Projekt för regniga dagar

För några veckor sen damp ELLE interiörs nyhetsbrev ner i min inkorg. Där kunde man bl.a. hitta åtta roliga sommarprojekt, med allt från garderobs-fix till hur man fixar fina skärmar av spets som håller insyn, mygg och annat på behörigt avstånd. Spana in det!

Jag själv fick tummen ur och började måla om en gammal byrå därhemma. Efter en hel del googlande efter så kallade “IKEA-hack”så kom jag fram till att sprayfärg borde vara det bästa alternativet. I brist på annat började jag med en matt-svart färg. Ytan blev bra men färgen väldigt mörk. Väl tillbaka framför google upptäckte jag sprayfärgerna från Montana Gold. Säkert betydligt mer känt bland graffitti-målare. 49 kr/sprayburk i alla möjliga färger hittade jag här. Det blev kanon! Matt och fin yta i en lite mullvads-färgad brun. Det enda som fattas är några fina beslag som kronan på verket.

Man behöver förstås inte bara måla byråer. Spray-färg funkar alldeles utmärkt på många olika ytor, bara man rengör ordentligt innan. Själv har jag sprayat lamp-fötter, ljusstakar, ramar och en vas bland annat. Spraya helst utomhus (dock inte när det regnar, såklart!), använd handskar och tom. munskydd för att slippa andas in färgen. Avsluta med klarlack, också i spray-form. I Malmö hittar man stort utbud på Montanas sprayfärger på Drewex, som ligger på Slussgatan 10! Här kommer lite inspiration i form av Pintrest kärlek:

57d8b45fa137b9724375db7c4dac361687ff7ff8595ffd5c2540a368e278796e

96409779ac50b439a858f55473708038Jag har läst i Monica Karlsteins blogg Hemmafix att hon spraymålar det mesta. Bland annat här gav hon nytt liv till ett par utemöbler, super fint! Spana in hennes blogg om ni vill ha ännu fler idéer! Lycka till!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*