Sobert, stilrent och underbara attribut!

I tisdags besökte vår fotograf Anna-Maria och jag mysiga Klostergatan 4 här i Malmö som vi har till försäljning just nu!. Två trappor upp steg vi in genom dörren och vilken lägenhet som öppnade upp sig, wow! Stilrent och sobert, med moderna inslag i kombination med sekelskiftets bästa attribut! Jag ställde några snabba frågor till lägenhetens nuvarande ägare!

SFD71891B814DD647C5BCB8F9D09B977EB7_9999x9999

Vad var det som gjorde att lägenheten fångade er?
Hallen är fantastisk med all stuckatur och bröstpanel. Det är ju det första man möts av när man kommer in i lägenheten, så redan där var vi sålda. Vi båda älskar sekelskiftes med alla fina och charmiga detaljer; stora fönster, högt i tak, stuckatur, bröstpanel, spegeldörrar osv. Det finns väldigt mycket fina lägenheter men det är inte alla som fångar en, där det liksom händer något i kroppen när du kliver innanför dörren. Men här fick vi verkligen den där speciella känslan.

stuckatur
vardagsrum

Vilken är er favoritdetalj?
Mattan i vardagsrummet är en stor favorit. Den är stor, mysig och fantastiskt mjuk, den lyfte hela rummet när den kom på plats. Den ramar in möblemanget och skapar som ett “rum i rummet”. Sen har vi vår Baklava-lampa från Örsjö (i bilden ovan till vänster, reds. anm). Den tycker vi verkligen om, vi gillar designen och när den är tänd lyser den i ett mysigt rosa ljus.

vardagsrumsoffa

Finns det någon ”vrå” ni tycker extra mycket om?
Det är nog vardagsrummet. Det ligger mitt i lägenheten och härifrån ser du alla andra rum, det är liksom lägenhetens ”hjärta”. Här är vi som absolut mest.

kontor

Några tankar om när ni inredde lägenheten och vad ni inspirerades av?
Inspirationen kommer mycket från inredningsmagasin och inredningskonto på Instagram. När vi inredde lägenheten försökte vi välja mer moderna inslag och raka linjer för att bryta av mot det gamla. Lägenheten har så mycket detaljer och krusiduller i sig att det bryter av, det blir en bra balans. Sen tar vi god tid på oss, på så sätt hinner man bo in sig och känna efter ordentligt hur man vill ha det.

sovrumwalk-in

Några ord till framtida ägare?
Oj vad svårt, kanske att våga mer färg. Vi valde att måla hallen grå och tror att det hade gjort sig fint med någon färg även i de andra rummen. Det bryter av så fint mot det vita golvet och gör att alla fina detaljer som lister, stuckaturer och bröstpanel lyfts fram på ett helt annat sätt. Vi är säkra på att framtida ägare kommer att stormtrivas precis som vi har gjort!

2 tankar om ”Sobert, stilrent och underbara attribut!

 1. Hej! jag undrar var glasbordet kommer ifrån ( skrivbordet) super fint……

  Med vänlig hälsning / Carolina frisälv

  • Hej Carolina!
   Åh det har vi tyvärr ingen aning om…
   Hoppas du hittar ngt liknande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*