Lyxig våning med utsikt över innerstadens takåsar.

Denna riktigt vintriga helg tänker vi faktiskt bjuda på ytterligare ett litet hemma-hos-reportage och turen har nu kommit till säljarna av den fantastiskt fina takvåningen på Fabriksgatan 1 (till salu just nu). Jag har haft möjligheten att besöka lägenheten själv och den andas verkligen en perfekt mix av sekelskifte och takvåning mitt i stan! Stora sociala ytor i form av kök med stor köksö och två stora sällskapsrum inbjuder verkligen till härliga middagar och festligheter med vänner och familj – det känns verkligen lyxigt!

matrumALT
NYALT_Vardagsrum1

Vad var det som charmade er när ni själva köpte lägenheten?
Köket och möjligheterna. Vi älskar båda mat, inredning och att socialisera så denna lägenheten erbjöd otrolig potential.

vardagsrum

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Vi tycker om att skapa egna och köpa unika möbler som vi sätter vår egen prägel på. Ett exempel är vårt soffbord från Dux som vi fyndade på blocket, renoverade och måttbeställde en marmorskiva som botten.

sovrum2ALT
lsovrum4

Vad inspirerade er när ni inredde lägenheten?
Vi ville behålla känslan som det gamla huset gav och maximera de sociala ytorna samtidigt som vi ville ge det en modern och glad touch.

kok2
lkok4

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker extra mycket om?
Låter klyschigt men det är svårt att välja faktiskt. Det får nog ändå bli det stora sociala köket där vi haft många matlagningar med goda vänner.

Vilken är favoritmöbeln eller inredningsdetaljen?
Favoritmöbeln är definitivt det stora runda matsalsbordet som vi själva byggt tillsammans. Det är stort, socialt och har en alldeles speciell plats i våra hjärtan.

lmatrum3

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Känslan när man vaknar på sommaren och hela lägenheten sprudlar av ljus, man tar en kopp kaffe och sätter sig på balkongen och njuter av solen och lugnet. Att leva mitt i smeten men samtidigt lugnt och tyst är svårslaget.

lkvall6
kvall

Några ord eller tips till framtida ägare?
Ta väl hand om lägenheten, vi har investerat mycket kärlek i den. Ett litet tips annars är att vinden ovanför ingår i köpet och grannarna bredvid visar gärna hur fint det kan bli att öppna upp i nock eller bygga takterrass.

lbalkong3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*