LUCKA 24

Äntligen är dagen här! Självaste JULAFTON! För Er som följt kalendern här i bloggen från början till slut, vet jag att ni nog känner igen bilden i dagens lucka. Ett perfekt exempel på hur du kan skapa stämning och känsla i ett rum där det där lilla extra saknas eller behöver kompletteras upp. För hur gör du om du vill fira julen vid en brasa men saknar eldstad? Du fixar ju såklart en egen! Med hjälp av en massa ljus i olika höjd-, tjock- och storlek så kommer man ganska långt. Adderar du sedan en möbel som ser ut som en eldstad, plus en massa nyhuggen ved- DÅ! Då är du banne mig så nära en ”riktig” eldstad du bara kan komma! Ganska praktiskt också, du slipper eventuella bekymmer med os och sotare, plus att rummet blir betydligt enklare att möblera om när du önskar att göra det. Nu är exemplet på bilden ovan en ganska avancerad version, men jag vet att det finns betydligt enklare varianter i trä som faktiskt är minst lika fina. Om du förstås inte känner dig tillräckligt händig för att snickra ihop en egen.

Har du tur så kanske möbeln även lämnar plats för en krok till julstrumpan? Den svenska tomten kommer garanterat in trots avsaknaden av skorsten!

Det här inlägget postades i Bolaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*