Kubik istället för kvadrat

Det där med semester gör något med hjärnan. Man kommer på sig själv fundera över saker i nya banor och se gamla saker på nya sätt. Det finns visst en poäng med att gå ner lite i varv och byta miljö… Tillbaka på kontoret idag och jag måste faktiskt damma av klyschan och säga att jag känner mig utvilad och inspirerad. Vad har detta resulterat i då? Jo, bland annat “råkade” jag läsa bloggen Vinklar och vrår från början till slut. Emma Busk skriver bloggen som en liten hyllning till de små hemmen, och bor själv på 42 kvm med sin sambo i Köpenhamn.

Skärmavbild 2014-06-30 kl. 14.37.25

Inte för att jag själv bor särskilt trångt eller litet, men jag blev väldigt fascinerad av de smarta lösningar som går att få till. Efter en hel del inspiration och reflekterande av Emmas bloggande så kom jag fram till att de små, smarta utrymmena känns så spännande eftersom behoven verkligen sätts i fokus. När man inte kan ha både dubbelsäng, stort kök, matsal och soffhörna så blir man tvungen att göra avvägningar för vad man verkligen, verkligen behöver. Jag grävde lite i arkivet för att visa vad jag menar:Skärmavbild 2014-06-30 kl. 14.36.15Kanske får det bara plats en liten soffa till fördel för det stora bordet som rymmer många roliga vänner på långa middagar?

Skärmavbild 2014-06-30 kl. 14.36.07

Kanske har man en lite mindre säng – som här; i en alkov där man smart lyckats, med hjälp av färgvalet på väggen, göra att alkoven verka djupare än vad den egentligen är.Skärmavbild 2014-06-30 kl. 14.36.40

Kanske behöver man förvaring på ytor som inte tilltåter traditionella lösningar? Kanske får man själv bygga kubik-smarta lösningar likt den här?

Skärmavbild 2014-06-30 kl. 14.35.23

Men den största anledningen till min lilla fascination – utrymmet finns ju där! Även i det där lilla krypinnet. När man bara börjar tänka i kubik istället för kvadrat! …Vilket förstås tål att tänkas på även om man inte bor trångt!

 

Mer kvadratsmart inspiration hittar man här:

* Vårt eget arkiv under “Compact living”

* Emma Busks blogg Vinklar och vrår – en hyllning till det lilla hemmet (…bland annat!)

* Apartment Therapy har varje år en tävling som heter Smart & Cool, där lägenheter från hela världen, som är mindre än 90 kvm, kan tävla om den ärofyllda titeln. Här finns massor av godbitar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*