Djupgrön färg korsad av ljusare slingor…

…det är förstås den gröna marmorn jag pratar om! Den smyger sig på lite varstans just nu känns det som. Idag hittade vår fotograf den på Bokhållaregatan 33, där vi fotograferat en superfin liten lägenhet med ett alldeles fantastiskt fint soffbord i detta material.

marmor2

Väljer du att ha marmor i köket eller badrummet så har du valt något som är både klassiskt och tidlöst vackert. Den mest kända marmorsorten är den vita, Bianco Carrara och kommer från stenbrotten i Italien. Marmorns svaghet är dock den att den inte tål syrliga ämnen lika bra som granit eller komposit. Sura ämnen som vin, citron, kolsyra mm. kan lämna avtryck efter sig om man låter de vara kvar för länge. Inte heller kan du använda sura rengöringsmedel på den. Ett tips är därför att istället rengöra din marmor med såpa eller tvål som ger en impregnerad yta. Och om du väljer marmor till köket rekommenderas en marmoryta som antingen är polerad eller finslipad.

Gillar ni vad ni ser? Då kan jag göra Er extra glada eftersom det snart kommer att finnas finfina inredningsdetaljer i vacker grön marmor att köpa i vår butik – fantasticoooo!

…och lägenheten, den kommer ut på bo-laget.se i veckan!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*