponeras jag av deras små ”lägenheter” som står fullmöblerade med kök, sovrum, vardagsrum – ofta på väldigt små ytor. Med eftertanke och god planering får man plats med det mesta, och man behöver inte heller bara utgå ifrån befintliga väggar. Skapa nya rum!a

Den här lägenheten var från början en etta. Med lite omstrukturering flyttade köket ut i hallen, och det gamla köket blev sovrum, en lösning man ser allt oftare. Dessutom tycker många att det känns bra med att integrera sällskapsdelen och köket.

a1

Att hålla samman ytorna blir viktigt. Färger, stil och material blir viktigare än nånsin. Och här tycker jag man har lyckats. Det vitlutade  trägolvet återkommer i kök och sovrum, de svarta detaljerna upprepas, och till det trä som gör det mjukt och fint.

a2

a

Och så till förvaringen. Här har man löst det i hallen, och det är den enda förvaringen. Många gånger får våra mäklare just höra att det är ont om förvaring, jag vill vända frågan och säger; Hur mycket behöver man ha i lägenheten? Bättre mindre och välvalt än mycket och halvdant…

Och det behöver inte bli dyrt. Inredningen här är en blandning av Ikea och loppissaker, ngn enstaka designpryl och så konsekventa färg och materialval. Riktigt fint! På 36 kvm!

a2De här bilderna kommer från Elle Decoration, och visar David Fahléns hem.

Trevlig helg!

 

 

 

Lunchpromenad med Bolaget

Även om det är bostadsaffärer som vi gör absolut bäst här på Bolaget så gör vi ibland lite annat också – som är minst lika viktigt! Idag var jag, tillsammans med två av mina kollegor, ute på en lunchpromenad med Cancerfonden. Under 30 minuter gick vi tillsammans med Linn och 300 st andra Malmöbor på en tur genom en höstsoligt Malmö. Superkul initiativ och dessutom för en väldigt bra sak! Om ni inte gjort det redan, så tycker jag verkligen att ni ska supporta Cancerfonden genom att köpa ett Rosa Band – 25kr som gör en så stor skillnad. Finns att köpa nästan överallt i dagligvaruhandeln.
- Bara gör det!

prom

prom3

prom2

prom1

Visste du att….
Forskning visar att regelbunden fysisk aktivitet i minst 30 minuter om dagen minskar risken för cancer. Det räcker att ta en rask promenad, dansa eller städa – det viktiga är att pulsen ökar och man blir lätt andfådd. Tänkvärt!

Fina väggar i barnrum.

Tömde sonens rum igår. Han som flyttat hemifrån för 1,5 år sen, men där rummet blivit kvar precis som innan. Bland alla saker hittade jag en massa fotografier från barnens rum när de var små. Det var färg och roliga mönster, härliga tapeter och massor av saker – kändes befriande och skönt. Det är härligt med barnrum som inte blir ”vuxen-rum” för tidigt. Ingen unge tror jag skulle välja svart/vitt och prydligt om de själva fick välja. Så låt de göra det – välja färg!b1 b2 b3 b4 b5Visst blir man glad? Bilder våra egna samt från Mr Perswall.

Delade rum av glas.

Jag har snöat in på rumsavdelare. I glas. Tänk så många problem man löser genom att jobba just i glas mellan rummen. Man tar tillvara ljuset, indelningen ger fin öppenhet, man förlänger och förstorar. Massor av stora rum kan plötsligt bli två – med ljus, fast det inte finns fönster. Man kan jobba med textilier för att göra det mjukare, och för att skapa en tydligare avgränsning när så behövs.

Glasade partier behöver inte heller gå från golv till tak, man kan skapa väggar med delar av glas, om man t e x vill ha ett mer privat rum.

a a1 a2

Man kan jobba med gamla fönsterpartier som man sätter ihop till en kul vägg, eller så klart strikt och modernt med så få indelningar som möjligt.a3 a4 a6Det är inte bara estetiskt, ljudnivåer dämpas, utan att kontakten förtas. Det här kommer vi att få se mer av!

Bilder ifrån the Designchaser, studio Karin, allies dream