Ploypan Theerachai.

” Leken håller på att bli synonym med kreativitet och problemlösning.
Design är en problemlösningsprocess som förlitar sig på kreativiteten.
På senare tid har design på ett effektivt sätt löst de här funktionerna.
Ett annat nytt föremål behövs då för att locka användarna bland alla andra perfekt funktionella föremål. “

Den f.d. konstfackstudenten Ploypan Theerachai fokuserar främst på att skapa föremål som får en sekundär funktion som överträffar den primära funktionen och samtidigt se till att ge föremålet dess ”lockelse”.

Hur får ett föremål personen att känna sig? När övertrumfar ”vill ha” själva ”behovet”. 

Hon utforskar perspektivet mot möbler och produktdesign med leken integrerad som en designmetod i syfte att skapa objekt som inte bara suddar ut gränsen mellan funktion och känslomässig lockelse, utan även upprätthåller den fysiska funktionen, samtidigt som de uppfyller de känslomässiga behoven. Och jag tycker att hon lyckas. Håll utkik och lägg namnet på minnet!

Det här inlägget postades i Bolaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*