Båstad – mer än bara tennis

Vid denna tiden på året, när tennisveckorna i Båstad har utspelat sig blir jag alltid lika sugen på att åka upp och njuta av atmosfären, människorna och den hejdundrande folkfesten. Senast jag var i Båstad var det dock ingen tennisvecka, utan det var sista helgen i maj och första gången som jag besökte underbara Hotell Skansen. Hotellet byggdes ursprungligen, år 1877, men då till ett sädesmagasin. Under 1920-talet förvandlades byggnaden till hotell och en plats där ortens bad- och tennisgäster kunde mötas. Idag kan man åka dit för såväl spa-upplevelser, konferens eller bara för att njuta av den goda maten på Restaurang Sand och de härliga miljöerna som hotellet erbjuder.

När jag tog de första stegen in på hotellet och kunde jag inte sluta förundras över arkitekturen som hotellets byggnad präglas av. Att de har inrett hela hotellet i en lugn och harmonisk stil à la New England passade även mitt inredningstokiga öga bra.

cf118439_0
cf119621_retuskansen_8411027
2011-09-05_0149
skansen_spa_12_0079b
Att traska ut i badrock och badtofflor till det anslutande kallbadhuset, som bjuder sina gäster på dels dopp i havet men också en rykande het bubbelpool med en oförglömlig utsikt toppade hela min vistelse.
kallbadhus1_1
Alla bilder är lånade från Hotell Skansen.

Jag kommer definitivt att åka dit igen, så jag ger det mina varmaste rekommendationer! Och ja, Båstad är helt fantastiskt även när den lilla orten inte innehar sommarens tennisveckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*