SWEET LIVING i Lund

sweet sweet2 sweet3

På Lunds pittoreska kullerstensgator vandrar man längs med gågatan som kantas av små butiker och caféer. Härifrån viker man av runt hörnet och försvinner in genom den djupt röda porten till Stora Gråbrödersgatan 3B. Tre våningar upp i huset med anor från förra sekelskiftet ligger denna bostad som sträcker ut sig över 150 kvm som fördelar sig över 6 st rum och kök. Våningen har två spatiösa salonger som ligger i fil med välhållen fiskbensparkett. I ett av hörnen tornar den pampiga kakelugnen upp sig och utanför fönstret skymtar Domkyrkans torn. Vidare genom sällskapsrum nummer två, leds vi in i lägenhetens mer privata delar via en serveringsgång där det vitmålade brädgolvet knarrar gemytligt. Här inne finner vi köket vilket man låtit renovera med känslan av ett riktigt restaurangkök – helkaklade väggar och rostfria vitvaror. Här öppnar också balkongen upp sig, och håller den fina innergården under uppsikt. Slutligen finns här tre stycken rum i bra storlek som idag används som sovrum. En sanslöst fin våning som varsamt välkomnats in i vårt nya sekel med både fingertoppskänsla och finess.

Våra bilder dyker upp lite varstans – superkul såklart! För ett par månader sedan sålde vi denna fina sekelskiftesvåning på Lund, och nu, en tid senare uppmärksammas den i tidningen Sweet Living i Tyskland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*