En egen gavel.

En egen gavel.

Anna Olsson Publicerad den 4 Feb 2013
bed1 Det tänkte jag försöka ordna i veckan. ”Projekt sovrum” är alltså fortfarande igång och nu har jag kommit till sänggaveln. Fina lakan, mysiga kuddar och plädar blir ju faktiskt ännu finare om sängen har en fin gavel. Att göra en själv är faktiskt ganska lätt, jag gjorde en för ett par år sedan, den fick dock ryka i flytten, men tänkte att det nu kan vara dags för en ny. Det jag behöver fixa hem är följande:
  • Spånskiva eller MDF, går att få tillsågad i exakt mått på byggvaruhus. Jag har ganska högt i tak i mitt sovrum och tänker därför att det nog kan bli snyggt med en gavel som är ganska hög. 1,50 m hög tror jag att det blir.
  • Som stoppning/vaddering tänkte jag använda mig av två täcken, finns en lite tunnare modell att köpa på IKEA, tror de kostar runt 50-lappen/styck.
  • Vidare behövs en häftpistol och ett stadigt tyg, någon form av möbeltyg brukar bli bra.
Själva tillverkningsprocessen är jätte enkel! Fäst täckena i två lager med häftpistolen, häfta på baksidan av träskivan. Fäst sedan tyget ovanpå på samma sätt. Luta gaveln mot väggen och skjut in sängen. Behövs det så kan man fästa gaveln i väggen lite längre ner, så täcks skruvhålen av sängen. KLART! Inspirationsbilderna ovan hittade jag här.