Historiens vingslag

Nu har vi en lägenhet till salu på Sölvegatan i Lund. Bilderna avslöjar verkligen hur det viskar av historier i väggarna. Efter nästan 130 år av personer som kommit och gått i detta hus som byggdes 1888, har det säkerligen hänt en hel del här. Det märks. En mjölkbutik och en speceriaffär låg här en gång i tiden. Det finns trälabbar i porten för att innergården tidigare var en droskstation, alltså – man körde in här med häst och vagn och satte trälabbar i porten istället för kullersten för att det inte skulle låta lika mycket och störa de boende när droskorna körde in. Jag hittade den svartvita bilderna på nästan exakt samma vy som Anna-Maria fångade, och även det lilla korsvirkeshuset på innergården. Gedigna byggen med minst lika gedigna historier.
Skärmavbild 2013-11-20 kl. 13.43.01Absalon_3_vy_mot_gardlport2Sölvegatan 11Absalon_3_gardshus

Källa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*