Äldre inlägg

En pärla bland kungagatornas kvarter i Lund.

I förra veckan var vår fotograf AnnaMaria på besök i de ståtliga kungagatornas kvarter i Lund, som omges av oerhört vackra sekelskifteshus med ett av stans bästa läge. I vanlig ordning såhär på helgen tänkte vi bjuda på ett litet reportage och denna veckan hälsar vi på hos säljarna på Karl XI gatan 19A (till salu just nu). Vi bjuds in till en så eftertänksamt renoverad 20-talsvåning, med sobra färgval och en härlig mix av gammalt och nytt – en klassisk pärla bland kungagatornas kvarter helt enkelt!

vardagsrum

Vad var det som charmade er med lägenheten när ni själva köpte den?
Läget! Innan vi köpte lägenheten hade vi drömt om att få bo i en av tjugotalsfastigheterna på just den här gatan, som är väldigt mysig med närhet till både centrum och stationen. Eftersom det är en återvändsgata är det dessutom inte mycket trafik här. Vi föll även för lägenhetens planlösning som öppnade upp för möjligheten att ha ett litet arbetsrum.

lvardagsrum

Vilka tankar hade ni när ni inredde lägenheten?
Vi ville skapa en röd tråd genom hela lägenheten och fånga ljuset som flödar så fint här, därför valde vi att hålla oss till en enhetlig färgskala med ljusa och sobra färger. När det kommer till möbler hade vi med oss en del arvegods när vi flyttade hit och det var viktigt för oss att de sakerna fick en plats i vårt hem!

lvardagsum4

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker extra mycket om?
Då får vi välja arbetsrummet som både rymmer arbetsplats och en mysig läshörna! Annars är såklart vardagsrummet en favoritplats och även den plats där vi nog spenderar mest tid.

NYrumlrum2

Har ni någon favoritmöbel eller inredningsdetalj?
En favorit är helt klart den platsbyggda sittplatsen precis i anslutning till köket. Vi är också väldigt förtjusta i vårt soffbord som är ett fynd från en antikauktion.

horna
lkok

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Klassisk och stilren men samtidigt personlig. Kvalitet före kvantitet!

kok

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Allt! Eftersom vi totalrenoverat lägenheten har vi fått skapa vårt drömhem här.

sovrumlsovrum2

Var det något särskilt som var viktigt för er när ni renoverade?
Först och främst var det viktigt för oss att allt gjordes ordentligt från grunden. Det var även väsentligt för oss att bevara alla originaldetaljer, som det fantastiska serveringsskåpet i köket och stuckaturen i taket. Vi var noga med att välja material av bra kvalitet, såsom granitbänkskivan i köket. Vi ville också ha bra förvaringsmöjligheter och passade därför på att platsbygga garderober i sovrummet, även om det redan fanns två stycken små ”walk in closet”.

garderob

Några ord till framtida ägare?
Vi hoppas att de som köper lägenheten kommer att trivas lika bra här som vi har gjort! Även om allt annat har renoverats finns det möjligtvis ett litet projekt kvar och det är den lilla ”walk in closet” i anslutning till hallen. Om en framtida ägare ska renovera den hoppas vi att han eller hon vågar sig på en härlig tapet!

SKYLTSÖNDAG I MALMÖ!

julklapp

Missa inte stans härligaste helg! Emma och Sofia håller vår lilla butik öppen både lördag och söndag nu till helgen. Behöver ni fina, annorlunda julklappar, vackert julpynt eller bara lite härlig inspiration så får ni absolut inte missa oss på Södra Tullgatan 1, precis mittemot Royal. Vi har verkligen laddat upp inför julen och hoppas såklart att ni ska tycka om det vi valt ut lika mycket som vi själva gör. Välkomna in, både till oss och till stan.
Trevlig helg!

Bild: Pinterest.

En kvist räcker…

jul

Advent närmar sig med stormsteg och här och var har jag börjat se små stjärnor och ljusstakar lysa upp de mörka Novemberfönstren under min cykeltur på väg hem från jobbet. Visst är det mysigt med ljus och pynt, men det som verkligen ger maximal känsla tycker jag är DOFTERNA! För några jular sedan så tipsade jag om en superbra julgryta (haha!!!) som du kan göra för att verkligen maxa ut julkänslan hemma hos dig själv. Tipset på detta fick jag av en kär vän som jag alltid tänker på lite extra så fort jag känner denna speciella, varma juldoft – läs mer om det HÄR.

