Äldre inlägg

Fotograf sökes till sommaren.

aVi behöver förstärkning under ett par veckor i sommar, och ev en förlängning, av en riktigt skarp fotograf som kan gestalta alla våra vackra boenden vi förmedlar.

Hör av dig och berätta vem du är, hur du ser på bilder, och hur du kan ge oss det vi vill ha.

Vi ställer höga krav och vi förutsätter att ditt tänk är som vårt. Gärna så långt ifrån traditionella mäklarbilder som vanligt!

Hör av dig till mig på Charlotta@bo-laget.se. Hoppas att vi ses!

 

Bild lånad av Oliver Wettergren

Detaljerna igen.

Jag värnar alltid om detaljerna. Att man försöker skapa de där små blickfången som gör ett enkelt rum lite mer dynamiskt och spännande. Och det behöver inte vara så märkvärdigt eller dyrt heller för den delen. Inga pekpinnar alltså. Ett litet gäng av saker som man gillar, för samman i en grupp. Tänk olika höjder, olika former, olika material men väl sammanhållen färgskala. Använd böcker, boxar, lampor, kvistar, grönt, ljus. Listan är oändlig.

Och ju rörligare former, desto lugnare bakgrund. Den gråa krukan på bilden nedan är perfekt placerad eftersom bakgrunden är vit utan böcker. Hade det placerats böcker bakom växten, hade växten försvunnit i bild. En tavla som lutas mot en vägg blir sämre om detaljerna framför är stökiga i form. Tänk t e x en tavla på det svarta skåpet som står bakom djur och växter, det blir ju fel, bara rörigt, motiven krockar liksom. Däremot på bild två bakom växt och lampa hade det fungerat bra med en tavla strax ovanför lampan och växten.

Den här lägenheten är fotograferad igår. Bara så fint. Omsorgsfullt. Kärleksfullt.  Strax på till-salu-listan!a a3 a2

a1

Den digitala fotoramen – i ny tappning…!

acne3Victor Press och Johan Holmgren, ordförande respektive head of r&d på kommunikationsbyrån Acne har tagit fram en digital fotoram, självklart ljusår snyggare än den vi lärde känna som årets julklapp för några år sedan, som kommer att släppas nu i dagarna. Konceptet är lika enkelt som smart: Du köper ramen som har inbyggd wifi och styrs av ett enkelt operativ­system, ramen kommer sedan att visa upp konst som valts av curatorer som tidigare jobbat med utställningar på museer som Tate, Moma, Whitney och Guggenheim.

»En del verk kommer att växa fram över ett flertal dagar medan andra växlar varje timme, beroende på utställningens tema och budskap. Det är upp till curatorn hur verken presenteras«, berättar Victor och Johan. De planerar sex till åtta utställningar per år, och varje utställning kommer att visa ett tiotal verk. Ramarna ligger i ungefär samma prisklass som en Smartphone, sedan till­kommer en konstprenumeration för schysst mindre summa.

En sån vill jag ha!

Bild: Residence Magazine

Djupgrön färg korsad av ljusare slingor…

…det är förstås den gröna marmorn jag pratar om! Den smyger sig på lite varstans just nu känns det som. Idag hittade vår fotograf den på Bokhållaregatan 33, där vi fotograferat en superfin liten lägenhet med ett alldeles fantastiskt fint soffbord i detta material.

marmor2

Väljer du att ha marmor i köket eller badrummet så har du valt något som är både klassiskt och tidlöst vackert. Den mest kända marmorsorten är den vita, Bianco Carrara och kommer från stenbrotten i Italien. Marmorns svaghet är dock den att den inte tål syrliga ämnen lika bra som granit eller komposit. Sura ämnen som vin, citron, kolsyra mm. kan lämna avtryck efter sig om man låter de vara kvar för länge. Inte heller kan du använda sura rengöringsmedel på den. Ett tips är därför att istället rengöra din marmor med såpa eller tvål som ger en impregnerad yta. Och om du väljer marmor till köket rekommenderas en marmoryta som antingen är polerad eller finslipad.

Gillar ni vad ni ser? Då kan jag göra Er extra glada eftersom det snart kommer att finnas finfina inredningsdetaljer i vacker grön marmor att köpa i vår butik – fantasticoooo!

…och lägenheten, den kommer ut på bo-laget.se i veckan!

 

Vi öppnar inredningsbutik – halleluja!!!

Äntligen! Äntligen har så många bitar fallit på plats att vi kan släppa nyheten – vi öppnar inredningsbutik! Liten, naggande god, med en härlig blandning av spännande, välvalda produkter. Och förhoppningsvis med en stil som är efterlängtad här i Malmö. Butiken kommer att ligga i vår nya lokal på gågatan i Malmö, adress Södra Tullgatan 1.  Snart är ni välkomna – vi planerar öppning i april! 2 3 4 5 61

Stilen blir blandad, skönt avslappnad och utan pekpinnar. Allt ifrån textilier, kuddar, plädar till lampor, böcker och växter! Halleluja!!!

Bilder

Kakel uppåt väggarna!

kakel2Kaklade kök är ju bara SÅ snyggt! Och faktum är att det är en otroligt enkel (och billig!) åtgärd att ta till för att förvandla köket till något helt nytt. Det ger rummet en helt annan känsla än tidigare, och tankarna till restaurang och bistro känns plötsligt väldigt nära. Sjukt snyggt om du frågar mig! För några månader sedan så fotograferade vi en fantastiskt fin lägenhet i Lund där de lyckats helt exemplariskt med detta. Vitt, enkelt vanligt kakel med svart fog – voila!

Bilderna är såklart våra egna.

