En annorlunda fotografering.

INSPIRATION foto

För en dryg månad sedan följde jag med vår fotograf AnnaMaria på en annorlunda fotografering. Uppdraget var att fotografera en helt tom sekelskiftesvåning i Rörsjöstaden i ett helt fantastiskt orört skick. Detaljerna i våningen var oräkneliga, salongerna låg i fil och rummen hade både eldstäder och stuckaturer – här var så fint! …men ändå var det något som fattades för att allt skulle falla på plats på bild, något som behövdes sättas in. Visst kan man sätta in lite möbler eller små inredningsdetaljer, men detta var en våning så speciell i sitt slag att det kändes som att det krävdes något mer, något annorlunda!

Det var då vi fick hjälp av vår fotograf AnnaMarias coola morfar. För hon har turen att ha en extra bra morfar som trots sina drygt 90 år dagligen målar på sin konst, konst som vi generöst fick låna och bar upp till våningen som vi skulle fotografera. Om du besökt konsthallen i Malmö så har du kanske sett någon av tavlorna förr? Morfarn heter Gerhard Nordström och är mest känd för sin politiska konst, framför allt för sviten Sommaren 1970, en kommentar till Vietnamkriget och bland annat till massakern i Song My. Han är också porträtt-och landskapsmålare men har även blivit anlitad av riksdagen för att porträttera talmannen Thage G. Peterson.

En del av resultatet ser ni på bilderna ovan, vill ni se mer av Gerhards tavlor så rekommenderar jag Er att besöka Galleri Estetica här i Malmö mellan den 4 April och 3 Maj. Där kommer han då att ställa ut massa fint måleri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*