När skandinaviskt möter sekelskifte i Rörsjöstaden!

Tänkte att vi skulle blåsa liv i en av mina personliga favoriter här på bloggen, för det var verkligen ett tag sedan sist! Vi firar därför denna våriga helg med att bjuda er på ett litet mini-reportage, där vi denna gång hälsar på hemma hos säljarna till Stenbocksgatan 2 (till salu just nu)! I Rörsjöstadens mysiga kvarter breder denna paradvåning ut sig över 130 kvm, och allt är bara så rätt! Stuckaturer, kakelugnar, fiskbensparkett, fönsternischer, rum i fil, balkong och mängder därtill. Vem som än får äran att flytta in här så kan jag inte låta bli att avundas – detta måste ändå vara en av mina absoluta drömlägenheter i stan!

vardagsrum_edited-1 web

Vad var det som charmade er när ni själva köpte lägenheten?
Vi såg direkt stor potential i lägenheten även om den var i mycket dåligt skick. Potentialen satt i planlösningen, takhöjden, fönstren och alla originaldetaljer som fanns kvar; som den vackra stuckaturen, de gamla golven och två bevarade kakelugnar. Det var kärlek vid första ögonkastet.

kakelugn web

Vad inspirerade er när ni inredde lägenheten?
Danska inredningstidningar som RUM och ELLE Decoration. Men vi har även inspirerats av butiker som HAY i Köpenhamn eller Artilleriet i Göteborg, samt vänners underbara hem. En stor inspiration är även grymma stylister såsom Lotta Agaton och Emma Persson Lagerbergs och deras fantastiska arbeten.

vardagsrum3 web

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Det är väl en ganska skandinavisk inredningsstil. Vi gillar mötet mellan modern formgivning och sekelskifte, det monokroma med inslag av organiska material. En av oss är väldigt avskalad i sin smak och den andra är lite mer bohemisk.

vardagsrum2 web

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker extra mycket om?
Det är helt klart sängen och vyn man får av lägenheten när man vaknar på morgonen.

vardagsrum4 web
sovrum1 web

Vilken är favoritmöbeln eller inredningsdetaljen?
Serveringsskåpet. När vi väl bestämde oss för att måla det svart så blev det mycket mer en möbel som blev väldigt fint mot det vita köket plus att det rymmer typ allt.

serverings2 web
serverings web

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Omgivningarna, såsom Kungsgatans gröna allé, Rörsjöparken och närheten till stadens puls. I lägenheten kommer vi att sakna den stora matsalen där i princip hur många gäster som helst får plats. Men allra mest kommer vi att sakna GRANNARNA!

matsal web

Några ord till framtida ägare?
Det här är verkligen en underbar lägenhet i ett fantastiskt hus. Ta väl hand om den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*