Sorgenfri - Malmö

Industrigatan 4A

Typ
Bostadsrätt
Boarea
51 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 409 kr/mån
Pris
2 295 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Anrika Malmö skofabrik anno 1907 har fått nytt liv och här möts vi av smakfull, ljusfylld cityvåning med industriell känsla och spännande arkitektur. 51 kvadrat med välvda tak, putsade väggar, gjutjärnspelare, balkar och höga fönsterpartier med svart ram i en fin symbios. Material har valts med omsorg och alla ytor är välkomponerade tillsammans. Sällskapsytan är något alldeles extra - de höga välvda fönstren med låg bröstning ger ett fantastiskt ljus. Integrerat i sällskapsytan möter ett modernt kök med släta luckor i grå ton tillsammans med detaljer i svart som bryter av. Här finns gott om förvaring innanför köksluckor. Ett vackert glasparti avgränsar våningens sovrum på ett mjukt och öppet sätt. Det ljusa trägolvet mjukar upp och bidrar till en stilren känsla. I ett rymligt, lyxigt inrett badrum finns både tvättmaskin och torktumlare. Ett härligt orangeri finns i husets entré. Utanför väntar vackra miljöer i kvarteren här i Rörsjöstaden med lummiga S:t Pauli kyrkogård, Rörsjöparken, S:t Knuts mysiga caféer och promenadstråken längs Kungsgatan. Varmt välkommen till en karaktärsfylld våning på Industrigatan 4A.

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Amanda Patrolea Reg fastighetsmäklare amanda@bo-laget.se 076-312 14 44
Rumsbeskrivningar

Hall

Golv i vitpigmenterad ek och ljusa väggar. Goda avhängningsmöjligheter.

Sällskapsrum/Kök

Varmgrått kök från Vedum med full maskinell utrustning. Diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn och fläkt. Flertalet tillval har gjorts. Öppen planlösning mot sällskapsrummet. Två stora fönsterpartier som skapar ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum

Golv i vitpigmenterad ek och ljusa väggar. Vackra välvda tak.

Badrum

Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Dusch, WC, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Flertalet tillval har gjorts.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Industrigatan 4A
Postadress
21214 Malmö
Område
Sorgenfri - Malmö
Kommun
Malmö
Lgh.nr
205
Boarea
51 m² (föreningens information)
Antal rum
2 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2022
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-Ventilation med återvinning av värme
Våningsplan
Våning 2. Hiss finns.

Energideklaration

Föreningen
Namn
BRF Skofabrikören
Byggnadsår
2022
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769635-1985
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
56 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Gemensamma utrymmen
Förråd finns i källaren.
Om föreningen
OBS! Spekulanter uppmanas att själva undersöka följande information med föreningens styrelse!

Från fabrik till bostäder. Huset byggdes om och blev inflyttningsklart i februari 2023. Huset består idag av 56 toppmoderna lägenheter.
Föreningen har även ett fint orangerie på bottenplan som även fungerar som husets "lobby" som mötesplats för de boende.

Årsavgiften antas öka med ca 2% i genomsnitt enligt den ekonomiska planen.
För den händelse att summa räntekostnader på dellånen med löptid 1 år, 2 år och 5 år vid slutplaceringsdagen överstiger summan av, enligt denna ekonomiska plan, beräknad räntekostnad för dessa lån, svarar Sundprojekt AB för överskjutande del under respektive låns bindningstid.

Föreningen har tillgång till 26 parkeringsplatser i underjordiskt garage plus 8 parkeringsplatser i Entré köpcentrum. För information om ev kö och platser kontakta föreningens styrelse. Föreningen tillhandahåller även medlemskap för elbilsuthyrning och två stycken lådcyklar (mot betalning).

I föreningen finns gemensamt orangeri, cykelverkstad, övernattningslägenhet, miljörum och cykelrum.

Föreningen har implementerat ett miljö- och hållbarhetstänk genom en modern FTX-ventilation med återvinning av värmen. Via en ramp på utsidan nås ett cykelgarage med cykelverkstad i källaren.

Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick.
Ekonomi
Månadsavgift
3 409 kr/mån inklusive Ink värme och vatten. Obligatorisk tillägg om 215 kr/mån för bredband och kabel-tv.
Andel i föreningen
1.4657%
Indirekt nettoskuldsättning
766 415 kr
Pantsatt
Nej

Driftskostnader per år

Försäkring
1 800 kr
Summa
1 800 kr
Området
Sorgenfri är beläget mellan Föreningsgatan, Nobelvägen och Amiralsgatan. I den södra delen av Sorgenfri härstammar bebyggelsen från blandade tidsepoker, men merparten av fastigheterna uppfördes under första halvan av 1900-talet. De vänliga, trivsamma kvarteren växer ständigt i popularitet. Västra Sorgenfri ligger på bekvämt avstånd till city och alltfler små kaféer och skönt avslappnade restauranger öppnar här. Närheten till S:t Knuts kulturkvarter lockar, liksom fotbollsplan, skola och Folkets park alldeles runt hörnet. Dessutom bidrar S:t Pauli kyrkogårdar med vackra parkliknande promenadstråk.
En kvarts promenad från centrum, ligger lugna och trivsamma Östra Sorgenfri känt för sina tidstypiska 50-talshus som samsas med restaurerade 30-tals hus och ger kvarteren unik charm. Området är levande, med flertal restauranger och butiker, det täcker dessutom in både Nobeltorget och två av Malmöpendelns stationer.
I områdets två parker, Enskifteshagen och Gullängen ryms tema-lekplatser och odlingsmöjligheter för barnen. Det finns också ett antal skolor och förskolor på kort avstånd.
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Amanda Patrolea Reg fastighetsmäklare amanda@bo-laget.se 076-312 14 44

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.