En färgfråga

Vitt, vitt och vitt. De vita väggarna har verkligen dominerat våra skandinaviska hem de senaste… årtiondena. Det är ju inte precis någon nyhet att man ser mycket gråa toner uppåt väggarna florera i inrednings- och bloggvärlden. Här hittade jag några bilder på Nina Holst vardagsrum, bloggaren på Stylizimo. Det var ett så bra exempel på hur lite färg förändrar, hur det skapar djup och kontraster istället för det helvita som riskerar att bli ganska platt.

Living-room_grey_stylizimoCustomized-shelving-1 Här hade Nina bestämt sig för att måla om men blev inte riktigt nöjd med kulören. Den är en fin mint-ton, men jag kan hålla med om att den är lite för gäll. Jag har lärt mig att på ett litet färgprov väljer man ofta alldeles för mycket pigment i färgen. Jag brukar alltid gå ner 2-3 steg på en gråskala. Late-sommerdager3

Hon valde att måla om igen och resultatet – wow! Perfekt ton till den gråa soffan, och ser ni hur de vita detaljerna plötsligt kommer fram? Hyllorna och tavlornas passepartout kommer plötsligt fram. Ett perfekt exempel på hur väggfärg påverkar djupet och stämningen i rummet – lugnt och harmoniskt.
47c34714d187c4aec10e4398899eaef5Prekestolen TEALBilder: Stylizimo

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*