Drottningtorget

Östra promenaden 9B

Typ
Bostadsrätt
Boarea
98 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
5 585 kr/mån
Pris
4 695 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Morgonljuset får kanalen att skimra, alldeles intill innanför en tung smidesgrind når vi den spirande innergården på Östra Promenaden 9B. Grönskan har börjat ta över i rabatterna. På femte våningen med fri sikt väntar en genomgående våning på stilrena 98 kvadrat. En lyxig cityvåning på tre rum och kök med vackra materialval. Ett ljust trägolv lagt i fiskbensmönster, walk in closet, burspråk och inglasad balkong. De mjuka tonerna på väggarna tillsammans med vitt i de större utrymmena och gedigna golv får våningen att andas elegans. Sällskapsytan är generös och härifrån nås en väl tilltagen inglasad balkong med magisk vy. Ett smakfullt kök blir en central del i våningen, här är alla detaljer noga genomtänkta och vid ett större fönsterparti med angenämt ljusinsläpp hittar vi matplatsen. Sovrummen ligger lugnt in mot innergården. Förvara kläder och kära ägodelar i en elegant walk in closet. Ett mindre utrymme i anslutning till det ena sovrummet har inretts till en smart kontorshörna. Badrummen går i vackra sandiga toner och stämmer fint till våningens sobra stil. Innergården är något alldeles extra, vida grönskande ytor med fina sittplatser. Här bor ni i en stabil förening med Malmö Centralstation några få minuter ifrån och många fina gångstråk vid kanalerna. Drottningtorget är en ren fröjd en varmare dag med inbjudande sittbänkar och boulespelande entusiaster. Varmt välkomna!

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Victor Jörgensen Reg fastighetsmäklare/delägare victor@bo-laget.se 076-112 04 14
Rumsbeskrivningar

HALL

Klinkers och vita väggar. Goda avhängningsmöjligheter. Klädkammare samt förvaring bakom skjutdörrar.

KÖK

Fiskbensparkett och vita väggar. Köksinredning från Marbodal och bänkskiva i komposit. Full maskinell utrustning i form av kyl, frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Renoverat 2021.

SÄLLSKAPSRUM

Fiskbensparkett och vita väggar. Utgång till inglasad balkong.

SOVRUM

Fiskbensparkett och ljusgrå väggar. Platsbyggd förvaring och walk-in-closet.

SOVRUM

Fiskbensparkett och ljusgrå väggar.

BADRUM

Helkaklat badrum med toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, badkar med dusch och duschvägg i glas, handdukstork samt tvättpelare. Renoverat 2021.

GÄST-WC

Helkaklat med toalett, handfat med kommod och spegel med belysning.

ÖVRIGT

Lägenheten totalrenoverades under 2021. Kvalitetsdokument och dokumentation finns för samtliga renoveringar.

Lägenheten är enligt föreningens register 4 rum och kök men nyttjas idag som 3 rum och kök.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Östra promenaden 9B
Postadress
21128 MALMÖ
Område
Drottningtorget
Kommun
Malmö
Lgh.nr
79
Boarea
98 m² (föreningens information)
Antal rum
3 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1987
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Våningsplan
Våning 5 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Uteplats
Grill, sällskapsytor samt lekplats på innergården. Takterass överst i huset.
Bilplats
Föreningen har garageplatser i källaren som nås via hiss, kösystem.
Möjlighet finns även att hyra garageplats via Stena Fastigheter i närliggande fastigheter, kösystem.
I övrigt råder boendeparkering i området.

Energideklaration

Status
Utförd
Föreningen
Namn
HSB Brf Utanverket
Byggnadsår
1987
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.nummer
716407-2733
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
104 st
Om föreningen
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se

I föreningen fyra tvättstugor i uppgång 13 A/B belägna på markplan. Tvättstugorna är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. I samtliga trappuppgångar finns barnvagnsrum och i källaren finns även cykelställ. Föreningen har ett hobbyrum som fritt kan nyttjas av föreningens medlemmar och en samlingslokal samt en övernattningslägenhet som kan nyttjas till en kostnad om ca 200 kr/tillfälle.

Föreningen har en fin och välskött innergård med gräsmatta, utemöbler och grill samt ett litet lusthus. Det nns även en lekplats för barnen. För mer information se gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/utanverket


RENOVERINGAR
2004 reparerades taket.
2005 byttes samtliga delar av taket som är beklätt med väggskivor. Samma år installerades även ny belysning i samtliga trappuppgångar.
2007 rustades gården upp.
2008 tilläggsisolerades vinden.
2012 spolades samtliga avloppsstammar och tagglåssystem installerades till entréer samt soprum.
2013 uppfördes en ny pergola på uteplatsen och elarmaturer byttes ut i tvättstugan. Samma år monterades även speciallysrör i korridorer och tvättstugor och tidigare strömbrytare ersattes av strömbrytare med sensorer.
2014 målades trapphusen om och väggar samt golv målades om i cykelkällaren. Dessutom monterades nya metalldörrar till samtliga soprum och extrautrymmen.
2015 renoverades lekplatsen med nya lekredskap och sanden byttes ut. Samma år monterades även ny nödbelysning med batteridriven reservkälla i varje trappuppgång.
2016 färdigställdes en övernattningslägenhet och hissarna i 9A och 9B moderniserades.
2017 renoverades samtliga tvättstugor och hissarna i 11A, 11B och 13B moderniserades. 2018 åtgärdades garagedörren till 11 A samt ett rör i källaren till 9 A/9 B. Samma år genomfördes en OVKbesiktning med godkänt resultat.
2019 spolades samtliga avloppsstammar.
2020 utfördes stambyte av liggande avloppsstammar i källaren samt wobbling av övriga stammar, taggsystem byttes och föreningen tecknade gemensamt elavtal samt kollektiv anslutning till HSB Bolina 3.0.

Enligt underhållsplanen planerar föreningen för fasadunderhåll inom de närmsta åren.
Ekonomi
Månadsavgift
5 585 kr/mån inklusive Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen
1.2179%
Andel av årsavgift
1.2179%
Indirekt nettoskuldsättning
253 951 kr
Pantsatt
Ja
Området
Mitt emellan Värnhemstorget och Stortorget ligger Drottningtorget som tillkom redan omkring 1810. Den stora byggnaden på torgets norra sida, var ursprungligen ridhus åt husarregementet men kring 1900-talets början blev det istället Malmös första saluhall. Idag har Boulebaren tagit över det vackra ridhuset med sitt populära koncept med restaurang, bar och bouleplaner. På torget hålls idag med jämna mellanrum Bondens marknad, en matmarknad för den som vill handla småskaligt, nyskördat och närproducerat.  Runt torget ligger pampiga, vackra hus mestadels från 1900-talets början. Närheten till både Centralstationen och den innersta stadskärnan är förnämlig.
 
 
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Victor Jörgensen Reg fastighetsmäklare/delägare victor@bo-laget.se 076-112 04 14

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.