Äldre inlägg

Inspiration à la vecka 35.

När det känns som att sensommaren tar sina sista andetag utanför fönstret kommer en känsla hos mig som är bitterljuv. Det är tråkigt att sommaren är över men många av oss känner oss nog lite förväntansfulla inför vad hösten ska innehålla. Hösten är ju trots allt en favoritårstid för många, där man får plocka fram mysiga plädar, härliga doftljus – för att inte tala om alla lager av höstkläder man får mysa runt i. Inredningsmässigt toppar verkligen mysfaktorn denna årstid och hos mig söks det ständigt nya tips inför detta, som så mycket annat.

Vårt återkommande inslag av inspiration i kollageform från de senaste fotograferingarna fylls denna veckan av detaljer i mässing (tycks aldrig bli trött på detta), möbler i fina träslag, ljus i olika former, mysigaste skrivbordsplatsen och lite annat smått och gott.

INSPIRATION KOLLAGE v35

OLLE

Svartvita prints har jag svårt att se mig mätt på…även om jag faktiskt måste erkänna att jag faktiskt ibland är rätt trött på alla Citytavlor och Kakaoögon. Dock så är Kakaoögonens fader inte någon man skojar bort i första taget, för fy tusan så mycket fint denna man ritat.

olle

Olle Eksell. Han föddes 1918 i Ål, Kopparbergs län. Redan som 14 åring bestämde sig Olle för att bli reklamtecknare. Han utbildade sig under krigsåren till tecknare och grafisk formgivare och arbetade senare på annonsbyrån Ervaco i Sverige. Det var där han träffade sin blivande fru och livskamrat Ruthel Eksell. Hon var på visit och Olle blev blixtkär. 1946 tog det nygifta paret båten Drottningholm över till USA för att studera vid The Art Center College of Design i Los Angeles. Det var året efter kriget, när gränserna precis hade öppnats upp. Efter att ha varit isolerade i sex år var de sugna på att se världen. Olle Eksell var kreatören som var före sin tid, som när han för Mazetti skapade Sveriges första designprogram med de berömda ögonen. Olle Eksell deltog i flera internationella utställningar, bland annat på Museum of Modern Art i New York, Louvren i Paris och Biennalen i Venedig. Han satt i världsjuryn för typografi – International Center for the Typographic Arts i New York. Här hemma valdes han 1985 in i reklamvärldens Platinaakademi. 2001 ärades han av regeringen med en hedersprofessur. Olle Eksells karriär saknar motstycke i svensk reklamhistoria. Precis som printsen ovan. Jag skulle vilja ha dem alla. Finns att köpa här.

Vill du veta mer om Olle och har vägarna förbi Ikea så kan jag även tipsa om boken ”Olle Eksell – JAVISST!” Som finns att köpa på varuhuset just nu. Perfekt läsning för lugna sensommardagar.

Sensommarprojekt för balkong och trädgård?

butikenkik

Tillbaka efter sommarledigheten, men fortfarande sommar ute, vad passar då inte bättre än att bygga ett litet trädäck? Perfekt att sitta på om sensommarkvällarna. Hittade detta tips, som faktiskt funkar lika bra till en balkong som till en trädgård. Sjukt smart idé, som förenklar ”grundarbetet” och stabiliteten på din uteplats avsevärt. Detta borde till och med jag kunna få ihop, som är rätt pysslig, men trots detta ibland har tummen mitt i handen…

Idén med odlingspallarna får jag nog spara till nästa år, men kryddorna jag köper på torget får plats perfekt i en gammal vinlåda.

Bilder från Pinterest.

Godbitar vecka 33.

Utanför fönstret traskar den ena festivalbesökaren förbi efter den andra och detta årets Malmöfestival är igång. För alla er som drar nytta av det fina vädret på stranden eller kanske besöker ett och annat mattält på festivalen så kör vi inspiration i snabbformat med hjälp av denna veckans fotograferade godbitar! Ett kollage som utan tvekan präglats av alla fina ljusflöden som blivit ett resultat av den gångna veckans många solstrålar!

INSPIRATION KOLLAGE v33 web

Danska Reform.

Går ni i kökstankar? Titta in på Reforms nya hemsida, varifrån du kan få riktigt fina fronter till IKEAS kök. I samarbete med de allra bästa danska, och internationellt kända arkitekter har de tagit fram riktigt fina och prisvärda köksluckor och bänkskivor. Hur läckert som helst – dessutom prisvärt!

a1 a2 a3 a4 a5 a6

Mycket nytt i vår egen lilla oas.

Det händer mycket just nu i vår lilla inredningsoas i form av butik på Södra Tullgatan i Malmö. Massor av nyheter har trillat in den senaste veckan – krukor i färger som påminner oss om Medelhavet, mängder av härligt grönt bland annat i form av små olivträd, påfyllning av fina små glasvaser från Serax och nya motiv av Mario Testino. Vi har dessutom utökat vårt sortiment av Skultuna med många nya favoriter!

Kom in och njut en stund!

Butik nytt
produkter

Inspiration från vecka 31.

Äntligen kom sommarvädret tillbaks, hurra! Detta innebär förstås att vi alla vill spendera så mycket av våra dagar som det bara går med att fånga massor av solstrålar. Av den anledningen bjuder vi på några favoriter från förra veckans foto, kort och gott!

INSPIRATION KOLLAGE v31

Målade grå väggar och toner i blått – absolut något jag är besatt av och varit ett bra tag, Ett kommande superfint objekt på Slussgatan bjuder just på dessa två attribut, och kommer ut till salu om någon vecka här!

En unik pärla i Rörsjöstaden.

För någon dag sedan var vår fotograf på besök i en riktig stilfull pärla i mysiga Rörsjöstaden. Och vilken lägenhet sen! Det är en otroligt fin trea på 93 kvadratmeter, belägen i ett hus från 20-talet, i en gammal butikslokal och med en grönskande innergård utanför fönstret. Varsamt och stilmedvetet renoverat med fina lösningar och tillvarataget det bästa av tidsåldern. Att de som bor där har en utsökt, stilfull smak med en verklig känsla för detaljer är det nog fler än jag som tycker – jag låter bilderna tala för sig själv!

lvardagsrum3
vardagsrum2
kok3lsovrum2

Är du intresserad av fler bilder på denna superfina lägenhet så kommer den ut till försäljning inom de närmsta dagarna, håll utkik här!

 

Ett litet budgettips.

Den senaste tiden har jag tyckt att man sett varianter av Flos IC Lights på många bloggar och i härliga hem. För den som vill lägga hundralappar snarare än tusenlappar på en liknande lampa så finns det just nu en superfin variant från By Rydens vid namn Draft. Lampan finns i färgerna mässing, koppar och svart med priset 559:-. Själv fick jag nys om den via Petra Tungårdens fina blogg (som jag även lånat bilderna från). En budgetfavorit som jag definitivt själv kommer att klicka hem!

9a83459ebc8d198ed9c32223d9b66742_980x0_c_85_ns_v4a1600ecf83d1258e768f4ad31575ce71_980x0_c_85_ns_v4

 

Äldre inlägg