Där julstämningen slagit sig till ro

Nu är vi tillbaka på kontoret, om än lite snuviga fortfarande. Hoppas att ni har haft en fin advent. Själv passade jag på att besöka ett riktigt smultronställe igår. Täckt av närmare 20 cm snö körde vi längs krokiga små vägar, mellan snötäckta granar, genom den småländska skogen igår för att komma till en herrgård där julstämningen verkligen slagit sig till ro. Från det bitande kalla snöfallet, in genom den djupröda porten som dekorerats med kransar, in i värmen där det doftade murrigt trä, gran och nygräddade pepparkakor i den anrika gamla herrgården. Här öppnar dem upp varje söndag i december och säljer antikviteter, adventsfika, fårskinnsfällar, parmesanost och egenkomponerade julkransar m.m… Vi strosade runt i det stora huset och drog längtande suckar över de gigantiska pjäserna till skåp, bord och speglar som alla verkade ha sån där perfekt patinerad yta. Överallt stod också sååå fina jularrangemang. Hyacinter nedstuckna i ruffiga terrakottakrukor med mossa och kottar. Stora arrangemang där rödlök och kål akompanjerade hyacinterna mitt på ett maffigt matsalsbord. Och slutligen höga, ståtliga amarylllis som snittats i stora fång. Rofylld och vääääldigt inspirerad åkte jag där i från. Om ni finns i trakterna så pratar jag om Gransholm. Helt klart värt ett besök.
julblmmor2 julblommor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*