Men i ärlighetens namn, det är faktiskt en hel månad kvar till den riktiga julen sätter igång, så vill du hålla dig med ”julandet” lite till så kanske det räcker att bara ta in en enkel grön vinterkvist? Trots sin ringa storlek och sitt blygsamma, lite taniga utseende så gillar jag det, mer än alla tusentals julsaker i hela världen. Återigen vinner det enkla. Det enklaste som nästintill alltid också är det vackraste.

Bild från Pinterest.

 

Låt inramade sjalar bli din nya väggkonst.

I senaste numret av Plaza Interiör valde de att lägga extra tryck på att utbilda sina läsare i konstens svindlande värld. Och något som de yttrade fick mig verkligen att tänka efter. De skrev hur vi ofta lägger tusentals kronor på valet av soffa eller mattor för den delen, men när det kommer till att pryda våra väggar är många ofta mer försiktiga eftertänksamma. Många upplever det svårt att veta i vilken ände av djungeln som man ska börja, eller hur man på bästa sätt bygger upp sin egen konstsamling över tid – mig själv inkluderat! Något jag lockats av mycket den senaste tiden är de inramade lyxsjalarna, i alla färger och varianter, med härkomst från de franska modehusen. Prislappen för det hela varierar såklart, men det behöver inte dra iväg alltför mycket när det ofta finns det riktiga fynd att göra på auktionssajter eller till och med marknader. Tröttnar man på att ha sjalen på väggen kan man ju alltid börja knyta den runt halsen istället – perfekt i dubbel bemärkelse!

sofifahrmansjal2
Hemma_hos_22IMG_0358
IMG_0359
Bilderna är lånade från Sofi Fahrman och Metro Mode Home.

Ta vara på den sista hösthelgen…

november

..för den är faktiskt just NU! Hösten är snart över (även om det egentligen känns som att den nyss börjat här i Malmö!) och första advent står för dörren. Helt sjukt vad tiden gått fort. Njut av Er sista hösthelg, fixa lite fint på balkongen, sopa av terrassen och bara njut av en skön lördag, för det tänker jag göra! Men först lite jobb i butiken, vi har öppet som vanligt mellan 12-16 idag lördag. Välkomna in, vi har massa höstfint, men såklart också saker för Er som redan tänker på jul!

 

 

Med imponerande takhöjd och härligt ljusinsläpp.

En personlig favorit här på bloggen har blivit de reportage vi börjat göra på en del objekt som kommer ut till försäljning. Det är lika intressant varje gång som säljarnas svar på våra frågor dimper ner i mailkorgen. Att få reda på säljarnas tankegångar gällande sin egen inredning och vad de själva kommer sakna när flyttlasset går ger verkligen den där inblicken man oftast inte får. Den senaste djupdykningen har vi gjort i en etagelägenhet på , belägen i Malmös modernaste stadsdel på Ankargatan 9 (till salu nu), som erbjuder både en kvadratsmart planlösning såväl som en imponerande takhöjd och härligt ljusinsläpp. Säljarnas svar kommer här:

lfasad

Vad var det som charmade er när ni själva köpte lägenheten?
Den underbara takhöjden samt det vackra ljusinsläppet.

lvy3

Vilka tankar hade ni när ni inredde lägenheten/vad inspirerades ni av?
Inspirationen i sig kom från själva lägenheten; ljuset och de lekfulla väggarna som är perfekta för konst. Utmaningen låg i hur vi skulle inreda denna moderna lägenhet i vår annars smått konservativa  stil. Det visade sig gå alldeles utmärkt!

vy
lkok2

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker extra mycket om?
Köket är ett fantastiskt rum med sin ståtliga rymd och gör sig utmärkt för den sociala hemmakocken och ens vänner. Balkongen i sin tur bjuder på ljuvlig eftermiddags-och kvällssol, där har spenderats många glada dagar.

lsovrum lsovrum2

Har ni någon favoritmöbel eller inredningsdetalj?
Många! Men framförallt Barbro Bäckström litografin i trappan, där gör den sig perfekt.

hall

Några ord till framtida ägare?
Slit lägenheten med hälsan, hoppas ni kommer trivas!

K L O N G

klongÄNTLIGEN!!! I förra veckan kom posten till oss med ett stort paket fullt av vackra lampor, smarta gömmor och fina vaser – det var de efterlängtade sakerna från KLONG som nu  finns i vår lilla butik!!! Fina på bild, fast ÄNNU finare tända, en mörk och regnig kväll som denna. Enkel design, hög kvalité och fina precis så som de är. Välkommen, KLONG!

