Äntligen lila?

2

I förra veckan så fastnade jag en liten stund i en gammal repris av TV4-programmet ”Äntligen Hemma” och kunde inte sluta titta. Det var nog det värsta jag någonsin har sett. Resultatet blev lite som lustiga huset på Tivoli i Köpenhamn. Den kvinnliga programledaren som oftast har ganska generöst med brunkräm och solglasögon i håret (inga namn nämnda) fick i uppdrag att fixa till en familjs vardagsrum som låg i en typisk 1960-tals villa. Rummet låg i vinkel, golven kläddes av vacker fiskbensparkett, väggarna var ljusa och i ena hörnet fanns en teglad öppen spis. Möbleringen var lite tråkig, men i övrigt så tyckte jag faktiskt att det var ett ganska så fint rum. Strunt samma! Rummet skulle piffas upp, den kvinnliga programledaren valde därför att inreda i varma lila, rosa och grå toner. Samt att måla golven mörkgrå och den teglade öppna spisen LILA!!! Det var det sjukaste jag har sett!!! VEM MÅLAR EN SPIS LILA??? Nä, färg och form i all ära men lova mig att ni aldrig målar om de vackra originaldetaljerna i knasiga, knalliga färger. DET. ÄR. INTE. BRA. Och kommer heller aldrig så att bli! Behåll Era vackra originaldetaljer, de kommer aldrig igen. Vill ni se programmet? Klicka HÄR och bedöm färgvalen själva.

3

Bilder från vårt eget arkiv.

 

Det här inlägget postades i Bolaget.

2 tankar om Ӏntligen lila?

  1. Fast de var ju nöjda med det och det är väl meningen att man ska trivas i sitt hem. Tycker man får göra vad man vill med sitt egna hem och sina egna saker helt enkelt.

    Sedan kan man ju skriva att det var Lulu Carter som gjorde om istället för att beskriva hennes utseende..

    Himla fint golv på första bilden!

    • Absolut! Självklart ska man få göra vad man vill hemma, men det jag menade var att det ibland kan vara ganska känsligt att ge sig på alla originaldetaljer på så sätt att de inte går att restaurera till sitt ursprungsskick igen, speciellt i detta fall då de som bor där inte valt det själva. Men ingen skada är ju skedd, familjen blev nöjda och glada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*