Västra Hamnen

Mastgränd 7B

Typ
Bostadsrätt
Boarea
53.5 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
4 331 kr/mån
Pris
2 395 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Höstens solstrålar värmer och en kort promenad bort sveper havets vågor in i mjuka rullningar till strandkanten. I cortenstålslådorna som avskärmar din alldeles egna uteplats klättrar murgröna och samsas fint med höstens färger. En fröjd att få bjuda in till denna genomgående tvåa, som närmast upplevs som ett eget liten hus i Västra Hamnen - med två egna ingångar. Sällskapsrum möter kök i en halvöppen planlösning - perfekt mix av socialt och avdelat. Fint ljusinsläpp i sällskapsrummet som rymmer både soffgrupp och matsalsbord. Härifrån nås extra ingången till denna våning, och öppnar du dörren på glänt förlängs rymden ytterligare. Även här kan du för stunden ställa ut stolar och sitta ute i det fria och njuta av hamnlivet. Vacker William Morris-tapet förgyller i sovrummet, här ryms stor säng och generösa garderober. Helkaklat stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Utanför dörren finns matbutik, matställen och Varvsparken. Och på några få minuters promenad når du havet för härliga långpromenader och uppfriskande bad. Varmt välkomna till Mastgränd 7B.

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Andreas Holmberg Reg fastighetsmäklare andreas@bo-laget.se 076-557 74 67
Rumsbeskrivningar

HALL

Parkettgolv och ljusa väggar. Avhängning till höger samt förvaring till vänster i tre garderober.

SOVRUM

Parkettgolv och ljusa väggar samt mönstrad tapet. Här finns en större garderob med skjutbara dörrar. Plats för en dubbelsäng.

KÖK

Kök från Vedum med vita luckor som kombineras med ljusgråa bänkskiva i laminat och kakel i vitt ovanför. Här finns kyl och frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin och inbyggnadsugn från Siemens. Samt mikrovågsugn och fläkt från Franke. Gott om arbetsyta och förvaring.

VARDAGSRUM

Parkettgolv och ljusa väggar. Ligger i anslutning till köket och här finns plats för både matbord med stolar och soffgrupp. Trevligt ljusinsläpp från två fönsterpartier och härifrån kan vi också öppna upp altandörren ut till Mastgränd.

BADRUM

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och badkar. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från Siemens med arbetsbänk och väggskåp ovanför.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Mastgränd 7B
Postadress
21177 Malmö
Område
Västra Hamnen
Kommun
Malmö
Lgh.nr
1105
Boarea
53.5 m² (Enligt föreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 331 kr/mån inklusive Värme och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 185kr/mån tillkommer för bredband och tv. El, kallvatten och varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning och debitering sker med 3 månaders fördröjning.
Pris
2 395 000 kr
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2017
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-system
Våningsplan
Våning 1 av 5. Hiss finns.
Uteplats
Egen uteplats
Övriga utrymmen
Föreningen har en fin takterrass som kan nyttjas av medlemmarna i föreningen

TV- och internetanslutning

Bredband: Com hem.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-16)
Prestanda
103 kWh/m2/år
Energiklass
D
Föreningen
Namn
Riksbyggen Brf Livbojen
Byggnadsår
2017
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769629-4649
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
49 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
ComHem
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Parkering
Medlemmar är anslutna till en bilpool som även innefattar cykelpool med lådcyklar. Anslutningen varar fram till 2027. För övrig parkering som inte är kopplad till bilpoolen finns platser att hyra via P-Malmö i parkeringshuset Aktern.
Gemensamma utrymmen
Takterrass
Om föreningen
Den slutlige köparen uppmanas att själv få nedanstående information bekräftad från föreningens styrelse.

Riksbyggen Brf Livbojen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2015 och som förvaltar den friköpta fastigheten Bommen 2 i Malmö. Byggnaden är uppförd 2017 och består av 49 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Fastighetens adress är Mastgränd 1-5, 7 A-F samt Märsgränd 32 i Malmö. Föreningen är delägare i gemensamhetsanläggningen Malmö Bommen GA:1. Denna gemensamhetsanläggning ingår i sin tur i Samfälligheten Sjöfararen, för mer information se årsredovisning.

Riksbyggen sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Utförda renoveringar och underhåll
2020 - OVK.
2019 - Två-årsbesiktning genomfördes med efterföljande garantiåtgärder.
2022 - Fem-årsbesiktning.


Planerat underhåll
2024 - Slamspolning.


Föreningens stadgar och årsredovisning finns att ladda ner på www.bo-laget.se.
Ekonomi
Månadsavgift
4 331 kr/mån inklusive Värme och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 185kr/mån tillkommer för bredband och tv. El, kallvatten och varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning och debitering sker med 3 månaders fördröjning.
Andel i föreningen
2.03529%
Andel av årsavgift
2.30848%
Indirekt nettoskuldsättning
624 120 kr
Pantsatt
Ja

Driftskostnader per år

Försäkring
1 800 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
1 800 kr
Schablonberäknad
Området
Till Västra hamnen kommer besökare från hela världen och imponeras av spännande arkitektur, havsnära boenden och inte minst Turning Torso med sina 190 meter över havet. Byggnaden är ritad av den omtalade spanske arkitekten Santiago Calatrava. Området fick ett rejält uppsving när det 2001 fick agera värd för den europeiska bostadsmässan. Då uppfördes en helt ny stadsdel med innovativa miljölösningar och en helt ny stadsmiljö. Sedan dess har området vuxit och mysiga restauranger ligger på rad längs med vattnet. Sundspromenaden är en favorit för både stadsbor och turister sommartid. Inne i kvarteren imponerar den vackra och spännande utformningen som Västra Hamnen har fått. Området bjuder på all tänkbar service – goda kommunikationer, butiker, skolor och förskolor. Endast ett par minuter från city och med Öresund som närmsta granne!
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Andreas Holmberg Reg fastighetsmäklare andreas@bo-laget.se 076-557 74 67

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.