Paradvåning med det bästa från sekelskiftet!

Så snart bilderna trillade in från fotograferingen av den otroligt pampiga våningen på Slottsgatan 12 (till salu just nu) tror jag att många av oss på kontoret började sukta rejält. Den här typen av våning, i ett hus med torn och tinnar, med alla dess vackra sekelskiftesattribut som breder ut sig över 226 kvm är nog en dröm för många. Jag tyckte därför det kunde vara kul att ställa lite frågor till säljarna och låta denna dröm bli denna veckans djupdykning. Så välkomna hem till säljarna på Slottsgatan 12!

matsal
lmatsal2

Vad var det som charmade er när ni själva köpte lägenheten?
Rymden, takhöjden och de stora rummen var det första som slog oss. Likaså att alla originaldetaljer från när huset byggdes (1904) var kvar. Dörrar, golvlister, stuckatur, golv – allt var i original och från en tidsepok som tilltalade oss. Det är inte den ”överarbetade”, tunga klassiska stilen från slutet av 1800-talet, utan en mer ”ren och stilistisk” stil, som samtidigt är utsmyckat. Likaså skillnaden i utsmyckning mellan sällskapsytor (salongerna) och arbetsytor (kök och pigkammaren). I princip allt var kvar, men mycket var ganska nedgånget. Vi kände att det fanns potential att återskapa något tidstypiskt i en stil vi gillade och som kändes lite unikt. Det andra var läget. Åt ena hållet Slottsparken, åt andra sidan gågatorna i Gamla Väster. Att slippa köra bil och istället kunna gå eller ta cykeln vart man än skall var ett stort plus.

LNYNYsalongvy

Vilka tankar hade ni när ni inredde lägenheten?
Vi ville ta vara på ljuset och takhöjden. Vi gillar ljusa möbler och samtidigt en blandning av gammalt och modernt. Vi är en stor familj så matsalen och TV-rummet måste kunna svälja många samtidigt. Vi behövde många och flexibla sovrum. Vi ville också att köket skulle vara en plats där flera kunde arbeta samtidigt men också en plats att samlas och umgås i.

lkok2
lkok5

Har ni någon favoritmöbel eller inredningsdetalj?
Köket är väldigt vackert, praktiskt och funktionellt. Samtidigt som köksön fungerar som ett ställe att mötas och föra samtal vid.

LNYNYkok

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Skandinavisk?

LNYNYsalongvy

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker extra mycket om?
Rummet mot Slottsgatan har ett lugn och ett ljus som är väldigt fint. Härifrån ser man också tydligt årstidernas skiften i Slottsparken.

salong2
lsalong

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Rymden och ytorna eftersom vi kommer att flytta till något mindre.

sovrum2

Några ord till framtida ägare?
Ta hand om och fortsätt att lyfta fram lägenhetens fasta inredning såsom dörrar, dörrlister, fiskbensparketten och stuckaturen. Njut av och utnyttja närheten till parken och gågatorna i Gamla Väster.

fasad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*