Detaljerna igen.

Jag värnar alltid om detaljerna. Att man försöker skapa de där små blickfången som gör ett enkelt rum lite mer dynamiskt och spännande. Och det behöver inte vara så märkvärdigt eller dyrt heller för den delen. Inga pekpinnar alltså. Ett litet gäng av saker som man gillar, för samman i en grupp. Tänk olika höjder, olika former, olika material men väl sammanhållen färgskala. Använd böcker, boxar, lampor, kvistar, grönt, ljus. Listan är oändlig.

Och ju rörligare former, desto lugnare bakgrund. Den gråa krukan på bilden nedan är perfekt placerad eftersom bakgrunden är vit utan böcker. Hade det placerats böcker bakom växten, hade växten försvunnit i bild. En tavla som lutas mot en vägg blir sämre om detaljerna framför är stökiga i form. Tänk t e x en tavla på det svarta skåpet som står bakom djur och växter, det blir ju fel, bara rörigt, motiven krockar liksom. Däremot på bild två bakom växt och lampa hade det fungerat bra med en tavla strax ovanför lampan och växten.

Den här lägenheten är fotograferad igår. Bara så fint. Omsorgsfullt. Kärleksfullt.  Strax på till-salu-listan!a a3 a2

a1

En tanke om ”Detaljerna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*