Äldre inlägg

Same, same but different.

Vi har förmånen att väldigt ofta få ta hand om samma kunder i flera omgångar. Våra köpare kommer till stor del tillbaka när det är dags att flytta igen. Så vi kommer till samma lägenhet, ibland flera gånger genom åren, och det är så klart alltid lika roligt. Igår var vi och fotograferade en supermysig och fin lägenhet som vi sålde sist 2012. Grunden är exakt den samma, men stilen annorlunda. Titta så ser ni – lika fina, fast var och en på sitt sätt.

 

Först ut vardagsrummet, där den översta bilden är från 2012, och den undre som den ser ut nu. Olika stilar, den övre åt det mer moderna och klassiska hållet, medan den idag är lite mjukare och lite mer lantlig.a1

Vardagsrummet från andra hållet, den övre från 2012, den nedre nu. Helt olika!a2

Dtaljbilderna ger också helt olika uttryck…a3

Sovrummet är nästan samma , den övre från 2012 den nedre nu. Valde dock att möblera om sängen igår. så den möter den fina tapeten. Bättre balans, och mer omslutande.a4

2012 var ett av sovrummen barnrum, nu är det istället gästrum och arbetsrum.a5

En mellanhall, den övre 2012, och nu ett minidressingroom med lite sjalar, skor, hattar på en fin gammal stege.a6Snart till salu igen!

 

Luftballonger från Artilleriet

baloon

I September fotograferade vi en kanonfin funkisvåning vid Davidshall där den gamla pigkammaren gjorts om till barnkammare. Ovanför spjälsängen svävade två fina luftballonger som jag direkt fastnade lite extra för. Gissa då hur glad jag nyss blev när jag hittade dem på Artilleriets webshop, ganska dyra dock, men fina att titta på – och kanske rätt enkla att pyssla ihop själv?

Arkitektritad dröm i Lund…

Kavlinge1 Den äldsta delen av det här huset byggdes 1885 men under 50- och 60-talet tillkom byggnationer i två omgångar, vilka båda ritades av arkitekten Klas Anshelm. Vi befinner oss i den nyare delen där franska fönster står på glänt en våning ovanför den tillhörande trädgården. Under detta stora vardagsrum, som är öppet upp i nock med sitt fantastiska glasparti, ligger ett gästrum som likaså har två glasdörrar direkt mot den vackert höstfärgade trädgården. Högst upp i huset breder resterande del av lägenheten ut sig under sluttande tak med sina särskilda fönsternischer som följer med från rum, till rum. Här uppe finner man kök, ytterligare två sovrum och den lilla lägenheten med en egen ingång. En fantastisk bostad som är helt egen i sitt slag – snart till salu hos oss!Kavlinge2

Brinnande koppar!

Titta så fin! Och så enkel! Såg detta DIY-trix på Pinterest häromdagen, relativt enkelt och sjukt fint – svårt att tro att detta är en ljusstake man kan göra så enkelt själv. Det du behöver göra är:

1. Ta en tur till närmaste byggvaruhus.

2. Köp en bit kopparrör (efter önskad storlek, ljusstaken kan ju faktiskt egentligen göras hur stor och maffig om helst) och några kopplingar/vinklar (hur många beror på hur stor ljusstake du vill göra).

3. Böj och beskär rören, böja kan man göra mot en kant själv, men det underlättar med en rörböjare, ett verktyg som gör att du lättare kan böja rören, om du frågar snällt kanske du rent av kan få låna detta på byggvaruhuset!

4. KLART – dax att tända ljusen!

ljusstake

SWEET LIVING i Lund

sweet sweet2 sweet3

På Lunds pittoreska kullerstensgator vandrar man längs med gågatan som kantas av små butiker och caféer. Härifrån viker man av runt hörnet och försvinner in genom den djupt röda porten till Stora Gråbrödersgatan 3B. Tre våningar upp i huset med anor från förra sekelskiftet ligger denna bostad som sträcker ut sig över 150 kvm som fördelar sig över 6 st rum och kök. Våningen har två spatiösa salonger som ligger i fil med välhållen fiskbensparkett. I ett av hörnen tornar den pampiga kakelugnen upp sig och utanför fönstret skymtar Domkyrkans torn. Vidare genom sällskapsrum nummer två, leds vi in i lägenhetens mer privata delar via en serveringsgång där det vitmålade brädgolvet knarrar gemytligt. Här inne finner vi köket vilket man låtit renovera med känslan av ett riktigt restaurangkök – helkaklade väggar och rostfria vitvaror. Här öppnar också balkongen upp sig, och håller den fina innergården under uppsikt. Slutligen finns här tre stycken rum i bra storlek som idag används som sovrum. En sanslöst fin våning som varsamt välkomnats in i vårt nya sekel med både fingertoppskänsla och finess.

Våra bilder dyker upp lite varstans – superkul såklart! För ett par månader sedan sålde vi denna fina sekelskiftesvåning på Lund, och nu, en tid senare uppmärksammas den i tidningen Sweet Living i Tyskland.

Havet inifrån.

Det är nog många som önskar att få bo vid havet. Att få vakna varje morgon med kluckande vågor, doft av salt vatten, och höra måsars skri. På Scaniaplatsen 5 i Västra Hamnen har vi nu till salu just ett sånt här boende, där havsutsikten är slående. Från vardagsrummet, som ligger i öppen planlösning med köket ligger fem fönster på rad mot havssidan, och hav och himmel är det du ser. Så vackert! Tre rum och kök i balanserad planlösning, där havet är huvudaktör!a1 a2 a3

Klasssiska materialval med ekparkett och ljusa väggar lägger grunden tillsammans med vita väggar, snyggt kök och fullutrustat badrum. Riktigt fint!

Textilier för de minsta.

Det är nästan så att jag önskar att jag var 25 år yngre – då skulle jag fylla hela mitt sovrum med dessa fina tyger – hahahaha, önska kan man ju alltid, men kanske att jag nu istället har en fin julklapp fixad till min lilla pojke där hemma?! Mini Rodini är ett svenskt märke som år 2005 började producera superfina barnkläder med massa olika coola tryck och nu har de äntligen utökat sitt sortiment med fina produkter för hemmet. Tyvärr tror jag inte att man kan hitta deras Home collection i Malmö, men på hemsidan finns allt att beställa hem lätt.

INSPIRATION MiniRodini

Bilderna är Mini Rodinis egna.

Äldre inlägg