Äldre inlägg

Skandinaviskt modernt med en touch av lantligt engelskt.

Varje vecka gör vår fotograf Anna-Maria besök i våra kunders oerhört fina hem. Alla olika varandra och unika på sitt eget vis. Det fotograferas från olika vinklar, med varierande färger/detaljer/vinklar i fokus och vad som fångas är både våra säljares hem i sin helhet men såklart även deras stil och egna prägel på bostäderna. Det är just detta som gör det så kul, och där jag själv alltid är intresserad av hur just säljarna ser på sitt eget hem, vilken favoritmöbeln är, eller vilken plats de tycker mest om. Jag passade därför på att ställa lite frågor till de nuvarande ägarna av den så fina och smakfullt inredda lägenheten på Stenbocksgatan 6, till salu just nu!

lmatsal2

När ni själva köpte lägenheten, vad var det ni fångades av?
För både min fru och mig var det en kombination av det flödande naturliga ljuset, den praktiska planlösningen, de klassiska attributen (kakelugn och stuckaturer) såväl som den ljuvliga balkongen som dessutom får massor av eftermiddagssol.

lmatsal3
lsovrum3
Vad inspirerade er när ni inredde lägenheten?
ELLE livsstilsmagasin, Pinterest, Instagram och vänners hem!!

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
En modern skandinavisk smak och stil blandat med lite av det lantliga engelska.

kok

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker lite extra mycket om?
Min favoritplats är balkongen, eftersom de är ovanliga i området och den har tillåtit mig att ofta sitta och läsa en bok eller bara njuta av solen – när den väl är framme såklart!

matsal
balkongblogg

Vilken är favoritmöbeln eller detaljen?
Definitivt vår gamla, men superbekväma fåtölj!

sovrum

Några ord till framtida ägare?
Det är en fantastisk lägenhet, med underbara grannar i ett vackert och centralt område av Malmö – välkomna!

ROSA OKTOBER.

Oktober är definitivt en rosa månad! Detta året genomför Cancerfonden sin Rosa Bandet-kampanj för (imponerande!) trettonde året i rad! Så har du inte redan köpt ett band är det alltså hög tid att göra det NU! Bor du dessutom i Malmö så vill jag även passa på att tipsa om Lunchpromenaden som går av stapeln här på Torsdag den 8/10. Samling sker 12.00 på Stortorget. För mer info och anmälan klicka HÄR. (Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs varje år denna månad med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete.)

rosaoktober

Men det är inte bara Cancerfonden som färgar Sverige rosa i Oktober. Färgen har även smugit sig in allt starkare i hemmen. Det är kul tycker jag, rosa är en så himla tacksam färg som faktiskt smälter in fint i de flesta miljöer och rum vare sig de är ljusa eller mörka i grunden. Vissa tycker att det kan bli lite ”gulligt” med rosa detaljer, men så tycker jag faktiskt inte alls är fallet. Allt beror på vad man väljer att kombinera det med. Testa så ska du få se! Det funkar, och är SÅ fint! Vi har fått in massa fina och rosa inredningsdetaljer i butiken. Blanka porslinsburkar, kalla ljusstakar i koppar/metall, HeatPods från Höganäsgruppen, varma ullfiltar från Klippan – och sist men absolut inte minst, de rosa, fantastiska ljuslyktorna från Skultuna designade av Lara Bohinc! Börja så smått, jag lovar att du kommer älska det!

Välkomna in, men glöm först för allt i världen inte det viktigaste –
ut och köp ett rosa band, det finns att få tag på i din närmsta dagligvaruhandel!

Bilderna är alla från Pinterest.

 

 

I jakt på det lilla extra.

