Klassiskt vackert med en personlig touch i Slottsstaden!

Hoppas att ni alla har en skön påsk, njuter av det fina vädret och kanske till och med hunnit runt på en och annan konstrunda. Tänkte att vi en dag som denna skulle bjuda på en ny djupdykning hemma hos en av våra säljare. Denna gången stiger vi in genom dörren till en underbar våning på Regementsgatan 76 (till salu just nu) i mysiga Slottsstaden. Precis som vid tidigare reportage tycker jag alltid att det är lika kul att höra hur säljarna tänkt med sin inredning, vad som inspirerat och varför de själva föll för lägenheten från första början. Jag lämnar över ordet och önskar er samtidigt en fortsatt Glad Påsk!


lvardagsrum9

Vad var det som charmade er när ni själva köpte lägenheten?
Vi föll pladask när vi kom in i vardagsrummet med en takhöjd på över tre meter, höga socklar och en stor yta där vi fått plats att ha middagar och många vänner på besök. Lägenheten uppfyllde även våra önskemål om sekelskifte, balkong, hiss och en bra förening. Vi föll såklart även för läget mitt i hjärtat av Slottsstaden med närhet till bra restauranger, havet och city.

lvardagsrum6

Vad inspirerade er när ni inredde lägenheten?
Vi har båda en väldigt klassisk stil och vi gillar att blanda antikt med moderna föremål. Stommen för lägenheten är väldigt fin och passar med de auktionsfynd som vi samlat på oss genom åren. Eftersom vi båda vuxit upp på gårdar har vår inredning blivit ”klassisk gårdskänsla möter modern storstad”, i stil med jordnära och dova färgval hämtade från naturen.

kok

Hur skulle ni beskriva er egen inredningsstil?
Klassisk, men samtidigt personlig. Det mesta av vår inredning kommer från auktioner eller så har vi hittat det på vinden hos våra föräldrar som bor på landet. Byrån i hallen är ett loppisfynd som målats med fönsterfärgen från gården och det stora hornet är faktiskt den första kronhjorten för en av oss.

hall

Vilken är favoritmöbeln eller inredningsdetaljen?
Målningen över soffan av Ben Thompson. Tavlan kommer verkligen till sin rätt i den här lägenheten, den behöver både stor yta och mycket ljus. Eftersom en av oss är gammal ryttare gillar vi även vår bronshäst som fyndats på en marknad i Peking.

vardagsrum

Finns det någon plats i lägenheten som ni tycker extra mycket om?
Svårt val… Det stora rummet är fantastiskt på många sätt, men vi måste ändå säga att sovrummet är favoritplatsen, som har ett fint ljus under dagen och som vetter mot den tysta innergården.

sovrum
lsovrum2

Vad kommer ni att sakna mest när flyttlasset går?
Vi kommer att sakna balkongen där vi haft många mysiga luncher och middagar under sommarmånaderna. Närheten till alla mysiga restauranger och promenadavstånd till havet kommer vi också att sakna.

lrum3

Några ord till framtida ägare?
Läget är oslagbart och vi känner oss stolta varje gång vi går in i detta fantastiska sekelskifteshus mitt på Regementsgatan. Uppskatta det eftersom det är få förunnat. Glöm inte att bjuda hem vänner och umgås i köket och i vardagsrummet, då kommer lägenheten verkligen till sin rätt!

lrum4

En tanke om ”Klassiskt vackert med en personlig touch i Slottsstaden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*