Äldre inlägg

När inspirationen tryter finns vi.

Vår inspirationsbank med tusentals bilder är så välbesökt, och vi är så glada för det! Det är ju inte alltid man själv har kristallklara idéer över hur man ska inreda eller förändra ett rum.

Vissa av våra kollegor i branschen har också stor nytta av oss, när deras idébank är tom. Jag har tudelade känslor kring det här, men har fått lära mig att bara ta det som en komplimang.

Vi sålde en lägenhet som var tom i somras och valde att göra ngt kul av det.a2 a1 a

En kollega snappade upp det och gillade tydligen tänket. Kul att vi inspirerar!

b1 b

 

Sett i ELLE Decoration…

…en lägenhet som jag direkt kände igen! Denna guldklimp sålde vi nämligen på Bolaget för drygt 1,5 år sedan – och den var precis lika fin då som nu! Det glädjer mig att se att den nya ägaren verkligen tagit hänsyn till ursprung och material. Lägenheten är i två plan och ligger i ett gammalt kafferosteri i centrala Malmö. Industrikänslan finns kvar, och det är verkligen ett helt unikt boende där den ruffiga känslan gör sig helt rätt! Kul att se!

ett tre två

Grönt är skönt.

En riktig uppstickare är den gröna marmorn – vansinnigt snygg tycker jag. Tillsammans med mässing är den outstanding. Ger ett något varmare och mysigare intryck än den så vanliga och populära carreramarmorn. Jag slår ett slag för det gröna överlag!

Den gröna marmorn ser man ganska ofta i fönsterkarmar, annars är den återhållsam. Just färgen är avhängig på vart marmorn bryts.

a2

a1

 

Bilderna ovan är lånade får danska Nordstjerne, som har flera fina saker i grön marmor. Justa priser dessutom, kika gärna in!a3aLampan Ballroom är så jäkla fin, hänger hemma hos mig också. Finns på bl a på Artilleriet i ett antal olika färger, men den gröna är snyggast. Istället för golv eller bordslampa blir den här kanon som ett utropstecken. Kostar runt 2 100:-.

Sen har vi mitt önskebord längst ner Deck Table av Dennis Marquart, finns också i lite olika varianter. Bilden är den enda jag hittade i miljö, och jag kan säga att bordet är mycket, mycket snyggare i verkligheten! Prislapp cirka 6 000:-.

 

En plats för det allra viktigaste…eller finaste!

3

En plats att samla viktiga småsaker, fina bilder, foto eller minnen på är alltid bra att ha. Extra kul är det ju om den dessutom är lite extra fin och samtidigt då blir som en tavla. Som en klassisk gammal anslagstavla fast ändå inte. Det enda som behövs för att göra denna är önskad storlek av en bit armeringsjärn, sen två krokar att hänga upp det på – klart! Allt finns garanterat att köpa hos din närmsta bygghandlare. Väldigt simpelt men ändå så fint!

4


Bilder lånade från Pinterest.

Tänk vad mycket som hänt på ett helt år…

ANNA… mina grymma mäklarkollegor har genomfört flera hundratals affärer och kontraktsskrivningar medan jag har värmt flera hundratals nappflaskor…de har gjort lika många nyckelbyten med sina kunder som jag har gjort blöjbyten på min son, kunderna har packat sina flyttlass lika många gånger som jag packat barnvagnen. Och hur skulle det gått utan Charlotta…hon har förmodligen stylat lika många lägenheter per dag som jag har bytt kläder per dag… fotat har jag också gjort mycket, men jag är säker på att jag ändå inte är i närheten av samma dagliga bildantal som vår extremt duktiga fotograf AnnaMaria uppnått det senaste året. Det har varit ett jättekul och bra år på många sätt, både för mig och för kontoret! Och det glädjer mig därför lite extra att få komma tillbaka, både till kollegor och kunder. Vi har (precis som tidigare!) massor av nya och fina objekt till salu. Både i Malmö och Lund! De vackraste på De bästa adresserna – ni vet…för så är det faktiskt! Och det är det som gör mitt jobb så himla roligt! Alla våra kunder och deras fina hem. Det är med glädje jag nu kan återgå till bloggen, som jag i drygt ett år bara kunnat läsa från en utomståendes perspektiv. Mina ersättare Maja & Emma har gjort ett superjobb, och det har varit jättekul att följa dem här! Kort sagt; det är väldigt kul att få vara tillbaka!

Bild lånad från Pinterest.

 

Vintage.

Ordet ligger på allas läppar. Vintage. Man ska återanvända, låta någon annan ta hand om fina, gamla saker, och inget ska förbrukas eller slängas. Helt rätt i tiden!

Dusty Deco startade sin verksamhet som en hobby för ett par år sen, körde en pop-up under en weekend på Gärdet i Stockholm, och sen dess har det rullat på. Härligt när kärleken över något blir lyckosam! Nu finns deras butik på Hornstull Strand 7 på Södermalm.

