Drottningtorget

Stora Trädgårdsgatan 8

Typ
Bostadsrätt
Boarea
108 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
7 282 kr/mån
Pris
3 995 000 kr
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

Om sommaren möter oss en väldoftande kryddträdgård på innergården till Stora Trädgårdsgatan 8, och knyter an till föreningen Kryddfabrikens namn och förflutna. På andra våningen i den moderna fastigheten väntar en genomgående våning om fyra rum och kök med stor balkong. Här välkomnas vi till en riktigt smart planlösning med ljusa och generösa rum! Öppna kvadrat mellan sällskapsrum och kök där höstsolen får alla förutsättningar att hälsa på genom fönsterpartier från golv till tak är alldeles underbart. Den stora balkongen förlänger de sociala ytorna genom den sömlösa skjutdörren, så fint. Ljusa kulörer på väggarna tillsammans med junckers skeppsgolv i trä ger både stilren och varm grund. De tre sovrummen är luftiga varav två vetter till den mysiga innergården, därtill en walk in closet - lyxigt! Badrum med tvättmaskin, torktumlare och dusch, plus en gästtoalett är perfekt. Nu beger vi oss ned till föreningens oas - tre innergårdar i en, fullständigt bedårande med grönytor, lekplats, bersåer och nybyggt orangeri. Tvärs över gatan ligger Drottningtorget, som bjuder på loppis eller bondemarknad om helgerna. Torget är kantat av mäktiga fasader, omtyckta Boulebaren och flera uteserveringar. Några få minuters promenad härifrån ligger centralstationen, fina promenader längs kanalen och Moderna Museet. Gamla Öster börjar bli ett av de mest attraktiva områdena i Malmö, om några år planeras området knytas samman med den nya stadsdelen i Nyhamnen genom en bro över kanalen och järnvägsspåren. Varmt välkomna att stiga på till historia och framtid!

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Victor Jörgensen Reg fastighetsmäklare/delägare victor@bo-laget.se 076-112 04 14
Rumsbeskrivningar

HALL

Junckersgolv och ljusa väggar. Garderob.

KÖK

Junckersgolv och ljusa väggar. Vit köksinredning och bänkskiva av granit. Spishäll, ugn, fläkt, micro, diskmaskin, kylskåp och frys.

SÄLLSKAPSRUM

Junckersgolv och ljusa väggar. Utgång till balkong.

SOVRUM

Junckersgolv och ljusa väggar.

SOVRUM

Junckersgolv och ljusa väggar.

SOVRUM

Junckersgolv och ljusa väggar.

BADRUM

Mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Toalettstol, handfat med kommod, samt dusch. Tvättmaskin och torktumlare. Arbetsyta och förvaringsmöjligheter.

TOALETT

Mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Vägghängd toalett samt handfat med kommod.

Fakta
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stora Trädgårdsgatan 8
Postadress
21128 Malmö
Område
Drottningtorget
Kommun
Malmö
Lgh.nr
223
Boarea
108 m² (föreningens information)
Antal rum
4 rum och kök
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2008/2010
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-system
Våningsplan
Våning 2 av 6. Hiss finns.
Balkong
Ja
Parkering
Ja
Uteplats
Balkong

Energideklaration

Status
Utförd (2013-02-19)
Prestanda
66 kWh/m2/år
Föreningen
Namn
Brf Kryddfabriken
Byggnadsår
2008/2010
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Org.form
Bostadsrätt
Org.nummer
769614-7664
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
48 st
Om föreningen
Brf Kryddfabriken i Malmö köpte fastigheten 2008/2009 och består av 48 lägenheter fördelade i tre byggnader. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Utförda renoveringar:
2014 utfördes en OVK-besiktning. Dessutom fick trädgården två uteplatser med grill.
2015-2017 utfördes renovering av fasad, terrasser och balkonger på Stora Trädgårdsgatan 4 och 8.
2016 utfördes underhållsspolning av föreningens stammar, nya dörrstängare monterades och soprummen fräschades upp. Fläktsystemet i C-huset genomgick delvis ombyggnad och kalibrerades. Ny underhållsplan upprättades.
2017 installerades nya elmätare i samtliga lägenheter och elen började därefter aviseras utifrån faktisk förbrukning. Dagbrunnarna rensades, gården vid B-huset rustades upp och porttelefonsystemet byttes. Samtliga hissar reparerades och väsentliga delar byttes. Fuktskada reparerades och kompletteringsisolering utfördes i två olika lägenheter i C-huset. Tak- och rökluckor i hus A samt B reparerades och i C-huset nytillverkades en lucka med invändig stege.
2019 byttes mottagarenheter för golvvärme i alla lägenheter, styrenheter och termostater byttes på våning 4 i C-huset samt genomfördes OVK-besiktning. Samma år utfördes reparation av hissarna i samtliga hus, reparation av lampor och ledningar på gården samt byttes armaturer på i C-huset.
2021 målades fönster och dörrar.
Ekonomi
Månadsavgift
7 282 kr/mån inklusive Inkl. Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg
Andel i föreningen
2.56532%
Andel av årsavgift
2.56532%
Indirekt nettoskuldsättning
1 041 466 kr
Pantsatt
Nej

Driftskostnader per år

Hushållsel
5 400 kr
Försäkring
2 040 kr
Summa
7 440 kr
Området
Mitt emellan Värnhemstorget och Stortorget ligger Drottningtorget som tillkom redan omkring 1810. Den stora byggnaden på torgets norra sida, var ursprungligen ridhus åt husarregementet men kring 1900-talets början blev det istället Malmös första saluhall. Idag har Boulebaren tagit över det vackra ridhuset med sitt populära koncept med restaurang, bar och bouleplaner. På torget hålls idag med jämna mellanrum Bondens marknad, en matmarknad för den som vill handla småskaligt, nyskördat och närproducerat.  Runt torget ligger pampiga, vackra hus mestadels från 1900-talets början. Närheten till både Centralstationen och den innersta stadskärnan är förnämlig.
 
 
Dokument

Kontakta ansvarig mäklare för visning.

Ansvarig mäklare Victor Jörgensen Reg fastighetsmäklare/delägare victor@bo-laget.se 076-112 04 14

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.