Limhamn - Malmö

Blåsebergavägen 29

Typ
Bostadsrätt
Boarea
35 kvm
Antal rum
1 rum
Månadsavgift
2 087 kr/mån
Pris
1 395 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Solens strålar letar sig ner längs det storslagna kalkbrottets slänter, det anrika brottet är numera ett vackert naturreservat med ett rikt djur och växtliv. Ett stenkast bort har den nya stadsdelen Elinelund växt fram. Spännande nya kvarter i citykänsla kombinerat med natursköna promenadstråk och gröna parker. På fjärde våningen i ett av de nyproducerade husen på Blåsebergavägen finner vi en etta i modern öppen planlösning på 35 kvadrat med en generöst tilltagen balkong. Känslan här uppe är fri och man kan lätt njuta på den sju kvadrat stora balkongen i förmiddagssol. Köket är integrerat i en rymlig sällskapsyta där ljuset välkomnar från de höga fönstren och ger en härlig rymd till varje kvadratmeter. Släta vita köksluckor möter ljus nylagd ekparkett och vita väggar. Fin känsla i det helkaklade badrummet med sobra färger och här finns kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här bor du på ett naturnära läge samtidigt som Limhamn, centrala Malmö och Emporia är bekvämt att nå. En spektakulär solnedgången över Öresundsbron väntar från innergården på Blåsebergavägen 29, välkomna!

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Andreas Holmberg Reg fastighetsmäklare andreas@bo-laget.se 076-557 74 67
Rumsbeskrivningar

HALL

Parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns en större garderob med skjutbara dörrar.

KÖK

Parkettgolv och vitmålade väggar. Öppen planlösning mot vardagsrum. Gott om förvaring och arbetsyta. Skåpsinredning med släta vitmålade luckor, bänkskiva av laminat, Marbodal. Underlimmad rostfri diskho. Engreppsblandare. Stänkskydd ovan bänkskiva, kakel. Inbyggd köksfläkt. Kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikro, Siemens. LED-spotlight.

VARDAGSRUM

Parkettgolv och vitmålade väggar. Öppen planlösning mot kök. Utgång till balkong (7 kvm stor enligt ritning från Skanska) som vetter mot öst och ger trevlig morgon -och förmiddagssol. Här finns plats för soffgrupp och sovdel.

BADRUM

Helkaklat badrum. Här finns wc, kommod med tvättställ och eluttag, spegel med belysning, INR. Duschskärm i glas, INR. Kombinerad tvätt -och torkmaskin från Siemens.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Blåsebergavägen 29
Postadress
21633 Limhamn
Område
Limhamn - Malmö
Kommun
Malmö
Lgh.nr
A-1301
Boarea
35 m² (föreningens information)
Antal rum
1 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2022
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-system
Våningsplan
Våning 4 av 5. Hiss finns.
Balkong
Ja
Övriga utrymmen
Källarförråd

