Personlig prägel

Att möbeljätten IKEA har letat sig in i de flesta svenska hem är ju inte direkt någon nyhet. I takt med att utbudet och valmöjligheterna växer, verkar också behovet av att sätta sin egen prägel på möblerna växa. Därför har det dykt upp en hel del smarta surrogat-företag som tillverkar tillbehör för just IKEA-möbler. Här kommer några av dem:

70a012d51320be1b3aa3e61d36de4c39-1

Detta köket visades i Plaza Interiör i höstas och har luckor från Pickyliving. Här kan man till och med välja att få luckorna obehandlade så att dem kan målas på plats, i precis vilken kulör man själv vill. Perfekt om man exempelvis bygger en modern variant på ett äldre kök som man vill måla i linoljefärg. Beställer man obehandlade luckor har dem också 20% lägre pris. I detta fallet har köket målats med Alcro ad.grey (spana in fler bilder av den där fina lägenheten här!)

b1e5994c9a0b5e7120b8374b3c271da5b132e4f9722881fc79662abd43b29f4aSuperfront är en annan surrogat med riktigt, riktigt fina luckor och detaljer som passar till både IKEAS kök (Metod & Faktum), garderober (Pax) och sideboards (Bestå). På vårt kontor i Lund har vi två uppsättningar, riktigt snyggt och smart!

Karlstad_48a_besk

När vi är inne på snyggt och smart så kvalificerar sig även Bemz in i den kategorin. Bemz jobbar istället med textilier och gör överdrag som ger nytt liv till en IKEA-soffa, fåtölj, stol eller sängstomme… listan är lång! Här, på bilden ovanför, har en vanlig Karlstad-soffa fått ett nytt överdrag i linne-tyg! Men det finns förstås en hel uppsjö av tyger och färger och möster att välja mellan. Bland annat har dem ett roligt samarbete med Littlephant! (Att kvinnan bakom företaget, Lesley Pennington, också är en häftig förebild när det gäller just företagande, gör inte heller saken sämre!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*