Almvik

Axel Danielssons väg 135 A

Typ
Radhus
Boarea
115 kvm
Antal rum
4 rum
Tomtarea
184 kvm
Pris
3 495 000 kreller bästa bud
Bilder Bostaden Visning Ritning Karta

I lugna kvarter med vida grönområden finner vi ett praktiskt radhus, med friköpt tomt, i två plan. Grinden står öppen in till entrén med uteplats i eftermiddagssol och under parasollet dukas middagen fram. På det lilla gångstråket intill leker barnen, hinken med kritor står framme och det hoppas hage. Vi är i barnvänliga Almvik med grönskande omnejd och en 4H-gård. Familjehuset på 115 kvadrat har fin planlösning, generös sällskapsyta med uterum, rymliga hallar, tre sovrum varav ett med fransk balkong och generös förvaring. På entréplan har sällskapsrummet breda fönsterpartier med vackert ljusinsläpp och utsikt över den inramade trädgården. På motsatt sida finns ett modernt kök med bra förvaring och matplats för hela familjen. Ovan trappan vilar tre sovrum med generös möblerbar hall och badrum. Utanför omsluter grönskan både hus och trädgård, här finns gott om cykelvägar och gräsytor. Hyllie med tågstation och köpcentrum ligger nära, fint utflyktsmål är gården Katrinetorp som lockar med trädgårdscafé och park. Varmt välkomna!
Rumsbeskrivningar

ENTRÉ & HALL BOTTENVÅNING

Rymlig entréhall med praktiskt klinkergolv i mörkgrått, och gott om utrymme för kläder och skor. Från entrén nås den hall som leder till kök, badrum och vardagsrum. Där finns även trappan som leder upp till övre plan.

KÖK

L-format kök med ljusa luckor, bänkskiva i tålig laminat och mörkgrå kakel. Diskmaskin i rostfritt. Kyl och frys också i rostfritt, och i fullhöjd, från år 2023. Spis med ugn är från i år 2024, likaså köksfläkten. På golvet ligger ljust laminatgolv.

BADRUM MED DUSCH & TVÄTT

Badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Handfatskommod, toalett, spegel, belysning, samt duschhörna med välvda glasdörrar. Tvättavdelning med tvättmaskin (kombinerad med torktumlarfunktion) från i år 2024. Praktiskt arbetsbänk och förvaringsskåp. Badrummet är från år 2009 och har golvvärme.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt sällskapsrum med plats för både soffor, TV och matgrupp. Vita väggar och ljust laminatgolv. Från detta rum finns utgången till det fina uterummet och trädgården. Uterummet har bra storlek och gediget trägolv/trall.

HALL OVANVÅNING

Den vitmålade trappan leder upp till ovanvåningen. Här finns en fin möblerbar hall.

SOVRUM 1

Detta sovrum är en sammanslagning av två. Kan givetvis återställas till två sovrum om man skulle önska det. Här ryms utan problem en stor dubbelsäng, och det finns separat utrymme för klädförvaring (dressing-room), en inbyggd klädkammare, och en trevlig fransk balkong i österläge.

SOVRUM 2

Sovrum med målade väggar och ljus plastmatta. Fönster i väster.

SOVRUM 3

Detta sovrum ligger vägg i vägg, och har också fönster med utsikt åt väster.

BADRUM MED BAD

Badrum med kakel och klinker i vitt och blått. Handfat, toalett, handdukstork, spegel, belysning, samt badkar med "tassar". Badrummet är från år 2009.

Enligt den ursprungliga planlösningen från byggåret 1996 har bostaden 5 rum (4 sovrum och ett vardagsrum). Tidigare ägare har öppnat upp en vägg mellan två av sovrummen på övre plan, för att skapa ett större sovrum med extra generös förvaring. Därmed har bostaden idag 3 sovrum, men möjligheten finns givetvis att återställa om nästa ägare önskar ha 4 sovrum.
Fakta
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Raketen 25
Adress
Axel Danielssons väg 135 A
Postadress
21574 Malmö
Område
Almvik
Kommun
Malmö
Boarea
115 m² (taxeringsinformation)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
184 m²
Pris
3 495 000 kr eller bästa bud
Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
1996 (Ombyggt 2009)
Fasad
Tegel/Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Luft/luft-värmepump 2 st (varav den ena från år 2021) + Direktverkande el
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tomten
Tomten är friköpt, dvs man äger marken.

