Fina färgklickar från Svenskt Tenn.

Golvlampa 2431 Mässing: Lampan som är svartlackad med mässingsfot, ritade Josef Frank 1938 och kallades för ”Tre-spiralen”. 1939 ställdes den ut på Golden Gate utställningen i San Fransisco efter det kallas den för San Fransisco-lampan. Lampan på bilden som visas har lampskärm 1842.

Lampskärmar med ett av Svenskt Tenns mest signifikativa mönster. Mönstret Elefant skapade Estrid Ericson på 1930-talet. Textilierna trycks hantverksmässigt, huvudsakligen i Sverige, på hundra procent bomull eller linne av högsta kvalitet.

Bellis, tulpan och pärlhyacint. Ros, viol och förgätmigej. Det är nästan 100 år sedan Josef Frank började utveckla sin egen mönsterflora. Men det hindrar den inte från att prunka än idag. Mönster Tulpan är distinkt utan uppmjukande smådetaljer. En finess i mönstret är kronbladens tunna konturer i avvikande färg som ger blommorna djup och vitalitet. Mönstret ritades av Josef Frank mellan åren 1943 och 1945.

Alla miljöbilder kommer från en superfin sekelskiftesvåning som vi har till salu just nu, titta HÄR om du vill se mer! Bilden på lampan och tulpanmönstret har jag lånat från Svenskt Tenn.

Det här inlägget postades i Bolaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*