Äldre inlägg

Chasing Paper

chasing-paper-applying-removable-wallpaper-2

Alltså jag hittade den grymmaste grejen i dag! En flyttbar tapet! Supersmart idé som gör att du på nolltid kan förändra och förnya ett helt rum, en del av en möbel eller en del av en vägg. Kolla in smarta Chasing Paper, ett nytt företag som producerar och säljer tapeter som är helt flyttbara, lite som en magnet liksom. Kolla deras hemsida HÄR så förstår du vad jag menar. Jag fastnade verkligen bland alla fina prints och mönster de hade att erbjuda. Vilken idé! Bara till att gå hem och mäta vinklar och vrår…

Favoriter i linne!

Sängkläder av linne måste vara bland det skönaste man kan sova i! Sedan i somras har jag inte velat byta ut mina linnesängkläder mot något annat. Bomullstäcket har fått göra plats för ett varmare duntäcke men själva kläderna har alltså fått stanna kvar! Några favoriter, som jag säkert delar med många andra, är sängkläderna i just linne från H&M Home. De är både otroligt prisvärda, men framförallt sådär perfekta i kvalitén – lätta och mjuka! Inför den annalkande våren har nu lite nya färger dessutom hittat till butikerna! Jag kommer illa kvickt försöka få tag på den mintgröna varianten, men hade inte tackat nej till den marinblå heller!
hmlinnesang Bild från H&M Home.

Spegel, spegel… på golvet där!

En del av er har kanske redan sett den här grymma DIY:n tidigare, men den är väl värd att lyfta fram igen. Särskilt när det t.o.m. finns ett litet klipp från när fantastiska Hanna Wessman gjorde en egen variant i Äntligen hemma. Allt man behöver är en träbox (som kan byggas själv eller införskaffas på exempelvis IKEA), fem stycken måttbeställda spegelglas eller någon variant från närmsta möbelvaruhus och sist men inte minst speciallim som funkar med spegelglas. Det blir minst sagt en iögonfallande detalj som skapar både rymd och kan fungera funktionellt som ett litet sidobord eller liknande.

En liknande variant på den Hanna byggde skymtade jag även hos en av våra säljare i somras, riktigt snygg även i praktiken alltså och i deras fall som sängbord!

sovrum5
sovrum2
Bilder från Hannas Room och vårt eget arkiv.

 

Puff för Pin.

pin

Ni har väl inte missat att Ni har ytterligare en bildskatt att gå igenom? Förutom vår gedigna inspirationskatalog med bilder här på Bolaget Inspiration kan ni nu även spana in oss på Pinterest HÄR för att enkelt kunna spara och upptäcka alla fina bilder som vår fotograf tar! Dagens tips! Och även en perfekt inomhussyssla med tanke på det rådande Malmövädret.

pint

 

En riktig badkarsdröm.

Vid denna tiden på året, när vintern fortfarande håller ett stadigt grepp om oss kan ett varmt bad vara bästa medicinen för kallfrusna fötter och en allmänt trött kropp. Och om det är något jag just saknar där hemma är det ett badkar! För er som så här års eventuellt går i renoveringstankar, eller bara vill få lite ny inspiration till ett redan fint badrum där hemma har jag plockat ut några badrumsfavoriter från vårt arkiv. Gemensam nämnare? Badkar och ett fönster att titta ut genom!

sfg623
kockums2
Friis2
bad
andrée

Gör din egna platsbyggda förvaringsmöbel. Smart, snyggt och billigt!

ikea

När jag såg bilden på Ikeas fina byråer Nordli så blev jag så himla glad! Äntligen ett sätt som gör det möjligt att på ett ganska billigt sätt göra sin helt egna platsbyggda förvaringslösning. Man behöver ju naturligtvis inte allt använda sig av just dessa Ikeavarianter utan detsamma kan ju göras med precis vilken byråserie som helst. Är det så att byråerna du hittar är olikfärgade är det superenkelt att göra dem enhetliga med vanlig sprayfärg. Samma färg och beslag (om möbeln har det) ger både ett lugnare, renare och mer stilrent uttryck.

 

Härligt med prickar.

Det är något med prickar som gör mig glad. Kan kanske vara för att prickarna sedan barnsben associeras till Pippi Långstrumps häst Lilla Gubben som alltid gjorde en fascinerad. Spanade in den prickiga kudden på bilden nedan i en av veckans fotograferingar på Sofielundsvägen, och blev så sugen på att plocka in lite prickiga ting i där hemma!  Kudden på bilden kommer från Afroart som tyvärr inte verkar sälja den längre – men fin är den i alla fall!

vardagsrum3

Jag letade därför fram lite andra prickiga ting som skulle kunna bli ett glatt inslag i hemmet, dessutom i favoritfärgen blått! Det är härligt med prickar helt enkelt!

prickigt

Bricka från Winterbird Co., kudden från Chhatwal-Jonsson, kaffekopp med fat från Lagerhaus, lasunderlägg från Winterbird Co.

elloslampaLampa från Ellos.

Högtryck på Gamla Väster!

gvaster

Gamla Väster- en underbar stadsdel mitt i stan! Vi har högt tryck på efterfrågan i dessa fina kvarter och har sålt för högsta kvadratmeterpriset bland Malmös mäklare.

Vi sålde för 52 727:- / kvm på Repslagaregatan 9 i november. I går sålde vi en av fler våningar vi sålt senaste tiden för 48 050:- / kvm på Hjorttackegetn 8. Så går ni i säljtankar är det dags att lyfta på luren! Per Jörgensen 040-101101. Välkomna!

Äldre inlägg