Längtan.

Aldrig är längtan så lång som nu. Jag kikar ut och möter regn, kyla, snö och slask. Längtar. Efter värme och vår. Mina kostnader för blommor ligger högst i februari – mars – och jag är storkonsument! Men det hjälper.Jag fyller stora krukor med allt jag kan hitta och placerar ut, eller sätter tillsammans i grupper. Bara för att få en föraning. Planterar ner lökarna i jorden när de blommat klart, och under mitt största träd i trädgården kommer nu fler och fler lökväxter. Allt samlat från köksbordet, sovrummet eller någon annanstans där min tidiga vår kommer till.

Ranunkel köper jag ett par rejäla kvastar av, de är så fina! Finns i glada färger, ljuvliga pasteller, och hemma hos mig i, ja, naturligtvis vitt.

Pärlhyacinten doftar. Helt bedårande med massor av små miniblommor på varje stjälk.Det här är några av mina favoriter. Och alla i vitt. Så klart!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*