Centrum - Lund

Klostergatan 10

Typ
Bostadsrätt
Boarea
170.2 kvm
Antal rum
5 rum
Månadsavgift
7 536 kr/mån
Pris
10 495 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Vi är på Lunds finaste cityadress, Klostergatan är en kullerstensgata kantad av sekelskifteshus med ljuvliga restauranger, konditorier och charmiga småbutiker. Porten till nummer 10 leder oss in i en pampig trappuppgång med vackraste blyinfattade fönstren som förgyller. Vi tar hissen upp, överst i huset med en härlig utsikt över takåsarna i kvarteret finner vi något alldeles extra. Det är klassiska 170 kvadrat disponerat på fem rymliga rum och kök med fina attribut och spännande fönsterpartier. En våning som imponerar med flera originaldetaljer som takrosetter, spegeldörrar, fiskbensparkett och burspråk. Den tilltalande sällskapsytan är angenäm med tre grandiosa salonger i fil och en dovt blå kulör bildar en vacker fond i tredje salongen som nu är ett lyxigt musikrum med flygel. Därtill två spännande sovrum med bedårande karaktär och en generös takhöjd även här. En större hall är välplanerad med platsbyggd förvaring. Färgvalen i våningen är mjuka och listerna är målade i vackra toner som binder ihop rummen på ett vackert sätt. Ett grågrönt kök passar fint ihop med ett mosaikkakel i gråtoner. Gemytligt och sällskapligt är köket med köksön att samlas kring och balkongen som förlänger rummet. Här vankas härliga stunder med en magisk vy över kvarteret. Våningens badrum är renoverade med varsamhet och finess. Varmt välkomna till en förträfflig adress mitt i Lunds vackra citykvarter, där alla hus bär på en historia från svunnen tid. Alla husen är omsorgsfullt bevarade likt det anrika Grand Hotel snett över gatan. Välkomna till kulturella kvarter med omedelbar charm!

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Hugo Wendel Reg fastighetsmäklare/partner hugo@bo-laget.se 0722-00 87 98
Rumsbeskrivningar

HALL

Delvis klinker på golv i hexagon som övergår i en vitpigmenterad ekparkett. Tapetserade väggar. Platsbyggd förvaring.

SÄLLSKAPSRUM / SOVRUM

Fiskbensparkett och tapetserade väggar i William Morris-tapet. Samtliga lister har målats i en mörkblå färg. Gedigen förvaring genom garderober. Sällskapsyta för hela familjen.

SÄLLSKAPSRUM / SOVRUM

Fiskbensparkett och väggar i grön kulör.

SÄLLSKAPSRUM

Fiskbensparkett och tapetserade väggar samt väggar i ljusa kulörer.

KÖK

Renoverat 2019. Köksinredning i gröna och grå kulörer. Arbetsytor i microcement. Ovanför arbetsytorna sitter kakelplattor av marmor i hexagonmönster. Gedigen köksö klädd i microcement. Full maskinell utrustning genom induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, kyl-frys och mikrovågsugn. Matplats för 8-10 personer.

BADRUM

Badrum renoverat 2022. Ljusgrå klinker med golvvärme samt delvis kaklade väggar i hexagonkakel. Badrummet har byggts i olika sektioner med en entré med dubbla handfat och kommoder. Via entrén finns tillgång till WC samt dusch. Från entrén finns även tillgång till tvättrum med tvättmaskin, torktumlare, handdukstork samt badkar.

SOVRUM 1

Specialanpassade dubbeldörrar med glas. Vitpigmenterad parkett och väggar i ljuskulör samt tapetserad vägg. Platsbyggd förvaring runt och ovan säng.

SOVRUM 2

Ekparkett och ljusa väggar.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Klostergatan 10
Postadress
22222 LUND
Område
Centrum - Lund
Kommun
Lund
Lgh.nr
1101
Boarea
170.2 m² (föreningens information)
Antal rum
5 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1909
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag, F & FTX.
Våningsplan
Våning 5 av 5. Hiss finns. Hiss går till vån 4.5
Balkong
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2022-03-31)
Primärenergital
111 kWh/m2/år
Energiklass
E
Föreningen
Namn
BRF Klostergatan 10
Byggnadsår
1909
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769619-0847
Om föreningen
BRF Klostergatan 10 i Lund ombildades till en bostadsrättsförening 2017. Föreningen består utav 13st lägenheter och 4st lokaler. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening. SBC är den ekonomiska förvaltaren och de ansvarar för lägenhetsutdragen.

Avgiften höjdes med 25% från och med 1/12 2022 enligt styrelsebeslut. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.
(kontrollerat 2023-05-02).

Utförda renoveringar

Ombyggnad och renovering av butikslokal, 2019
Dränering av gård och källare, 2019
Hissrenovering, 2018
Markarbete innergård, 2020 dels dräneringsarbeten runt hela husgrunden och lagt gatsten på nedre delen av innegården samt fixat till plantering. Byggt ny entrétrappa till ena huskroppen samt uteplats till ny lägenhet på bottenplan.
Stambyte, 2020. Detta gjordes i huskroppen med adress Klostergatan 10C. Stambyte i huskroppen med adress Klostergatan 10 är genomfört 2021/22.
Ombyggnation kontor till lägenheter, 2020/2021. Detta har gjorts i huskroppen med adress Klostergatan 10C.

Kommande renoveringar:
Huskroppen in på gården med adress Klostergatan D, 1 lägenhet ska tillkomma.
För mer information, vänligen se årsredovisning och stadgar.

Parkering:
Det finns möjlighet till en parkeringsplats per bostad. Nuvarande kostnad är 450 kr. Gott om p-hus/p-platser inom promenadavstånd.
Ekonomi
Månadsavgift
7 536 kr/mån inklusive
Andel i föreningen
7.169%
Andel av årsavgift
7.169%
Indirekt nettoskuldsättning
2 919 011 kr
Pantsatt
Nej
Området
De centrala delarna av Lund innefattar kulturhistoriska byggnader, vackra parkmiljöer och en trivsam stadskänsla. På gator med en närmast svindlande historia återfinns restauranger, muséer, butiker, saluhall och torghandel. Här finns något för alla smaker. I den här delen av Lund härstammar bebyggelsen från såväl medeltid som sent 1900-tal, och den mytomspunna Domkyrkan sträcker sig ståtligt över stadens takåsar. Övriga byggnader består av allt från mindre gatuhus med tegel- och putsade fasader, till större fastigheter med vacker jugenddekor. Närheten till lummiga Stadsparken, vackra Botaniska trädgården, och promenadstråk som Södra Esplanaden gör känslan i Lund centrum harmonisk och mjuk. Det här är verkligen ett område att trivas i!
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Hugo Wendel Reg fastighetsmäklare/partner hugo@bo-laget.se 0722-00 87 98

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.