Ljust & fräscht på Malmö Arena

Alltså gud vad jag skrattade igår! Henrik Schyffert och Fredrik Lindströms krogshow som denna helgen går att se på Malmö Arena var riktigt rolig! Temat för föreställningen är att bo och inreda, texterna handlar mycket om hur vi använder vår bostad som den ultimata och mest personliga bilden av oss själva. Och visst kände jag stundtals igen mig själv. I mycket av det dom sa. Och för att inte tala om vissa (inte alla!) kunder jag dagligen träffar i jobbet. Showen var som klippt och skuren för att handla om en ganska vanligt förekommande Bolaget kund! Och det var det som var så kul, att hur eländigt och pretto de fick situationen att framstå så vet jag att vi alla känner “någon” som är såhär, ni vet nog vad jag menar…!

Tiderna är hårda. Inte nog med att vi alla ska välja stil, politiska åsikter och jobb. Ungefär kring 30-strecket är det i dag hög tid att påbörja sin bostadskarriär. Ni vet den där stegen på bomarknaden som bygger på ständiga prisökningar och renoveringar. Den börjar med en sliten tvåa som blir en fyra som blir en vindsvåning som blir en villa som blir för stor och blir en nyrenoverad fyra mitt i city. Till sist är allt en härva av lån, uppskjutna vinster och en kö till ett vårdhem….hahaha ja så drastiskt avspeglar dem dagens läge – och visst ligger det en gnutta sanning i det hela?

Det är en mycket “cityinriktad” och sofistikerad show. Inledningen är en parodi på 70-talet med gillestugor och bidéer och en genomgång av olika språkuttryck. Själv betyder ensam. Hur själva vi än är så är det som förenar åskådarna känslan av att ha missat något, att vara för nöjd – vilket förstås gör oss missnöjda. Den här lägenheten är nog inte bra nog, tänker vi. Det står nog en vindsvåning med mitt presumtiva namn på dörren och väntar. Vi läser tidningarnas bostadsbilagor (där jag är mycket väl medveten om att jag personligen  tillsammans med alla mina kollegor spelar en rätt stor del i denna snevridna syn på boende – hahaha!) och fantiserar om nya höjdpunkter vad gäller konsten att skapa en värdig inramning för våra egon – helt sjukt egentligen! Monologer och dialoger efterträder varandra. Temat om missnöjet kommer igen och igen och skildras som viktigast för hela den svenska, ekonomiska tillväxten. Att vara lycklig är det stora, stora målet och framgång manifesteras bäst av kvadratmeter. Slutscenen var dock nästan den bästa, då Henrik och Fredrik till sist bestämmer sig för att förverkliga sina drömmar på riktigt – och det har ingenting med bostäder att göra…

Har du chans att få biljetter till kvällens föreställning tycker jag absolut att du ska ta den – för den är grymt rolig!

Bilder från en av Bolagets många ljusa & fräscha annonser – mitt i prick!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*