Diss.

Bländande vita golv blev så fint när vi målade om hemma förra sommaren. Alla tassavtryck syns, minsta lilla spill sticker i ögonen, dammet dansar över ytorna. Men frånsett det är det riktigt vackert!

Inhandlade mörkt jordfärgade jutemattor från Tine K och lade som lite skydd i hall och kök. Vilken miss! Mattorna fullkomligt yr av jutedelar, det lägger sig på alla ytor där du inte vill ha dem. Lister och golv går inte att hålla fint, om du inte dammsuger flera gånger om dagen. Och säg inte till mig att det slutar yra runt, för det gör det inte! Har haft dem i tre månader och mitt vita golv är aldrig vitt längre. Har bankat dem, ryst dem, dammsugit de minutiöst, – inget hjälper.

Mattorna går inte att tvätta. Jag struntade i det, tänkte att jag måste få bort allt det där som yr runt i mitt hus. Tryckte i en efter en i maskinen , och de kom ut, ganska fina. Nu ligger de på plats – utan skit runtomkring. Kvar är bara färgen som mattorna släppt till det vita golvet. Ser nästan ut som man har en matta på plats , även om man tar bort dem. Ser exakt var de legat. Blir till att måla om till sommaren. Och köpa andra mattor.

Jag som annars gillar att kika in på Tine K Home.

 

Det här inlägget postades i Bolaget.

En tanke om ”Diss.

  1. Irriterande! Vi har också vitmålade golv och jag tycker att när de blev lite slitna så slutade jag lägga märke till tassavtrycken, godisfingrarna och annat. Sen gjorde jag en supertabbe genom att köpa en jutvävsmatta från Ikea med gummerad baksida till hallen, för att ha precis innanför dörren. Gummeringen släpper från mattan och fastnar på golvet i ett rutmönster och det går inte att få bort. Morr! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*