Äldre inlägg

Anti jordgubbar och champagne.

Med risk för att upprepa mig så säger jag igen att jag gillar inte när man inför försäljning stylar upp rummen som om den värsta bal skulle råda. Matbord dukas upp, champagnen står framme med två glas, jordgubbarna fryser på balkongen och allting bara känns så fel. Jag avråder alltid ifrån det. Det finns så mycket vackert i varje hem att det inte behövs.

a1 a4 a2

a3Som här. Vilka bilder! Så enkelt och så himla fint. Naturliga material, fokus på lägenhetens stil. Förstärk och bekräfta det vackra. Till salu hos oss just nu!

…istället för ägg!

Snart är det påskdags. Tryter inspirationen för påskpresenter har jag här ett enkelt tips! Så mycket finare än ett vanligt påskägg. Och dessutom tjusig att spara även när påsken är över. Det du behöver är:

* Hobbylim att limma fast kaninen med.

* Leksakskanin (en sån där lite i plast som småbarn använder till sina bondgårdar) Finns att köpa styckvis i närmaste leksaksaffär.

* Sprayfärg. Finns att köpa i närmaste hobby/målaraffär.

* En urdiskad glasburk med plåtlock.

Kör på och lycka till!

butikenkik

 

Jeans och gympadojor.

Nu är det fullt upp. Mest i jeans och gympadojor! Vi har 11 dagar kvar tills vårt nya kontor öppnar, med vår lilla fina butik. Vi har valt produkter med hjärtat, allt som kommer att finnas i butiken är saker vi gillar. Dyrt mot billigt, blankt mot rufft, metall mot trä, marmor mot grönska. Kontraster i mängd. Åh så glada vi är! Nedan ser du ett axplock av vad du kommer att finna hos oss. Förutom då ett helt gäng med vassa, duktiga och engagerade mäklare. Vilket krutpaket!butikenkik

VÅRIS

Alltså kolla så fint – ett superenkelt DIY tips till alla utefester som snart är på ingång! Solen är här och dagarna då du kan plocka din favoritblomma är faktiskt inte så jättelångt borta mer. Hemma hos oss är vi tre stycken som fyller då solen lyser som starkast – en perfekt tid för kalas med blommig is helt enkelt. Kanon för soliga dagar till saften, vinet, vattnet eller juicen. Värt att lägga på minnet. – HELLO SPRING!

spring2Bilder från Pinterest.

Rutiga brädgolv.

I förra höstens säsong av alla ”gör-det-självares” favoritprogram, Äntligen Hemma, var ett av Elsa Billgrens projekt en svårmöblerad hall. Förutom smarta förvaringslösningar och kreativa möbleringstips bjöd hon oss tittare på ett rutmålat brädgolv. För mig som älskar schackrutiga golv och drömmer om ett köksgolv eller möjligtvis ett hallgolv med detta utseende, går detta alltså att lösa utan att behöva riva ut mitt älskade brädgolv. Att ett traditionellt brädgolv kan målas på andra sätt mer än bara i olika färger, utan även i olika mönster krävdes det alltså kära gamla Äntligen Hemma för att uppmärksamma mig på.

Elsas hall
Bild lånad från Elsas blogg.

Och för någon vecka sedan när bilderna på den här fantastiska lägenheten kom in väcktes såklart mitt begär för de där rutorna återigen. Ursnyggt och något som går att fixa med såväl den stora som den lilla plånboken, och en gnutta tålamod såklart!
kok2 copykok rut web

Instruktioner för hur man fixar detta golv finns i avsnittet på TV4Play här (som såklart även innehåller en mängd andra tips och stora doser av inspiration).

 

 

Avskärma smart.

Visst kan det vara skönt att få vara lite ensam ibland? Att få avskärma sig lite från omvärlden, men ändå inte missa något. Tänk om offentliga miljöer hade tänkt mer på det här, att avskärma, skapa egna rum för människorna som är där. Och även hemma kan det vara superskönt att få sin egen plats, lite avskilt. IKEAs PS 2014 har en jättefin och prisvärd hörnfåtölj med rejält sittdjup om 83 cm. Snygg dessutom med sin lätta safaristil och fina naturmaterial. Pris 2 495:-!a2 a1 a‘Bilder IKEA

Ett hus i Lund.

Idag när jag kom till jobbet så var vår fotograf klar med redigeringen alla bilder från en stor fotografering hon gjorde i slutet av förra veckan. Ett hus i Lund. Nog ett av de finaste husen jag någonsin sett faktiskt. Verkligen inrett med känsla. I slutet av veckan kommer ni att få se hela, men så länge får ni hålla tillgodo med de här. Mina favoritbilder.

lund

Underbara underlag.

Den kan förhöja känslan i hela rummet, dämpa ljudet, vara skön för fötterna och mycket mer – jag pratar förstås om den älskade mattan. Det finns oändliga varianter, färger, storlekar, stilar…allt för att man ska kunna hitta sin egen favorit.

En matta med karaktär kan verkligen förvandla ett rum från att vara sterilt och opersonligt till ombonat och personligt. Och att dessutom tänka på mattan som en föränderlig detalj i hemmet går ju bra när det idag finns mängder av snygga budgetvarianter att få tag på, och därmed behöver man inte lägga åtskilliga tusenlappar på dessa underbara ting.

Mina favoriter just nu (som troligtvis snart är på väg hem till mig) kommer från Ellos.

ellos mattor (web)ellos mattor 2 (web)
Mattor från Ellos.se
Mattor hm (web)
Mindre mattor från H&M Home.

Drömmen för mig är dock fortfarande en Kelimmatta, en Beni Ourain, eller möjligtvis en matta signerad Chhatwal & Jonsson – men det får vänta!

artilleriet (web)
Beni Ourain matta från Artilleriet

Så fira helgen med att handla nya underbara underlag och förändra hela atmosfären där hemma!

 

Tidig vår.

På väg tillbaka från lunchen idag skiner solen. En varm vägg, lite vindskydd och så ansiktet mot himlen, så underbart, om än bara ett par sekunder. Och visst börjar man ana den. Våren.  Så glad jag är som i höstas satte fyrahundra tulpanlökar i jorden, nu får jag snart min belöning! Är det så att man inte har trädgård så glöm inte vår på balkongen. Lökar i kruka som du köper för en spottstyver på torget, murgröna, påskliljor, örter, buxbom, snart klarar sig olivträdet ute också! Just do it.b3 b2 b1 b

Fina detaljer i barnkammaren…

barnkammare3

Det hittade vi massor under vår fotografering på Andrégatan i slutet på förra veckan. Enkelt men ändå så fint och stämningsfullt. Ett rum som verkligen bjuder in till både lek och lugn. En kul sak som självklart även fungerar i vuxna rum är att använda vackra kläder som en rolig inredningsdetalj. Perfekt om du har favoritkläder som ditt barn vuxit ur men som du ändå vill spara.

Äldre inlägg