Energideklaration

Föreningen
Namn
Brf Horisonten
Byggnadsår
2022
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769638-5124
Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Föreningen jobbar med goda marginaler i deras kostnadskalkyler och ekonomiska planer, däremot måste alla föreningar anpassa sig utefter vad som händer i omvärlden. För att minska påverkan för medlemmarna kommer Skanska att ersätta föreningen för en del av de ökade räntekostnaderna genom en räntegaranti vilket kommer innebära en betydligt lägre justering av avgiften än annars. Räntegarantin sträcker sig över en tid om fyra år vilket ger såväl föreningen som medlemmarna i föreningen tid att anpassa ekonomin till ett nytt högre normalläge för räntenivåerna. För medlemmarna i Brf Horisonten 1 innebär räntegarantin mer konkret att Skanska kommer att ersätta föreningen för räntekostnader vid bindningstillfället av föreningens slutliga lån överstigande 3,10 % och upp till ett tak på 5% för de olika initiala bindningstiderna av lånen. Trots nämnda räntegaranti kommer en ökning på ca 4,5 % av månadsavgift bli aktuell med anledning av rådande omvärldsfaktorer. Avgiften är preliminär fram till dess att föreningen tecknar sina lån vilket sker efter de sista tillträdena våren 2023. Avgifterna är beräknade utifrån dagens ränteläge + marginal vilket innebär att när lånen väl placeras kan ränteläget vara förändrat. Det kan innebära att månadsavgiften förändras mot det som angivits i den ekonomiska planen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
131 st
TV/bredband
Kabel-TV och bredband (fiber 250/250) via Tele2.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Parkering
Föreningen disponerar över 88 parkeringsplatser i ett underjordiskt garage under kvarteren. Kostnad ca 1100kr/mån. Utöver detta finns det elva parkeringsplatser utomhus varav två HCP. Kostnad ca 800kr/mån. Kösystem tillämpas. Ett antal parkeringsplatser har även möjlighet till el-laddning.
Om föreningen
Brf Horisonten 1 är en äkta bostadsrättsförening med 121 lägenheter samt 10 radhus, alla upplåtna med bostadsrätt. Byggnadsprojektet har genomförts som en totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Föreningens fastighet är Svanenmärkt, vilket innebär lägre driftskostnader för föreningen och mindre avtryck på miljön.

Det finns cykelställ på innergården och i anslutning till trapphusentréerna samt i källaren. I källaren finns även garage, lägenhetsförråd och barnvagnsförråd. Innergården är utrustad med trygghetsbelysning, cykelställ, lekplats, bänkar, bord och pergola.

Medlemmar får även möjlighet att nyttja ett 10-årigt medlemskap i eldriven bil- och lådcykelpool via OurGreenCar.
Ekonomi
Månadsavgift
2 087 kr/mån inklusive I avgiften ingår kallvatten och värme. Ett obligatoriskt tillägg om 186kr/mån tillkommer för TV och bredband. Kostnad för hushållsel samt varmvatten debiteras utefter faktisk förbrukning.
Andel i föreningen
0.449%
Pantsatt
Nej

Driftskostnader per år

Antal personer i hushållet
1 st
Föreningen har ett gemensamt avtal för alla föreningens medlemmar gällande vatten och el. Detta innebär att du inte behöver ha något eget abonnemang. För alla lägenheter finns separata räknare för förbrukning av varmvatten och hushållsel. Som boende betalar du en schablonsumma i förskott varje månad för förbrukningen, vid årets slut görs en avstämning av den faktiska förbrukningen jämfört med den förskottsbetalade.
Området
Stora delar av Limhamn bebyggdes kring 1800-talets början. Många kvarter är småstadslika och ytterst charmiga. Den tidigare cementtillverkningen och kalkbrytningen som en gång utgjorde grunden för Limhamns expansion är numera nedlagd. Kalkbrottet finns kvar och är idag ett naturreservat med en fyra kilometer lång promenadstig kring kanten. Fiske har alltid präglat området som har två småbåtshamnar. Limhamn är lite som en egen stad i staden och har all tänkbar service såsom dagligvaruhandel, butiker, bibliotek, läkarmottagning, restauranger och caféer. I Limhamn ligger flera av Malmös mest populära skolor. Stadsdelen är familjevänlig, har flera förskolor samt aktivitetscentrum för barn. Från Limhamn tar du dig enkelt med cykel, bil eller buss till Malmö city.
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Andreas Holmberg Reg fastighetsmäklare andreas@bo-laget.se 076-557 74 67

Kommande visningar

sön 2 april kl 14:45-15:15

Funderar du på hur mycket ditt boende kan vara värt?

Oavsett om du ska sälja eller bara är nyfiken på vad den är värd gör vi gärna en kostnadsfri värdering. Slå oss en signal på 040-10 11 00 och boka en tid eller fyll i formuläret så blir du kontaktad inom kort.