 

Speglar är grejen…

spegel…efter att ha gått loss bland massa spegelbilder på Pinterest blev jag plötsligt väldigt sugen på att gå på loppis och leta fina, gamla speglar. För de finaste är faktiskt de som är gamla, men lite svarta prickar på i kanterna. Förutom att det är fint är det dessutom väldigt smart att inreda med, dem fixar både extra ljus, rymd, känsla och atmosfär.

ETT HEM

ETTHEMEtt Hem. Och Ett hotell. Upplägget är fantastiskt kring det omskrivna hotellet ”Ett Hem” i Stockholm.

Huset där ”Ett Hem” ligger byggdes år 1910 som en familjevilla med syftet att det funktionella i byggnaden också skulle bli det vackra. Att omvandla huset till ett hotell var sedan en otroligt känslig process: ägaren Jeanette Mix ville behålla husets personlighet, men ville samtidigt också erbjuda alla de tjänster som krävs av moderna resenärer. Resultatet är att ”Ett Hem” återigen är ett glatt hus fyllt med det bästa av det bästa vad gälla möbler, skandinaviska antikviteter och design.

ETTHEM2
Hotellet har tolv rum, som alla erbjuder kräsna gäster riktigt bekväma interiörer inredda med fingertoppskänsla. Hemmets innergård är helt fantastisk, och kan nästan liknas lite med en hemlig stad, vild växtlighet och grusade singelgångar utgör en perfekt plats för sommarens frukostar eller mysiga vinkvällar. ”Ett Hem” är helt enkelt inte ett vanligt hotell, det är mer som en plats där gästerna behandlas som vänner till familjen, en plats som gör att gästerna kan bli en del av den och känna sig hemma. För att skapa något sådant krävs det mycket, både mod, kunnighet och känsla. Och alla de egenskaperna har kvinnan bakom detta verk: Ilse Crawford! Ilse är född i London, och inledde sin karriär som journalist. Vid 27 års ålder fick hon uppdraget att starta brittiska ELLE Decoration och tio år senare tog karriären henne till New York där hon var vice president på Donna Karan Home. Hon återvände till London 2001 och startade då sin egen designbyrå – Studioilse Creative Direction och Design, som idag har 20 anställda.

ETTHEM3

Ilse Crawford gör sin livsfilosofi till verklighet tillsammans med sitt områdesöverskridande Londonbaserade team. Det innebär att hon skapar miljöer där människan känner sig bekväm; offentliga utrymmen där alla kan känna sig som hemma och trevliga hem som är meningsfulla för dem som bor i dem. Hon skapar möbler och produkter som är till hjälp för människans beteende i vardagslivet. De varumärken hon skapar kombinerar den mänskliga erfarenheten med affärsmässighet. Som grundare till avdelningen Man and Wellbeing på Design Academy Eindhoven omfattar hennes mission att lära en ny generation studenter att alltid fråga sig varför och hur deras arbete kan förbättra verkligheten.

Hon har haft flera andra uppdrag i Sverige förutom ”Ett Hem”; konceptutveckling och inredning till Mathias Dahlgrens restauranger på Grand Hotel i Stockholm och belysning för Wästberg. Andra tidigare projekt är varumärke och inredning till Soho House, New York och koncept och inredning för Duddell’s, Hong Kong. Studioilse har också vunnit många priser. Har du en stund över så tycker jag absolut att ni ska kika in på henner hemsida som bjuder på massa fint och om ni är i Stockholmstrakten kan ni dessutom både se och lyssna på henne på Stockholm Ligth and Furniture Fair i veckan!

Budgettips.

Jo då, det finns massor av snygga och mycket prisvärda attiraljer att handla in för en mindre summa. Allt behöver inte vara jättedyrt. Kan ju också vara en tanke att man kanske inte vill ha de där trendiga prylarna hur länge som helst, och då kan alternativet vara att köra en budgetvariant. Hittade en massa fina saker!

Soffbordet George nedan finns hos Ellos till den ringa summan av 599:- för det höga och 549:- för det låga. Snygga tillsammans! Båda 57 cm i diameter, 31 cm höjd det låga, och 48 cm höjd för det höga.a1

Nästa bord, soffbord Stone hittar du också hos Ellos, finns i två höjder, 45 cm och 32 cm. Båda 50 cm i diameter. Pris det låga 999:-, samt 1099:- för det högre. Krävs väl minst två tycker jag för att fungera som soffbord.a2

Brickbord för er som gillar det finns också hos Ellos, 499:-, finns i svart och vitt. Höjd 60 cm, bredd 60 cm och djup 40 cm.a3

Hos HM home nedan finns väggljusstaken för 49:-, träasken med lock för 59:50. Den snygga glasvasen är din för 49:50:-!a6

Brickan på bilden nedan kommer också från HM Home, 129:-. Metalljusstaken högt upp till vänster i bild 79:50, precis samma som den vita på brickan. Snygga doftljus 79:-.a8Så klicka hem lite fina saker, mys till det lite och längta efter våren!!!

 

Ateljé, sovrum och badrum – kvadratsmart planering när den är som bäst!

I förra veckan fotograferade vi en superfin etagévåning på S:t Knut i Malmö som har en vindsvåning som är otroligt smart och snyggt planerad. På ett och samma plan ryms allt det där privata som man gärna vill hålla lite gömt för omvärlden. Lite hemligt och privat liksom. Sovrum, badrum och ateljé ligger alltså en trappa upp och skiljs på så sätt av väldigt naturligt från de mer sociala ytorna på entréplan som istället rymmer stort sällskapsrum och kök. Fint tycker jag. Vill ni se fler bilder, kika HÄR!

INSPIRATION vind

Äldre inlägg