Lättskött radhustomt.
I österläge finns gräsmatta, blomsterrabatt och buskar. Plank ut mot allmänt grönområde. På denna sida finns även inglasade uterummet.
I västerläge finns entrésidan som är belagd med marksten och omgärdad med staket med grind ut till den bilfria gångbanan. Här finns även en markis som både skuggar och skapar en inbjudande terrass på denna entrésida.
Bilplats
En parkeringsplats ingår utan extra kostnad.
Ytterligare en plats kan fås mot avgift på 1.000 kr/år, om bilen är registrerad på husägaren.
Renovering
Vinden tilläggsisolerades år 2018.
Fasaden målades år 2023.
Övriga utrymmen
Uterum ca 20 kvm, halvisolerat. Förråd ca 7 kvm och ytterligare ett förråd ca 4 kvm.

TV- och internetanslutning

Bredband: Internet, fiber 250 mbit/s. Om så önskas kan nya ägarna ta över avtalet med Telenor med avgiften 349 kr/månad som löper fram till januari 2025. (Ordinarie pris 649 kr/månad)..

Energideklaration

Status
Utförd (2023-03-08)
Prestanda
64 kWh/m2/år
Primärenergital
136 kWh/m2/år
Energiklass
E
Ekonomi

Driftskostnader per år

Hushållsel
19 573 kr
Samfällighetsavgift
7 800 kr
Renhållning
2 240 kr
Övrigt
700 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
30 313 kr (fastighetsavgift på 9 525 kr/år tillkommer)
I beloppet för el ingår både hushållsel och uppvärmning av bostaden (direktverkande el, samt luft/luft värmepump). Elleverantör och nätbolag är Eon och elförbrukningen har varit 7.211 kWh/år för 2023, och 7.764 kWh/år för 2022. I beloppet för samfällighetsavgift ingår vatten (VA). Beräkningen som ingår är normalmängden för 4 personer. Allt utöver betalar man vid årsskiftet, alternativt att man eventuellt får tillbaka, beroende av faktisk förbrukning. Renhållningen innebär sophämtning var 14e dag. Kostnad för hemförsäkring är ett individuellt belopp beroende av val av försäkringsbolag, försäkringsbelopp, och eventuella rabatter.

Taxeringsinformation

Taxeringsvärde
2 379 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1996
Byggnadsvärde
1 694 000 kr
Markvärde
685 000 kr
Fastighetsavgift
9 525 kr/år
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 2 527 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Malmö Raketen GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Malmö Raketen GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Årsavgift år 2024 för "Raketen 1" är 700 kr. Raketen 1 är en vägförening.
Årsavgift år 2024 för "Raketen 2" är 7.800 kr. Samfälligheten består av 56 hushåll. För mer information samt e-post, se hemsidan: https://raketen-2.webnode.se/
Planbestämmelser
Fastighetsplan (1994-12-28) Detaljplan (1992-05-21)
Området
Almvik är ett barnvänligt bostadsområde med fina grönområden där staden möter landet. Här bor ni nära skolor, livsmedelsbutiker och på några minuters biltur nås Hyllie tågstation och Emporia köpcenter. Med promenadavstånd till Almviks 4H-gård och kolonilotterna vid Almviks odlingsområde är läget perfekt här i Malmös utkant. Här ligger även Katrinetorps landeri, ett omtyckt resmål med historiska trädgårdar och café.
Dokument

Vill du veta mer om denna bostad?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Funderar du på hur mycket ditt boende kan vara värt?

Oavsett om du ska sälja eller bara är nyfiken på vad den är värd gör vi gärna en kostnadsfri värdering. Slå oss en signal på 040-10 11 00 och boka en tid eller fyll i formuläret så blir du kontaktad inom kort.