Längtan.

Jag tittar ut över min innergård, där bambu, vass och murgröna fortfarande påminner om att det finns en kommande vår. Mjuka snöflingor faller för första gången denna vinter och jag får panik när olivträdens krukor täcks med ett lätt litet lager av snö, och skickar ut mannen för att snabbt få in dem. De klarar inte minus. Kanske de klarar sig inne – även om risken är stor att de tappar alla sina blad, men dör, det gör de inte! Utemöblerna står dock kvar ute. De klarar allt. De behöver inte oljas, slipas eller fixas. En hink med varmt vatten och såpa är den enda omgång de får när våren kommit.

Tord Boontje har för Moroso år 2006 designat dessa helt fantastiska utestolar i formgjuten plast, O-nest chair. Finns i sköna, glada färger, och så vitt för sådana som mig så klart. Kan också stå ute hela året. Tack för plastens återkomst! Boontje designar med mjuka former och kanter, inspirerad av naturen skönhet. Vill ha! När och om mina egna blir för slitna….

Bilder från Tord Boontje

Det här inlägget postades i Bolaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*