Helg utflykt?

När jag inte är i Malmö och stryker runt kring Davidshall är jag ofta på Österlen – närmare bestämt i Skillinge som är en liten by strax söder om Simrishamn. Påskhelgen spenderade jag där, och efter vinterns kyla började byn och området stilla vakna till liv igen. Under helgen var det extra mycket folk i byn då det förutom påsk även var Skånes Konstrunda. Massa små butiker, ateljéer och galleri öppnade upp sina dörrar för allmänheten, som fick ett litet kik på deras pågående arbete.

En (för mig!) ny butiksfavorit som jag måste tipsa Er om – och definitivt är värt ett besök om ni är i trakterna är Skillinge Diversehandel som ligger i början av byn (om du kommer från Ystad) ganska nära vattnet, det är bra skyltat och går inte att missa. Ägarinnan Ingela driver butiken i sitt eget hem och via entrén når man butiksytan som även huserar som Ingelas privata kök – man känner verkligen att man är hemma hos någon och alla föremål känns väldigt personligt och omsorgsfullt utvalda – en riktigt rolig liten affär!

Själv blev jag väldigt sugen på de fina Kelimmattorna (ett gammalt inlägg om liknande hittar ni HÄR!), min mamma fingrade på en fin kappa och min vän köpte ett superfint halsband i tyg. Butiken lever verkligen upp till sitt namn DIVERSE – alla produkter väldigt fina på sitt sätt.

(Ber om ursäkt för bildkvalitén – men valet var bilder från mobilen eller inga bilder alls…hoppas ni har överseende!)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*