Efter 60 verksamma år

Om ni har läst det senaste numret av Sköna Hem hade in kanske nöjet att läsa det fina reportaget om formprofilen Signe Persson-Melin, som efter sextio år fortfarande är verksam – ingenstans mindre än här i Malmö där hon sedan fem år tillbaka har sin studio kombinerat med butik på Östra Stallmästaregatan. Nog känner man igen hennes alster; kryddburkarna, serviser och tekannor! Och visst hade vi fångat skyltfönstret från hennes butik SPM när jag började gräva i arkivet.

signesgrejer

Haffa senaste numret av Sköna Hem och besök för all del Signe i hennes butik där hon ofta själv expiderar besökarna. Kul!

En till sak, att brå på Signe, ska ni få se från vårt arkiv; visste ni att hon är dotter till Eric Sigfrid Persson? Storbyggmästaren som bland annat ritat funkishusen i Friluftsstaden på 40-talet.

fasad3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*