Ombonat, personligt och fantastiskt.

Ett återkommande inslag här på bloggen hoppas vi kommer att vara dessa små “mini-reportage” som vi nu kört två gånger tidigare. Denna veckans djupdykning blir i den otroligt mysiga, detaljrika lägenheten på Beridaregatan 4 (till salu just nu). Lägenheten som präglas av en rad sekelskiftesattribut och ett fantastiskt ljusinsläpp har inretts med väl utvalda detaljer och möbler med funktionalistiska drag.  Det känns verkligen ombonat, personligt och erhört smakfullt! Jag ställde i vanlig ordning några frågor till säljarna, och svaren hittar ni längre ner!

matrum

När ni själva köpte lägenheten, vad var det ni föll för?
Känslan av rymd som den höga takhöjden för med sig och ljuset som faller in genom de stora fönstren. Sedan är huset väldigt vackert och ligger i en härlig stadsdel.

lmatrum8
ltak
Vad har inspirerat er när ni inrett lägenheten, vilka tankar hade ni?

Vi läser inte särskilt många inredningsmagasin eller bloggar, men vi har personer inom våra familjer som under lång tid arbetat med design och möbeltillverkning. De, liksom vänner som bor vackert, inspirerar oss. Vi försöker löpande att lägga till och ta bort inredning och möbler och har försökt att skapa ett hem med saker som vi tycker om och bär på historia, som samtidigt är praktiskt och roligt för en barnfamilj att bo i.

lmatrum4
lvardagsrum

Vilken är er favoritmöbel eller inredningsdetalj?
Pernilla-fåtöljen är en gåva som följt med från ett föräldrahem och som varit med under lång tid. Den har patina och är skön att sitta och läsa i. Samspel-soffan köpte vi för ett tag sedan. Den stod en tid innan far/svärfar tog sig ann den, klädde om den och gav den nytt liv.

barnrum

Vilken plats i lägenheten gillar ni lite extra?
För inte så länge sedan bytte vi sovrum med våra barn. Deras nya rum rymmer både sängar leksaker, förvaring, sittplats och en massa annat. Vi är nöjda med resultatet och känner att de utnyttjar ytorna mer än vi gjorde och att de trivs bra tillsammans där inne. Vi fick också in lite mer färg i rummet när vi bytte, vilket blev fint.

kok
kok2

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Sekelskiftescharmen, grannarna och närheten till parker och hav!

Några ord till framtida ägare?
Varmt välkomna! Vi är övertygade om att ni kommer att trivas i lägenheten, fastigheten och stadsdelen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*