Triangeln - Malmö

Friisgatan 4

Typ
Bostadsrätt
Boarea
97 kvm
Antal rum
3.5 rum
Månadsavgift
3 329 kr/mån
Pris
5 195 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Underbara Friisgatan - besökare njuter av sommargatan och kvarterets utbud av mysiga kvarterskrogar och vinbarer. En av Malmös allra härligaste gator, så fint och livfullt. I det vackra teglade huset anno 1903 tar vi tidsenlig hiss till våning fyra - här väntar en underbar våning om tre och ett halvt rum och kök med all karaktär bevarad. Takhöjden imponerar tillsammans med höga fönster som ger mjukt ljusinsläpp i 97 kvadrat. Vi förälskar oss i den bedårande kakelugnen i sällskapsrummet tillsammans med brädgolv i original, stuckaturer och takrosett. Matsalen ligger i fil, stilfull stuckatur och takrosett även här. Fiskbensparkett och platsbyggd bokhylla ger klassiskt intryck. Balkongdörrarna står öppna i sovrummet, i sydvästläge och som tack vare sitt läge högst upp i huset endast har den öppna himlen ovanför - fantastiskt fritt och härligt. Och intill sovrummet det alla vill ha - en lyxig walk in closet. Köket har en skön bistrokänsla med kaklade väggar, vit köksinredning, rutigt golv och utsikt över gården. Två stora klädkammare nås från hallen. Lyxigt badrum med dusch och ljusinsläpp från högt satta väggfönster är en fin detalj. Här bor ni mitt i city men ändå så lugnt och fridfullt mellan husen. Närheten till Triangeln och tåget till Köpenhamn är ett stenkast från porten. Varmt välkomna till en praktfull våning med finess!

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Victor Jörgensen Reg fastighetsmäklare/delägare victor@bo-laget.se 076-112 04 14
Rumsbeskrivningar

HALL

Fiskbensparkett och ljusa målade väggar i grå kulör. Garderober samt plats för avhängning.

SÄLLSKAPSRUM

Ljust brädgolv och vita väggar. Vacker stuckatur och takrosett. Stort fönsterparti som bidrar till fint ljusinsläpp. Vacker kakelugn. Stuckaturer.

MATRUM

Fiskbensparkett och vita väggar. Fin stuckatur och takrosett. Platsbyggd bokhylla. Plats för större matgrupp. Stuckaturer.

SOVRUM

Fiskbensparkett och vita väggar. Från sovrummet nås balkongen och en rymlig klädkammare. Stuckaturer.

KÖK

Laminatgolv och vita halvkaklade väggar. Vit köksinredning och bänkskiva av trä. Spis, ugn, diskmaskin, tvättmaskin, fläkt samt kyl/frys. Från köket nås ett rymligt skafferi.

BADRUM

Grått klinkergolv och vita kaklade väggar. WC, handfat med kommod, samt dusch. Fönster längst taket ger fint ljusinsläpp.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Friisgatan 4
Postadress
21146 MALMÖ
Område
Triangeln - Malmö
Kommun
Malmö
Lgh.nr
011-015
Boarea
97 m² (föreningens information)
Antal rum
3.5 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1903
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
Våning 4 av 5. Hiss finns.
Balkong
Ja
Övriga utrymmen
Källarförråd

Energideklaration

Status
Utförd
Föreningen
Namn
Brf Corax
Byggnadsår
1903
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.nummer
7164393691
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Om föreningen
Brf Corax registrerades 1991 och omfattar ett bostadshus med 16 lägenheter och 6 lokaler på adresserna Friisgatan 4 och Södra Förstadsgatan 62.
Fastigheten ritades av Axel Stenberg (även känd som upphovsman till Davidhallstorg samt Victoriateatern) och uppfördes 1903.

Föreningen har en gemensam bostadsrättsförsäkring, detta innebär att lägenhetsinnehavare inte behöver teckna eget bostadsrättstilägg.
Tomten är friköpt och föreningen är en äkta förening.

Fastigheten totalrenoverades i mitten av 90 talet:
- vindslägenheter byggdes
- nya köksavloppsstammar
- nya vattenstammar
- dränering
- nytt värmesystem
- nya hissar
- fasad och balkonger renoverades
- nya elstammar
- fönster renoverades
- tak lades om
 

2008-2010 gjordes en fönsterrenovering. 2014 gjordes en större fasadrenovering av fasaderna mot Södra Förstadsgatan och Friisgatan. Samma år installerades fiberbredband till fastigheten och installation av internt nätverk gjordes till alla lägenheter och lokaler. Föreningen planerar att bygga ett sophus och renovera fönster ut mot gatan på våning 2-4. I dags läget är inga vidare beslut tagna. Föreningen har en 20-årig underhållsplan som upprättades 2010.

Föreningens årsredovisning finns att ladda ner på www.bo-laget.se.
Ekonomi
Månadsavgift
3 329 kr/mån inklusive Inkl. vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 165kr/månad för bredband och 730kr/månad för värme.
Andel i föreningen
2.73%
Pantsatt
Nej
Området
Triangeln är ett av Malmös mest lättillgängliga kvarter med sin stora hållplats för kollektivtrafik. Utöver att husera en av Citytunnelns största stationer har flera region- och stadsbussar hållplats här. Området rymmer förutom flera bostadshus, både äldre fastigheter från början av 1900-talet och funkisfastigheter från mitten av samma århundrade. Här ligger också ett av stadens största shoppingcenter – Triangelns köpcentrum. I området återfinns all tänkbar dagligservice. Ett stenkast bort ligger Malmös största park Pildammsparken samt Gamla Idrottsplatsen som än i dag står värdplats för flertalet stora sportevenemang året runt. Triangelområdet har flera uppskattade restauranger och caféer. Bageri Leve ligger precis runt hörnet, liksom café Nostra & Ciao. Från Triangelstationen når du Kastrup på 18 minuter. Vid Triangeln bor du centralt och bekvämt med närhet till både grönska och cityliv.
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Victor Jörgensen Reg fastighetsmäklare/delägare victor@bo-laget.se 076-112 04 14

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.