ETT HEM

ETTHEMEtt Hem. Och Ett hotell. Upplägget är fantastiskt kring det omskrivna hotellet ”Ett Hem” i Stockholm.

Huset där ”Ett Hem” ligger byggdes år 1910 som en familjevilla med syftet att det funktionella i byggnaden också skulle bli det vackra. Att omvandla huset till ett hotell var sedan en otroligt känslig process: ägaren Jeanette Mix ville behålla husets personlighet, men ville samtidigt också erbjuda alla de tjänster som krävs av moderna resenärer. Resultatet är att ”Ett Hem” återigen är ett glatt hus fyllt med det bästa av det bästa vad gälla möbler, skandinaviska antikviteter och design.

ETTHEM2
Hotellet har tolv rum, som alla erbjuder kräsna gäster riktigt bekväma interiörer inredda med fingertoppskänsla. Hemmets innergård är helt fantastisk, och kan nästan liknas lite med en hemlig stad, vild växtlighet och grusade singelgångar utgör en perfekt plats för sommarens frukostar eller mysiga vinkvällar. ”Ett Hem” är helt enkelt inte ett vanligt hotell, det är mer som en plats där gästerna behandlas som vänner till familjen, en plats som gör att gästerna kan bli en del av den och känna sig hemma. För att skapa något sådant krävs det mycket, både mod, kunnighet och känsla. Och alla de egenskaperna har kvinnan bakom detta verk: Ilse Crawford! Ilse är född i London, och inledde sin karriär som journalist. Vid 27 års ålder fick hon uppdraget att starta brittiska ELLE Decoration och tio år senare tog karriären henne till New York där hon var vice president på Donna Karan Home. Hon återvände till London 2001 och startade då sin egen designbyrå – Studioilse Creative Direction och Design, som idag har 20 anställda.

ETTHEM3

Ilse Crawford gör sin livsfilosofi till verklighet tillsammans med sitt områdesöverskridande Londonbaserade team. Det innebär att hon skapar miljöer där människan känner sig bekväm; offentliga utrymmen där alla kan känna sig som hemma och trevliga hem som är meningsfulla för dem som bor i dem. Hon skapar möbler och produkter som är till hjälp för människans beteende i vardagslivet. De varumärken hon skapar kombinerar den mänskliga erfarenheten med affärsmässighet. Som grundare till avdelningen Man and Wellbeing på Design Academy Eindhoven omfattar hennes mission att lära en ny generation studenter att alltid fråga sig varför och hur deras arbete kan förbättra verkligheten.

Hon har haft flera andra uppdrag i Sverige förutom ”Ett Hem”; konceptutveckling och inredning till Mathias Dahlgrens restauranger på Grand Hotel i Stockholm och belysning för Wästberg. Andra tidigare projekt är varumärke och inredning till Soho House, New York och koncept och inredning för Duddell’s, Hong Kong. Studioilse har också vunnit många priser. Har du en stund över så tycker jag absolut att ni ska kika in på henner hemsida som bjuder på massa fint och om ni är i Stockholmstrakten kan ni dessutom både se och lyssna på henne på Stockholm Ligth and Furniture Fair i veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*