De köper in saker från hela världen, bara sådant som de själv skulle placerat i sina hem, vilket brukar bli så där extra bra! Mixen mellan industri, designklassiker, fotokonst, slitna skinnstolar känns både härlig och inspirerande. På deras hemsida kan man hitta riktigt fina saker.

a a1 a2 a3

Blåa toner

sovrum2

Sommaren börjar väll tyvärr lida mot sitt slut men innan vi stänger in och kurar ner oss helt känns det som att man vill ta tillvara på sensommaren. Sen jag såg de två bilderna ovan som hör till en lägenhet vi sålde i somras, så har jag varit väldigt sugen på de där blåa tonerna. Svala, färger som även får hänga med in i höstens lite murriga färgskala vill jag satsa på. Och i alla grå-skalor som dominerar inredningsvärlden just nu är det ju väldigt fint att bryta av här och där med någon klar färg. Blått, i det här fallet. Och mönster, för all del! Textilier och något porslin här och där får för min del gärna gå ha färg och mönster – tacksamt om man tenderar att tröttna efter ett tag. En liten pärlhyacint fick följa med på ett hörn också, fast det inte alls är säsong så hade den så fin färg!
Blåa tonerHär hittade jag ovanstående pålakan: 1, 2, 3, 4

Med risk för att bli tjatig – detaljer.

Så viktiga är de – detaljerna. I alla boenden. De där fina, omsorgsfulla detaljerna som liksom sätter stämningen direkt. De ger en aning om vem du är, vad du gillar och vad du tycker är viktigt. Att fotografera något där inga detaljer finns är ganska svårt, om man som vi vill få till en härlig känsla, få våra kunder och följare att känna något. Så igen -satsa på det! Lägg lite extra krut och lite pengar på att få till det där extra. Det lönar sig. Var veckan hemma hos ett par som var jäkligt duktiga på det där!

a3 a1 a5

a

Och jag blev glad, bilderna blev fantastiska  och snart kommer den ut på marknaden!

Sneak a peek: Föreningsgatan 47A

Ni måste bara få se den här! Det här är en av Rörsjöstadens lägenheter som verkligen lever upp till sekelskiftesdrömmen. Brädgolven, kakelugnarna(!), panelen, stuckaturen… ja, till och med taket av masurbjörk är original! Wow! Grunden är perfekt. Och inredningen… Lekfull och glad med sina blandade kulörer som tillsammans verkligen har skapat en harmoni tillsammans med de pampiga sekelskiftesattributen… Skickligt och sååå vackert! Snart till salu!
NYlmatsalvylvardagsrum3kakelugn

Renovera kök

Har ni renoverat ett kök någon gång? Det har inte jag. Än. Men jag håller på att planera en renovering. Hur många timmar jag har spenderat på att rita olika layout-förslag vågar jag inte ens tänka på. Ett väldigt bra verktyg när det kommer till finlir, så som bänkskiva, kakel, blandare, luckor och belysning… (puh!) är förstås vårt bildarkiv! Där sitter jag och bläddrar i fram och tillbaka och försöker plocka russinen ur kakan och föreställa mig hur kaklet från det ena köket skulle se ut tillsammans med luckorna i ett annat… Ja, ni förstår.  Här får ni en tur i några av funderingarna:

Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.30.27-e1407508264257 Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.29.40-e1407508254599

Köket på Idrottsgatan som ni ser här ovanför passar så väldigt fint in i lägenhetens karaktär. Rutigt golv till det annars nästan lantliga köket och den svarta granitskivan stramar upp det lite grann. Fint med kontrasterna och dessutom passar Lilla Åland-stolarna perfekt in!

Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.01.12-e1407506606125 Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.18.16-e1407507526346

Ett spännande material att använda är Valchromat, det vill säga en slags formpressad MDF-skiva (rätta mig om jag har fel) som är helt genomfärgad vilket gör att man slipper måla och kan kapa den utan att få kanter i annan färg. Har använts i båda de två köken ovanför som både luckor och bänkskiva. Något annat i dehär bilderna är frågan om fog – en mörkare eller ljusare? Väldigt snyggt båda två! Man kan ju för all del börja med den ljusare och måla den mörkare om man skulle ändra sig. Och har man en gammal fog i ett äldre kök som man vill fräscha till så hade ju Ernst ett smart knep för det!

Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.13.48-e1407507295178 Skärmavbild-2014-08-08-kl.-16.14.06-e1407507281631

Sen är det frågan om överskåp eller inte. Jag har skrivit om det här i bloggen tidigare vet jag. Det get ju ett väldigt ljust, öppet intryck om man kan klara sig utan överskåpen. Den där marmorskivan gör förstås inte heller saken sämre.

Har ni några bra tips? Vill ni ha mer köksinspiration? Ni hittar som vanligt alla våra godbitar här på Bolaget Inspiration!

 

Äldre inlägg