Gamla Väster

Ostindiefararegatan 5

Typ
Bostadsrätt
Boarea
97 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
6 622 kr/mån
Pris
5 295 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Vinden biter i kinderna och takåsarna färgas rosa av morgonens ljus. De varma tonerna matchar de livliga färgerna på husmålningarna i slutet av Ostindiefararegatan. Karaktären här på Gamla Väster är oemotståndlig med fina fasader, snäva gathörn och kullersten under fötterna. Högst upp i port nummer fem blir vi hänförda av en unik och lyxig vindsvåning med en exceptionell arkitektur och en takhöjd på över fyra meter! Tillsammans med takbjälkar och stora takfönster i olika nivåer skapas en volym och rumslighet man sällan träffar på. Sällskapsdelen är generös och går rakt igenom huset med fönster på båda håll. Vackra och spännande ytor med plats för både stor matplats och sittgrupp. Skjutbara industriglasväggar med böljande textil bakom ger ett extra rum som idag används som sovrum. I en vacker passage med bjälkar som tak finns ett modernt kök med gott om ytor för att laga favoriträtterna. Master bedroom är ovanligt rymligt och ljust med stora takfönster och en anslutande walk in closet. En halva i förlängning av hallen fungerar perfekt som läshörna eller arbetsplats. Våningen har även ett stort kaklat badrum som rymmer både badkar, tvättmaskin och torktumlare. I kvarteren nedanför väntar spännande stråk med mysiga caféer, förstklassiga restauranger och härlig shopping. Välkomna - det här är en takvåning utan kompromisser i de högt eftertraktade kvarteren på Gamla Väster!

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Hugo Wendel Reg fastighetsmäklare/partner hugo@bo-laget.se 0722-00 87 98
Rumsbeskrivningar

Hall/Allrum

Mörk klinker som övergår till parkett samt vitmålade väggar. Snedtak med takfönster och synliga bjälkar.

Kök

Smart planerat kök med vit köksinredning och kaklat ovanför arbetsytor. Gashäll & ugn från GGM Gastro. Kyl & frys, diskmaskin och fläkt. Vinkyl i full storlek med plats för 120 st flaskor.

Sovrum

Parkett och vitmålade väggar med synliga bjälkar. Takfönster. Ingång till walk-in closet. Även förvaring i kattvind.

Sovrum

Parkett och vitmålade väggar med synliga bjälkar. Takfönster. Gedigen förvaring genom både garderober samt förvaring i kattvind.

Sällskapsrum

Stort sällskapsrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Kamin finns. Gedigen takhöjd med synliga bjälkar. Sällskapsyta samt matplats för 8-10 personer.

Badrum

Helkakalt badrum med schackrutigt klinkergolv samt vitkaklade väggar. Vägghängd WC samt vask. Badkar under stort takfönster. Tvättmaskin och torktumlare med gedigen arbetsyta ovanpå.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Ostindiefararegatan 5
Postadress
21133 Malmö
Område
Gamla Väster
Kommun
Malmö
Lgh.nr
1303
Bo & biarea
97 + 20 m² (Enligt föreningen)
Antal rum
3 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1934
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
Våning 4 av 4. Hiss finns ej.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-18)
Prestanda
187 kWh/m2/år
Primärenergital
74 kWh/m2/år
Energiklass
G
Föreningen
Namn
Brf Ostindiefararen 5
Byggnadsår
1934
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769612-4440
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
17 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband (50 Mbit) via Tele2. För frågor om grundutbudet eller tillval av fler TV-kanaler eller ett kraftfullare bredband kontaktas Tele2.
Gårdsplats
Innergård med sittplatser, sopsortering och garage.
Parkering
Det finns fyra garageplatser på gården som kan hyras till en kostnad om 1000 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.
Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt utrustning för mangling. I källaren finns även ett hobbyrum.
Om föreningen
BRF Ostindiefararen 5 äger fastigheten Malmö Generalens Hage 28 som omfattar 17 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2005 och den nuvarande ekonomiska planen registrerades 2010. Husen uppfördes 1931 och består av ett gathus och ett gårdshus. Föreningens tomt är friköpt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.
Föreningen har tecknat ett gemensamt el-abonnemang för hela fastigheten. Föreningen mäter själv elförbrukningen för varje lägenhet. Elkostnaden läggs på månadsavgiften var tredje månad. Vid överlåtelse av lägenhet behöver den nya medlemmen inte teckna nytt el-abonnemang

Föreningen tar ställning till delat ägande, d.v.s. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den, från fall till fall.
Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.

För mer information kontakta gärna styrelsen på styrelsen@ostindiefararen5.se. Föreningen har även en hemsida: www.ostindiefararen5.se

Informationen är hämtad från föreningens hemsida & årsredovisning 2023-01-17.

OBS! Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera föreningsinformationen med föreningen.

Utförda renoveringar

2010 - Trapphuset.
2011 - Byte tappvattenstammar. Relining av avloppsstammar. Nytt värmesystem. Installation av säkerhetsdörrar. Nya elcentraler i lägenheterna och ny el från källaren till lägenheten.
2012 - Gathusets råvind köptes av boende i föreningen och byggdes om till boyta.
2014 - Översyn av ytterportar och dörrar.
2015 - Gathuset fick nytt plåttak, hängrännor, stuprännor byttes och balkongerna renoverades. Även fönster och fasad mot gatan har rustats upp. Del av råvind i gårdshuset såldes och renoverades till bostad.
2016 - Gårdshuset fick nytt tak. Samtliga fönster mot gården kittades och målades.
2017 - Gathusets vindskorridor fräschades upp (målning och nytt golv).

Kommande renoveringar

Renovering av baksida och gavlar på gårdshus är inplanerat till sommarhalvåret 2024.
Löpande underhåll sker av fastigheten.
Ekonomi
Månadsavgift
6 622 kr/mån inklusive Inklusive värme & vatten.
Andel i föreningen
8.37%
Andel av årsavgift
8.37%
Indirekt nettoskuldsättning
730 859 kr
Pantsatt
Nej

Driftskostnader per år

Hushållsel
6 000 kr
Försäkring
3 570 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
9 570 kr
Området
Gamla Västers kvarter ligger mellan Stortorget, Kungsparken och kanalen. Området är litet men älskat och eftertraktat. På 1800-talet beboddes husen i stor utsträckning av hantverksarbetare och människor med låg socioekonomisk status. Av denna anledning drabbades stadsdelen inte så hårt av de saneringar som genomfördes i Malmö i slutet av 1800-talet. Idag anses de kullerstenslagda gatustråken vara mycket charmiga och här ligger flertalet mysiga restauranger och caféer. Längs de små pittoreska gatorna sträcker sig stockrosorna stolt och rosor klättrar längs fasaderna. Det här är ett område med stort kulturvärde och svårslagen charm!
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Hugo Wendel Reg fastighetsmäklare/partner hugo@bo-laget.se 0722-00 87 98

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.