En Villadröm på Villavägen…

Villa2

På Villavägen 3 i Åkarp ligger denna helt fantastiska villa, ett hus från 1931, restaurerat och omhändertaget med en otroligt varsam hand. Huset har haft endast tre ägare sen det byggdes, och nuvarande ägare, har på ett föredömligt sätt totalrenoverat hela huset med en tanke om att i varje rum och liten detalj bibehålla den äldre, helt fantastiska byggnadsstilen från 1930-talet.
Pampig kakelugn och handtryckta tapeter lägger tillsammans med mjuka originalbrädgolv och enkla lampstuckaturer en fin grund till det stora sällskapsrummet på nedre plan. Köket ligger vägg i vägg, där en komplett utrustning göms fint bakom den nya vita inredningen, i kombination med överskåp gjorda av gamla spröjsade fönster. Vid den saltglaserade diskhon från Höganäs har man en fin vy ut över både trädgården och det stora orangeriet, som året om är en perfekt plats för långbord, vila eller odling. Köket har en behaglig temperatur även under de kallaste vinterdagarna, tack vare den gedigna kökskaminen från Qvesarum. En trappa upp ligger tre av fem sovrum. Rummen har alla fina tapeter som är omsorgsfullt utvalda och inköpta från Engelska Tapetmagasinet. Våningsplanet rymmer även ett stort bibliotek med platsbyggda bokhyllor och charmigt burspråk samt ett helkaklat badrum med dusch. Via en mindre trappa i hallen nås vindsplanet, fullt inrett till stort sovrum med kamin och en direkt anslutande walk-in-closet. I sängen har man via takfönstren direkt vy mot den vinterklara stjärnhimlen ovanför. Det är inte bara huset som under de senaste åren fått en ansiktslyftning; även trädgården har fått ett nytt utseende. Äldre kulturväxter växer fint jämte gamla träd som äpple, päron, valnöt, kastanj, hassel och bigarrå…som en dröm.

Villa

Ah, detta är verkligen ett HELT fantastiskt hus, som verkligen måste ses på plats! För mer bilder och ytterligare information, kika in HÄR eller hos bloggen som skriva av ägarinnan själv, HÄR!

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*