Sitta Ribb

1Det är alltid extra kul att ta in produkter från lokala formgivare, och idag vill vi presentera en av dem vi samarbetar med – Martin Björnsson (Årets formgivare 2010 i Skåne) och hans fina pall Sitta Ribb. Så här presenterar Martin sig själv;

Jag jobbar som frilansande designer med specialitet inom möbler.
Jag vill vara med och skapa vår samtid och framtid med människan i fokus. Med ett pragmatiskt förhållningssätt vill jag bidra till föremål och processer som är till glädje för både din kropp, din själ och ditt samvete. Sedan hösten 2008 har jag varit engagerad i Möbelrikets projekt ”Design management med fokus på Green Design”, och sedan våren 2010 är jag styrelsemedlem i DiSK, Designer i Skåne.

Och snygga pallen Sitta Ribb står det så här om:

Pallen har ett starkt grafiskt uttryck och en väldigt enkel konstruktion. Två gavlar, några gram lim och fjorton liggande rundstavar, vars ändträ syns som små smycken. Den gör sig fint likaväl i hallen som i sovrummet, och har karaktär utan samtidigt som den är diskret.

Namnet »Sitta Ribb« är en eloge till Stig Lindbergs servis »Spisa Ribb«. Nu kan man inte bara äta på ribbor – man kan sitta också!

Finns i butiken – kom in och provsitt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*