Går man i renoveringstankar såhär inför hösten, men kanske inte vill ge sig på ett för stort projekt så kan det vara en kul idé att byta beslag på köksluckor, dörrar, eller kanske byta ett och annat eluttag eller lampa. Det är ju ofta, som nämnt så många gånger, det lilla som ofta gör det, detaljerna som förgyller det stora! En favorit på just snygga detaljer är Buster + Punch, ett designmärke som föddes i London, av Massimo Buster, och som sedan dess dykt upp på flertalet inredningsbloggar och varit oerhört uppskattat. Personligen har jag länge suktat efter både lamporna såväl som beslagen. Efter att ha sett Petras lägenhet där många av detaljerna är just signerade designmärket har suget blivit ännu större, och det är nog just deras detaljrikedom och känslan av exklusivitet som produkterna innebär som lockar. Som de uttrycker själva: ”We work with rare, solid materials to make extraordinary items for everyday use.”

a37548ca49f34b48675a95513e3d8d74
Petras kök med beslag från märket.
dc40a4aa43d738d7b97b68fa294e897b
De säljer allt från olika beslag och lampor till whiskybarer och motorcyklar. I en mix med övrigt sobra toner och mjuka inslag blir det hårda i Buster + Punch produkterna ett oväntat inslag, som verkligen gör det där lilla extra!

08a83454c07fc0c1661296cffce81cae
Lampor från märket.
c72cb60a44373590714975801e034be0

buster
Några av mina personliga favoriter!

Dessutom släpper de en ny kollektion inom snar framtid – so stay tuned och håll utik!

Foto: Innerstadsspecialisten och Buster + Punch

Vår egen fotograf.

Om det är någon som vi är extra stolta över här på Bolaget, så är det vår egen fotograf, AnnaMaria Sjöstrand! Hon tar fantastiska interiörbilder och har verkligen en känsla för detaljer. Just nu har hon tryckt upp en mindre upplaga prints som finns till försäljning i vår egen lilla butik. Hon har gjort en bildserie på tre bilder som är tänkta att funka i kök/matsalsmiljö, men som jag faktiskt tycker funkar lika fint i precis vilket rum som. Mörka, dova färgskalor med vackra detaljer i fokus – bilderna är helt fantastiska om du frågar mig! Finns att köpa hos oss på Södra Tullgatan 1 för 399kr/st. Mått:50*70cm.

am

Sobert, stilrent och underbara attribut!

I tisdags besökte vår fotograf Anna-Maria och jag mysiga Klostergatan 4 här i Malmö som vi har till försäljning just nu!. Två trappor upp steg vi in genom dörren och vilken lägenhet som öppnade upp sig, wow! Stilrent och sobert, med moderna inslag i kombination med sekelskiftets bästa attribut! Jag ställde några snabba frågor till lägenhetens nuvarande ägare!

SFD71891B814DD647C5BCB8F9D09B977EB7_9999x9999

Vad var det som gjorde att lägenheten fångade er?
Hallen är fantastisk med all stuckatur och bröstpanel. Det är ju det första man möts av när man kommer in i lägenheten, så redan där var vi sålda. Vi båda älskar sekelskiftes med alla fina och charmiga detaljer; stora fönster, högt i tak, stuckatur, bröstpanel, spegeldörrar osv. Det finns väldigt mycket fina lägenheter men det är inte alla som fångar en, där det liksom händer något i kroppen när du kliver innanför dörren. Men här fick vi verkligen den där speciella känslan.

stuckatur
vardagsrum

Vilken är er favoritdetalj?
Mattan i vardagsrummet är en stor favorit. Den är stor, mysig och fantastiskt mjuk, den lyfte hela rummet när den kom på plats. Den ramar in möblemanget och skapar som ett ”rum i rummet”. Sen har vi vår Baklava-lampa från Örsjö (i bilden ovan till vänster, reds. anm). Den tycker vi verkligen om, vi gillar designen och när den är tänd lyser den i ett mysigt rosa ljus.

vardagsrumsoffa

Finns det någon ”vrå” ni tycker extra mycket om?
Det är nog vardagsrummet. Det ligger mitt i lägenheten och härifrån ser du alla andra rum, det är liksom lägenhetens ”hjärta”. Här är vi som absolut mest.

kontor

Några tankar om när ni inredde lägenheten och vad ni inspirerades av?
Inspirationen kommer mycket från inredningsmagasin och inredningskonto på Instagram. När vi inredde lägenheten försökte vi välja mer moderna inslag och raka linjer för att bryta av mot det gamla. Lägenheten har så mycket detaljer och krusiduller i sig att det bryter av, det blir en bra balans. Sen tar vi god tid på oss, på så sätt hinner man bo in sig och känna efter ordentligt hur man vill ha det.

sovrumwalk-in

Några ord till framtida ägare?
Oj vad svårt, kanske att våga mer färg. Vi valde att måla hallen grå och tror att det hade gjort sig fint med någon färg även i de andra rummen. Det bryter av så fint mot det vita golvet och gör att alla fina detaljer som lister, stuckaturer och bröstpanel lyfts fram på ett helt annat sätt. Vi är säkra på att framtida ägare kommer att stormtrivas precis som vi har gjort!

