Hejsan, dessvärre kan vi inte visa
hela diagrammen på stående läsplattor.
Om du vill se allt på den här sidan får du vrida din läsplatta horisontellt.

Marknad

På den här sidan bjuder vi på värdefull information för dig som skall köpa eller sälja boende.

Under åren har vi på Bolaget nämligen lärt oss hur viktigt det är att veta istället för att tro. Och som en tjänst till dig visar vi här några av de viktigaste instrumenten för att läsa av vad som händer på bostadsmarknaden. Och vart den är på väg.

Du har allt att vinna på att kika in på den här sidan ofta. Kunskap är makt.

Värdering

Funderar du på hur mycket din bostad är värd? Oavsett om du ska sälja eller bara är nyfiken på värdet gör vi gärna en kostnadsfri värdering.

Slå oss en signal och boka en tid eller fyll i formuläret under ”boka värdering” så blir du snart kontaktad.

Marknadsbarometer

Snittpris

Snittpris (kr/kvm) för sålda objekt. Här kan du se hur priserna förändras över tid, samt hur lägenheter sålda av Bolaget förhåller sig till snittpriset för lägenheter sålda av andra mäklare i motsvarande område. * Källa: Värderingsdata

Omsättningshastighet

Omsättningshastighet - Antal dagar från första visning till avtalsskrivning. Omsättningshastigheten visar hur het marknaden är just nu. Ju hetare marknad, desto snabbare går försäljningen.

HOX och OMXS

HOX Index

Siffrorna visar hur marknadsutvecklingen varit för villor och bostadsrätter i Malmö sedan januari 2005 fram tills idag. (Ett värde på 140 innebär att marknaden gått upp 40% sedan 2005). Källa: Valueguard.

Reporänta

Här kan du följa utvecklingen på den så kallade reporäntan, alltså den räntan som bankerna kan låna pengar till i Riksbanken. Reporäntan styr alltså boräntorna för dig som ska låna pengar.

SEB Boprisindikator

Det här materialet visar vad vanliga människor tror om prisutvecklingen för bostadsmarknaden det närmaste året.

Undersökningen genomförs av SEB tillsammans med Demoskåp och redovisas månadsvis.

Vi definierar SEB Boprisindikator som skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser. Till exempel: om 60% tror på stigande priser och 40% på fallande blir index 20.

SWEDBANK Boindex

Här visas hushållens köpkraft när det gäller hus och lägenhetsköp. Utgångsläget för Boindex är 100. Då använder hushållen 15% av sin inkomst före skatt till boende. Ju högre Boindex, desto mer pengar har hushållen över till bokostnader. Boindex presenteras kvartalsvis av Swedbank.