Charmen med platsbyggt.

bookshelf

Det finns ju bokhyllor. Och så finns det BOKHYLLOR! Fördelen och charmen med platsbyggt är ju faktiskt inte bara att det alltid är sjukt snyggt, det sparar oftast också massor av plats, plats som du liksom aldrig hittar i den där färdigbyggda bokhyllan från Ikea. Jag rotade lite i vårt arkiv häromdagen och hittade en kär gammal favorit. Den stora platsbyggda bokhyllan som gav detta matrummet ett helt nytt liv. Ett tips om du tycker är färgen på bokryggarna tar över för mycket är att sätta de böcker som du inte läser så ofta med ryggen inåt. Det ger inte bara bokhyllan, utan även rummet ett lite mer lugnt intryck.

En egen tapet!

noter

För flera år sedan så fotograferade vi på Bolaget en lägenhet i Västra Hamnen, ett område i Malmö som nästan helt uteslutande består av nybyggnation. Men denna lägenheten var något alldeles speciellt, nybyggd som alla andra, men helt olik sådana som jag sett i området tidigare. De som bodde där hade med en så otroligt fin och varsam hand gett sitt hem en alldeles egen, speciell atmosfär. Matrummet var mitt favoritrum, det är det rum som syns på bilden högst upp ovan. Där hade säljarna samlat ihop en massa fina gamla notpapper som de satt upp som en tapet med hjälp av tapetklister. Så enkelt och så himla fint! Jag har ofta tänkt på att jag skulle vilja ha en egen sådan vägg men aldrig riktigt kommit loss… men så snubblade jag över dessa bilder på en ny fototapet som kommit från Happywall, en tapet full med noter, ganska cool på rätt ställe eller hur? Kanske är det NU jag ska göra den där väggen?

I ett av Rörsjöstadens charmiga små gårdshus.

I denna veckans ”mini-reportage” hälsar vi på hemma hos säljaren till Kommendörsgatan 5A, en lägenhet som är till salu just nu. Det är en till ytan välplanerad lägenhet, trots sin mindre storlek – men oj så mycket den rymmer på sina 46 kvadrat. Säljaren har verkligen, i min mening, fått fram det bästa av lägenheten med sina egna kreativa lösningar och känsla för detaljer. Här är verkligen många rätt, och känslan av inredningen är verkligen personlig och stilsäker. Små detaljer med historia blandas med moderna inslag som gör balansen sådär underbart bra!

kok2

Vad var det som charmade dig när du själv köpte lägenheten?
Det är en liten lägenhet som ligger på en mysig innergård mitt i stan. Jag fick en bra känsla och såg potential och utmaning i att kunna skapa ett vackert hem utifrån de förutsättningar som fanns. Just vid tillfället när jag köpte var det en lägenhet som inte hade fått så mycket kärlek på lång tid.

vardagsrum

Vilka tankar hade du när du inredde lägenheten?
Jag tycker att det är viktigt att lägenheten går i harmoni med huset ålder. För att få en känsla av rymd valde vi att måla ljusa toner genomgående på våra väggar. Vardagsrummet har en ljusblå ton på väggen och en grå ton i taket. Vilket gör att strukturen och takrosetten framhävs mer än när allt var vitmålat och flöt ihop. En annan viktig del för mig var att hitta smarta lösningar för att kunna få plats två personer på 46m2. En utmaning i sig.

lvardagsrum2

Hur skulle du beskriva din egen inredningsstil?
En avskalad romantisk stil med inslag från tidsepoker bakåt i tiden. Jag tycker om detaljer, att komma in i ett rum där du upptäcker mer och mer ju längre du stannar, det är ett spännande rum för mig.

vardagsrum3

Vilken är favoritmöbeln eller detaljen?
En favorit är det gamla skåpet i vardagsrummet som jag har fått av min farmor, som tidigare stod i allt för många år i ett kokhus i Småland.

lsovrum5

Var i lägenheten spenderar du helst tid?
Helt klart sovrummet. Den perfekta platsen att ligga och kika ut på himlen en lördags morgon när världen utanför vaknar till liv. Skulle det vara dåligt väder vänder jag bara blicken till den blommiga 30-tals tapeten i den öppna garderobslösningen och blir lycklig igen.

sovrum2

Vad kommer du att sakna mest när flyttlasset går?
Den hemmasnickrade öppna garderobslösningen i sovrummet. Den är både som en vacker tavla och hjälper till med mycket förvaring.

Några ord till framtida ägare?
Välkomna hem och till lugnet mitt i stan, här kommer ni trivas!

Äldre inlägg