Trelleborg

Olivia Nordgrens gata 4

Typ
Bostadsrätt
Boarea
42 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
2 746 kr/mån
Pris
1 450 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

I fönstret på andra våningen fladdrar stearinljusen i de tidstypiskt spröjsade fönstren från husets uppförandetid 1929. Fasaden är pampig och porten tung, det är ett hus med pondus, man tycker om det direkt. Vi är i ett av Trelleborg vackra tjugotalshus, teglad skönhet med den vackraste av innergårdar. Här välkomnar vi er in i ett vackert hem med både stilfullhet och en touch av engelsk elegans. Kök och sällskapsrum är smakfullt integrerade och får ett magiskt ljus från de höga fönstren. En social yta med plats för livets alla sköna stunder. Tapet i kökets tak får det att lyfta till nya nivåer tillsammans med den vackraste blågröna tonen på kök och det ljusa brädgolvet. Vi är förälskade! På motsatt håll ligger ett vackert sovrum mot den lugna innergården. De höga fönstren och den generösa takhöjden förgyller även detta rum. Sovrummet har med fördel bytt plats med köket. Halvan utanför sovrummet har förvandlats till ett arbetsrum med vackra tapeter och tjock heltäckningsmatta, och härifrån når man en generös klädkammare. Här får man allt - ljusa brädgolv, tjugotalsdetaljer, generös takhöjd, höga fönster och en underbar tapetglädje - en annan tid som ändå känns nyskapande. Detta är ett hem som lämnar avtryck med en arkitektritad trädgård som innergård. Här bor du mitt i city, bakom knuten ligger Stortorget och här når du allt Trelleborg har att erbjuda, en fin stadskärna, vackra allén upp för Astrid Lindgrens gata och den vackra Stadsparken. Välkommen till Olivia Nordgrens gata 4, du kommer att bli förälskad redan i hallen!

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Andreas Holmberg Reg fastighetsmäklare andreas@bo-laget.se 076-557 74 67
Rumsbeskrivningar

HALL

Brädgolv och målade väggar i en matt grågrön färg. Avhängning till vänster och plats för mindre möblemang.

VARDAGSRUM/KÖK

Brädgolv och målade väggar i en mörkare ton. Vacker tapet i taket. Plats för både soffgrupp och matbord med stolar. Här finns kyl/frys, spishäll, ugn och diskmaskin. Härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna.

KONTOR

Mindre utrymme mellan hall och sovrum. Här finns plats för ett skrivbord. Här finns även en klädkammare. Heltäckningsmatta och vacker mönstrad tapet.

SOVRUM

Heltäckningsmatta och mörkgröna väggar. Fönster ut mot innergård. Plats för dubbelsäng och om man önskar finns utrymme för att sätta in garderober.

BADRUM

Microcement på golv och väggar. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, wc och kombinerad tvätt- och torkmaskin.

Fakta
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Adress
Olivia Nordgrens gata 4
Postadress
23143 Trelleborg
Område
Trelleborg
Kommun
Trelleborg
Lgh.nr
009
Boarea
42 m² (föreningens information)
Antal rum
2 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1929
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
Våning 2 av 4. Hiss finns ej.
Övriga utrymmen
Källarförråd och vindsförråd

Energideklaration

Status
Utförd (2019-08-21)
Primärenergital
155 kWh/m2/år
Energiklass
F
Föreningen
Namn
Bf Egen Härd upa
Byggnadsår
1929
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
747000-0246
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
27 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Gårdsplats
Föreningen har en väldigt trevlig innergård med inspirerande utemiljö. Ett fikonträd utgör gårdens centrum och i övrigt finns här stolar, bord, gasolvärmare och grill för föreningens medlemmar att utnyttja.
Parkering
Parkering finns i närområdet
Gemensamma utrymmen
Förråd i markplan på innergården där man förvarar grillar mm samt har en del av husets sopkärl. Cykeln kan man ställa i cykelskjulets norra del.
I källaren finns tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare samt separat torkrum.
Om föreningen
Den slutgiltige köparen ombedes själv att bekräfta följande information med föreningens styrelse.

Bf Egen Härd upa är en äkta förening som bildades 1927 och förvärvade fastigheten 1929 (äger marken). Byggnaden som idag består av 27 lägenheter uppfördes 1929. Bf Egen Härd upa är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under lagen om ekonomiska föreningar och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. Förvaltningen sköts av Smygehamn Bostäder.

Övrigt: Föreningen har en väldigt trevlig innergård med inspirerande utemiljö. Ett fikonträd utgör gårdens centrum och i övrigt finns här stolar, bord, gasolvärmare och grill för föreningens medlemmar att utnyttja.

Följande renoveringar och förbättringar är gjorda:
2021 - Nya säkerhetsdörrar
2017 - Installation av fiber
2016 - Relining - avloppstammarna i kök och badrum
2015 - Nya tvättmaskiner och torktumlare
2014 - Installation av fjärrvärme
2013 - Renoverat förrådet på gården
2011-2012 - Takrenovering, målning av fönster samt renovering av balkonger
2007 - Service/reparation av gaspannan
2001 - Nya tvättmaskiner och torktumlare samt nya elledningar
1994-2000 - Renovering av fönster och portar

Planerat underhåll:
Renovering av trapphus

Föreningens stadgar och årsredovisning finns att ladda ner på www.bo-laget.se.
Ekonomi
Månadsavgift
2 746 kr/mån inklusive Inkl. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg per månad tillkommer för fiber (165kr), kabel-TV (30kr) och säkerhetsdörr (118kr).
Andel i föreningen
0.277%
Pantsatt
Ja

Driftskostnader per år

Hushållsel
4 260 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 260 kr
Området
Trelleborg är centralort i Trelleborgs kommun och Sveriges sydligaste stad, med omkring 46000 invånare. Den sydvästra infarten till staden kantas av palmer, och har gett upphov till smeknamnet Palmstaden. Trelleborg centreras kring hamnen från vilken flera färjeförbindelser utgår. I Trelleborg finns flera parker och museer. Stadsparken är centrerad kring två dammar omgivna av promenadstråk med planteringar i engelsk stil. Mitt i staden ligger också Trelleborgen, en rekonstruktion av en gammal vikingaby som är ett uppskattat utflyktsmål. Från Trelleborg tar expresståg till Malmö 22 minuter och busslinjer går till flera närliggande kommuner. E22 löper hela vägen till Malmö och Köpenhamn via Öresundsbron. I Trelleborg finns flera förskolor, skolor och även Söderslätts gymnasium.
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Andreas Holmberg Reg fastighetsmäklare andreas@bo-laget.se 076-557 74 67

Kommande visningar

sön 29 januari kl 13:00-13:30