LUCKA 20

Många möbler för en rolig historia med sig. Denna soffa stod för ett par månader sedan i en lägenhet på gågatan i Malmö, nu har den flyttat, men jag är ganska säker på att den ha samma ägare kvar. När vi fotograferade den så var det en kille från Malmö som låg och slappade i den, men innan dess är det många andra storheter som haft sin plats just i denna soffa! Soffan är nämligen en f.d TV-soffa från ett av Sveriges största TV-program någonsin – Hylands Hörna!

För den lite yngre generationen: Hylands hörna var ett klassiskt underhållningsprogram i Sveriges Television mellan åren 1962 och 1983 med Lennart Hyland. Många klassiska TV-episoder ägde rum i Hylands hörna, som när statsminister Tage Erlander berättade värmlandshistorier eller när Per Oscarsson bjöd på striptease. Den sistnämnda incidenten orsakade en av den svenska TV-historiens kraftigaste tittarstormar. Hylands hörna var från början ett radioprogram (med premiär 10 oktober 1961), men 3 oktober 1962 började programmet att sändas i TV. Hörnan var en talkshow, även om begreppet inte var uppfunnet ännu. Förlagan var hämtad från en amerikansk TV-show vid namn The Jack Paar show. Hylands Hörna blev oerhört populärt och samlade hela svenska folket vid TV-apparaterna under 1960-talet.

Det här inlägget postades i Bolaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*