Vackert, detaljrikt och ombonat på Bergsgatan.

Vitt, vitt och återigen vitt. Inte bara något som förekommer i många hem, utan något som just nu ligger som ett täcke över staden i form av snö – helt fantastiskt enligt min mening! Vi firar helg med att återigen bjuda på en djupdykning i en av de vackra bostäderna som vi har till salu just nu. Denna gången hälsar vi på hos säljarna till Bergsgatan 7, en otroligt vacker lägenhet med många välbevarade originaldetaljer som verkligen känns personlig och ombonad!

lsallskapsrum2

Vad var det som charmade er när ni själva köpte lägenheten?
Den varma känslan som mötte oss direkt innanför dörren, härlig takhöjd, stort ljusinsläpp och att lägenheten hade kvar mycket av sina originaldetaljer; vacker fungerande kakelugn, stuckaturer, takrosetter, fiskbensparkett, lister etc.

lvardagsrum8

Vad inspirerade er när ni inredde lägenheten?
Lägenheten i sig var vår inspiration. I renoveringen ville vi bevara lägenheten och lyfta fram dess vackra attribut. När det sedan blev tid för själva inredningen har även lägenhetens tidsålder fått styra. Färgerna är varma och sobra och detaljerna många. Vi ville även skapa rum för umgänge.

lvardagsrum3

Finns det någon plats i lägenheten ni tycker särskilt mycket om?
Det stora vardagsrummet med kakelugn.

spis
sallskapsrum

Har ni någon favoritmöbel eller inredningsdetalj?
Upphängningen med de s.k. skomakarlamporna i köket, biostolarna i hallen och de små gulmönstrade porslinsurnorna i hyllan.

lkok2

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Vet inte om vi faller in under någon typisk stil. Vi tycker båda om när det känns varmt och ombonat. Möbler och inredningsdetaljer är fyndade över tid och är en mix från olika tidsepoker men som på något vis ändå fungerar tillsammans. Möblerna har på något sätt tilltalat oss, vi tänker inte så mycket på att hålla oss till en viss stil.

lsovrum
sovrum

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Vår mysiga innergård. Det är en egen liten oas och stundtals känns det som att man sitter i en liten trädgård ute på landet. Vi har tillbringat många långa sommardagar där. Området och bekvämligheten av att ha nära till allt!

bad
bad2

Några ord till framtida ägare?
Vårda den väl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*