Glassigt Malmö-tips

Förra veckan tror jag att Charlotta frågade mig glatt om jag ätit någon glass, varje dag. Tillslut kände jag mig mer eller mindre tvungen att äta en så jag knatade över gatan och testade en mjukglass hos killen som gör macarons här på Klostergatan i Lund (Den fick helt klart godkänt, inte minst för sina hembakta rånkex).  Denna veckan har hon inte frågat en enda gång, ändå är glassbegäret större än någonsin. Det har förstås INGENTING att göra med att det är tryckande högsommarvärme som inte ens AC:n lyckas råda bot på längre. Jag är helt övertygad om att det är Anna-Marias fel! Hon knäppte nämligen den här bilden för någon dag sen och den träffade tydligen rätt, precis där mitt glass-begär verkar sitta. Vi har en lägenhet som snart kommer ut till salu i krokarna och vem vill inte bo granne med Davidshall och Lilla Glassfabriken? Har ni vägarna förbi Malmö hittar ni Glassfabriken på Holmgatan, väl värt ett besök! Ni vet vart ni hittar mig i eftermiddag i alla fall…

glassfabrikenOch när vi ändå är inne på ämnet kommer ett gäng andra glasställen i Malmö, värda ett besök:

* Dolce Sicilia på Drottningtorget/Västra Hamnen (väntar fortfarande på att få smaka jordgubbssorbét som måste vara gudomlig eftersom den alltid är slut)
* Bar Italia på Sundspromenaden (där det alltid är milslång-kö men det är värt väntan!)
* Ahlgrens Konfektyr har fruktansvärt god mjukglass (som man dessutom kan få med chokladdopp!)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*