Nya besökare på Bo-laget.se

Ni har väl inte missat att vi byggt om på bo-laget.se? Klicka in och kika runt så ser ni nog både en och två nya besökare svischa förbi kameralinsen! (Klicka HÄR så förstår ni vad jag menar). Vår extremt duktiga fotograf har nu även blivit filmare – och vi fullkomligt älskar det!

Vi hoppas att ni kommer att gilla den lika mycket som vi – och vi gillar den MEGA!
Nu packar jag ihop för denna veckan 😉
TREVLIG HELG!!!

Ps. Är du i Malmö imorgon så är vår butik så klart lördagsöppen som vanligt, 12-16, vi har fått massa fina saker i veckan så jag kan verkligen rekommendera ett besök. Södra Tullgatan 1.

 

 

Smart trix för att öka ljus och rymd.

spegel3

Ovan så ser ni fyra bilder från två helt olika lägenheter som vi fotograferat och sålt. I de båda rummen har säljaren verkligen fångat ljuset till max! Detta är ett superenkelt knep som jag verkligen tycker att ni ska testa i ett rum hemma. Men hjälp av en spegel förstärks dagsljuset och rymden i rummet till max, trots att den står lutad längs med golvet så gör den jättemycket för hela känslan i rummet. Extra kul är om du har en spegel i någon kul form; rund, oval eller kanske diamantformad? Vilket som funkar! Testa så ska ni se, det gör otroligt mer än vad man kan tro.

DIY WALL ORGANIZER

denna sida hitta jag världens bästa hallgrej! En slags hylla som håller koll på allt det där nödvändiga i hallen, och som förutom att vara sjukt praktisk också är sjukt snygg!

DIYDet du behöver köpa hem för att fixa en likadan är:
– Plywoodskiva i valfri storlek
– Rundstav
– Såg
– Sandpapper
– Penna
– Linjal
– Borr
– Skruvar
– Skruvmejsel

Sen är det bata att köra på! Jag låter bilderna tala för sig själva. Lycka till och trevlig helg!

 

 

Ett härligt gäng!

Jag säger ofta att det är som att ha julafton varje dag om man har butik! Det är så inspirerande med alla möten, alla härliga människor, och var och varannan dag kommer det fina produkter. Arbetsamt men så kul!

Hösten kryper närmare, en härlig tid tycker jag, och en massa fina leverantörer har jag träffat för att verkligen kunna fylla butiken med inredningsaccessoarer som känns i magen. Vårt sortiment ska verkligen kännas handplockat, och vi skulle aldrig kunna sälja något som jag inte själv gillar. Så är tanken. Nu väntar vi på en massa stilsäkra produkter, som tillsammans blir den där ultimata mixen…INSPIRATION KOLLAGE v25-26Välkomna Klong; Klippans yllefabrik, Taschen, Lovely linen, Kristina Stark med flera! Vi blir ett härligt gäng!

 

GREEN.

Om ni inte redan varit inne och kikat i vår lilla butik på Södra Tullgatan 1 i Malmö så MÅSTE ni verkligen göra det nu. Vi har fått in SÅ mycket fint, mycket saker i sköna, gröna nyanser och former. Vackra växter och gröna små fina ting kan göra vilket hem som helst varmt och levande inför höstens murriga tid. Sverige har (i mitt tycke, alldeles för) många vita hem, nu det är dags att våga lite mera! Vill du börja i liten skala så är det perfekt att börja med grönt, det funkar hur bra som helst till alla stilar och smaker. Testa dig fram, börja så smått med lite växter, krukor, textilier och ljus. Det gör sig otroligt fint till både trä och vitt. Hittade lite fina inspirationsbilder (alla från Pinterest) nedan…kanske ngt som funkar hemma hos just dig?

green

Äldre inlägg