Penguin Library Multi

1

Den numera klassiska designen för Penguin Pockets skapades av den blott 21-årige Edward Young redan år 1935. Fram tills dess hade pocketböcker enbart associerats med skräplitteratur men Penguin visade att med lågt pris och bra design fanns det en större marknad även för kvalitetslitteratur. Den enkla men banbrytande designen består av två färgade band med titel och författare i typsnittet Gill Sans mittemellan. Färgerna speglar innehållet i boken: orange för skönlitteratur; grönt för deckare; rosa för resor och äventyr; mörkblått för biografier; rött för drama; lila för essäer och belles lettres och gult för diverse. Jag har alltid gillat Penguin Pockets, och såklart dragits till dem just för dess speciella utseende! Vad skulle då passa bättre i mitt arbetsrum än en tapet likt denna? Finns att köpa i Malmö på Tapetorama (varifrån jag också lånat den fina bilden!) och produceras av Osborne & Little.

 

Det här inlägget postades i Bolaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*