Hur gör man ett tavelkollage?

I helgen var tiden tydligen mogen – jag tog mig an ett litet tavel-kollage-projekt. Äntligen. Som så ofta annars när det gäller små inredningsprojekt, dyker jag ner i bildarkivet här på inspirationssidan. Väljer man taggen “Väggdekoration” hittar man bland annat godbitarna här nedanför.

Skärmavbild 2014-03-17 kl. 13.52.44

Det var inte helt enkelt kan meddela. Att först och främst få ihop en liten samling har tagit sin lilla tid. Att sen ha någon slags tema och få allt att hänga samman är sen nästa steg. Antingen kan man satsa på likadana ramar med olika motiv, helt symmetriskt upphängt:Skärmavbild 2014-03-17 kl. 13.51.45

Eller så satsar man på olika ramar, i samma färg med nån röd tråd när det gäller motiv – exempelvis svartvita bilder som här:

Skärmavbild 2014-03-17 kl. 13.52.36

Eller så struntar man helt i teman och bygger på efterhand som man samlar på sig. För att undvika att kollaget ger ett rörigt intryck underlättar det om bildmotiven är ganska lugna i färgskalan, som här nedanför:

Skärmavbild 2014-03-17 kl. 13.52.56

 

Väldigt fint kan det också vara att ha helt udda ramar om man samlar ihop dem. Här har man bildat en stor rektangel genom att hänga många små ramar samlat.Skärmavbild 2014-03-17 kl. 13.51.57Fint, va? Här finns fler idéer hur man kan arrangera ett kollage och nu kommer de obligatoriskta tipsen:

1. Arrangera kollaget på golvet för att se storlek, proportioner osv

2. När man känner sig nöjd är det en bra idé att fotografera kollaget för att ha ett “facit” hur det ska se ut på väggen

3. Mät ytterkanterna på kollaget och markera ut dem på väggen med ex. maskeringstejp

4. Börja med att hänga upp ramarna i kollagets ytterkanter och utgå sen från fotot för att se vilken tavla som ska sitta var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*